• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 184-та годишнина от рождението на Хаджи Димитър в град Сливен

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в местността „Платнището” в околностите на село Памукчии, община Стара Загора

  • Тържествено честване на 148 години от Априлското въстание в Перущица

   
   
НОВИНИ
1 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 627
Личен състав и техника от артилерийски и зенитно-артилерийски формирования на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, от състава на Сухопътните войски, ще се придвижват по републиканската пътна мрежа за провеждане на полева подготовка.
На 21 ноември формированията ще се придвижват от градовете Стара Загора, Хасково и Ямбол до учебен полигон „Корен“ и от град Плевен до учебен център „Николаево“. На 24 ноември формированията ще се завърнат обратно в пунктовете за постоянна дислокация.
 
От 13 до 15 ноември, в 5-то бригадно командване – Плевен, се проведе турнир по футбол на малки вратички, в който взеха участие отбори от състава на командването и от гарнизон Плевен.
Победител стана отборът на 4-ти механизиран батальон, второто място зае Управлението на 5-то бригадно командване, трети се класираха футболистите от 29-ти механизиран батальон - Шумен.
На отборите, класирани на призовите места бяха връчени купи. Грамоти бяха връчени за най-добър вратар, за най-добър голмайстор, и за най-добър и най-полезен играч.
 
Днес 16 ноември, във войсковия район на 101-ви алпийски полк – Смолян тържествено беше отбелязан 19-ти ноември - Празника на Сухопътните войски.
В приветствието си към личния състав, командирът на полка подполковник Стефан Димов припомни историята на славната Сливнишка епопея и пожела на военнослужещите да са здрави, да се гордеят с постигнатото и да работят за издигането на престижа и авторитета на Сухопътните войски и Българската армия.
Подполковник Димов награди военнослужещи и цивилни служители, показали високи резултати при изпълнение на служебните си задължения.
В навечерието на Празника на Сухопътните войски – 19 ноември,
военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски почистиха и освежиха паметници на загинали във войните за освобождение и национално обединение на България.
Инициативата се проведе със съдействието на кметове и кметски наместници на населените места в гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен.
 
Днес, 14 ноември, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за невзривени бойни припаси с ръководител капитан Слави Красев в състав 5 военнослужещи и 2 единици техника от 31-ви механизиран батальон – Хасково на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, извърши задача по разузнаване, транспортиране и унищожаване на 1 брой ръчна граната със запалка - имитационна, в землището на с. Нова Надежда, обл. Хасково. Ръчната граната е транспортирана и унищожена на учебен център „Добрич“, чрез взривяване и при стриктно спазване на мерките за безопасност. Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени