• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 121 години от гибелта на Гоце Делчев в Благоевград

  • Представяне на бойни знамена и униформи под надслов „За честта и славата”, посветено на 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в гарнизон Благоевград

  • Събития по повод 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 624
Днес 16 ноември, във войсковия район на 101-ви алпийски полк – Смолян тържествено беше отбелязан 19-ти ноември - Празника на Сухопътните войски.
В приветствието си към личния състав, командирът на полка подполковник Стефан Димов припомни историята на славната Сливнишка епопея и пожела на военнослужещите да са здрави, да се гордеят с постигнатото и да работят за издигането на престижа и авторитета на Сухопътните войски и Българската армия.
Подполковник Димов награди военнослужещи и цивилни служители, показали високи резултати при изпълнение на служебните си задължения.
В навечерието на Празника на Сухопътните войски – 19 ноември,
военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски почистиха и освежиха паметници на загинали във войните за освобождение и национално обединение на България.
Инициативата се проведе със съдействието на кметове и кметски наместници на населените места в гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен.
 
Днес, 14 ноември, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за невзривени бойни припаси с ръководител капитан Слави Красев в състав 5 военнослужещи и 2 единици техника от 31-ви механизиран батальон – Хасково на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, извърши задача по разузнаване, транспортиране и унищожаване на 1 брой ръчна граната със запалка - имитационна, в землището на с. Нова Надежда, обл. Хасково. Ръчната граната е транспортирана и унищожена на учебен център „Добрич“, чрез взривяване и при стриктно спазване на мерките за безопасност. Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски.
На 14 ноември, във войсковите райони Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада тържествено беше отбелязан Празника на Сухопътните войски – 19 ноември.
В своето приветствие към личния състав, командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов припомни славната Сливнишка епопея и пожела на военнослужещите да бъдат здрави, да носят същата воля и всеотдайност в сърцата си, за да бъдат достойни воини на 61-ва Стрямска механизиран бригада, Сухопътните войски и Българската армия!
Беше прочетен поздравителен адрес от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков по повод празника. Бригаден генерал Михайлов връчи награди от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски на военнослужещи и цивилни ... още
По повод на тържественото честване на 138-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празник на Сухопътните войски – 19 ноември, вчера, 13 ноември, Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от запаса, ръководили Сухопътните войски през годините.
         „За мен е изключителна чест да бъда Ваш домакин. Искам да Ви пожелая да сте здрави, да Ви благодаря за това, което сте ни оставили. Ние се опитваме и правим всичко възможно да го съхраним и възстановим.
 Искам да Ви уверя, че офицерите, сержантите и войниците от Сухопътните войски, без изключение, се опитваме не само да задържим рубежа, а  и да възстановим старите рубежи, по какъвто да е било начин. Било то с проектите, било то с ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени