• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Смядово

  • ПЪРВА КВАЛИФИКАЦИОННА СРЕЩА МЕЖДУ ОТБОРИТЕ НА ВСК „СТРЯМЦИ - 61” – КАРЛОВО И ВСК „АЛПИНИСТ” - СМОЛЯН

  • Победа за отбора по футбол на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 630
Вчера, 21 ноември, на централния площад в град Златоград се проведе тържествена проверка-заря по случай 111 години от освобождението на града. В ритуала взеха участие представителни блокове на 101-ви алпийски полк – Смолян, от състава на Сухопътните войски, Представителният военен духовия оркестър на Военновъздушните сили, ученически блокове от средно училище „Антим I“ и основно училище „Васил Левски“ от град Златоград.
Тържествената проверка беше командвана от капитан Светослав Колев и приета от ВрИД началник на щаба на 101-ви алпийски полк майор Владимир Сариев. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Дельо Войвода.
На честването присъстваха областният управител на област Смолян Захари Сираков, представители на местната власт, държавни, ... още
Президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев;
Председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание Христо Гаджев;
Министъра на отбраната  господин Тодор Тагарев;
Началника на отбраната  адмирал Емил Ефтимов;
Административен ръководител – председател на Военен съд – Пловдив полковник Асен Шопов;
Началника на Национална служба за охрана бригаден генерал Емил Тонев;
Председателя на ДА „Национална сигурност“ Пламен Тончев;
Председателя на ДА „Технически операции“ Бисер Борисов;
Председателя на Държавна комисия по сигурност на информацията Цвятко Георгиев;
Председателя на Държавна агенция „Разузнаване“Антоан Гечев;
още
От името на командира на Сухопътните войски на Испания генерал Амадор Енсенят и Берея, беше отправена покана за участие на командира на Сухопътните войски на Българската армия в работата на 9-ти Форум на командирите на Сухопътни войски в Европа, който беше организиран в рамките на председателството на Кралство Испания на Съвета на ЕС.
Форумът се проведе в периода 14-16.11.2023 г. в гр. Валенсия, Кралство Испания.
 По време на събитието бяха обсъдени актуални въпроси свързани с предизвикателствата, стоящи пред командирите на Сухопътните войски по отношение на  изграждането на нов тип военни формирования в унисон със съвременните заплахи.
В рамките на събитието беше проведена двустранна среща между генерал-майор Дешков и началника на Генералния щаб на ... още
На учебен полигон „Ново село“ артилеристите от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, провеждат съвместна подготовка с военнослужещи от американската армия.
През изминалите три дни минохвъргачната батарея от батальона, съвместно с американски минохвъргачен взвод, отработи въпроси по осигуряване на огневата поддръжка на механизирания батальон при настъпление.
Подготовката ще достигне кулминацията си на 21 и 22 ноември с провеждането на съвместно тактическо учение с бойна стрелба, по време на което батареята ще осигури настъплението на американска механизирана рота денем и нощем.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени