• Представяне на бойни знамена и униформи под надслов „За честта и славата”, посветено на 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в гарнизон Благоевград

  • Събития по повод 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в гарнизон Асеновград

  • Механизираният батальон в Шумен, от състава на Сухопътните войски отбеляза 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия с поредица събития

   
   
НОВИНИ
1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 624
По повод Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, о.з. генерал-лейтенант Кирил Цветков (началник на главния щаб на Сухопътните войски в периода 2001-2003 г.), дари 115 броя от своята книга „145 години Българска пехота“ на Сухопътните войски, 10 броя на Съвместното командване на силите, 10 броя на Военновъздушните сили и 5 броя на служба „Военна полиция“.
 „В тази книга ще се постараем да покажем на читателите защо трябва да се отнасят с уважение към тях, да им вдъхнем увереност, че е мало сила, която е защитавала Родината и която ще ги защити и в бъдеще. Тази сила е Българката армия и нейните офицери, сержанти и войници от Сухопътните войски. Нека им отдадем заслужена почит в навечерието на тяхната 145-а годишнина.“ – пише ... още
Центърът за подготовка на специалисти в Сливен отбелязва празника на Сухопътните войски с поредица от прояви, като началото бе поставено с поход на 13 ноември до паметни места, отдаване почит и уважение към историческото минало.
Днес 16 ноември, в Градската градина концертът на Военният духов оркестър на формированието зарадва гражданите и гостите на Сливен, приятелите на Българската армия и тези, които служат или са служили в редовете ѝ.  Под диригентството на капитан Калин Гемеджиев оркестърът изпълни маршове, български хора и любими на публиката музикални произведения. 
Личен състав и техника от артилерийски и зенитно-артилерийски формирования на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, от състава на Сухопътните войски, ще се придвижват по републиканската пътна мрежа за провеждане на полева подготовка.
На 21 ноември формированията ще се придвижват от градовете Стара Загора, Хасково и Ямбол до учебен полигон „Корен“ и от град Плевен до учебен център „Николаево“. На 24 ноември формированията ще се завърнат обратно в пунктовете за постоянна дислокация.
 
От 13 до 15 ноември, в 5-то бригадно командване – Плевен, се проведе турнир по футбол на малки вратички, в който взеха участие отбори от състава на командването и от гарнизон Плевен.
Победител стана отборът на 4-ти механизиран батальон, второто място зае Управлението на 5-то бригадно командване, трети се класираха футболистите от 29-ти механизиран батальон - Шумен.
На отборите, класирани на призовите места бяха връчени купи. Грамоти бяха връчени за най-добър вратар, за най-добър голмайстор, и за най-добър и най-полезен играч.
 
Днес 16 ноември, във войсковия район на 101-ви алпийски полк – Смолян тържествено беше отбелязан 19-ти ноември - Празника на Сухопътните войски.
В приветствието си към личния състав, командирът на полка подполковник Стефан Димов припомни историята на славната Сливнишка епопея и пожела на военнослужещите да са здрави, да се гордеят с постигнатото и да работят за издигането на престижа и авторитета на Сухопътните войски и Българската армия.
Подполковник Димов награди военнослужещи и цивилни служители, показали високи резултати при изпълнение на служебните си задължения.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени