• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
1 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 654
Днес, 16 април, началникът на Главния Щаб на Сухопътните войски на Република Гърция генерал-лейтенант Георгиос Костидис, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, посетиха района на 3-то бригадно командване - Благоевград. Посещението е част от програмата на тридневната официална визита на генерал-лейтенант Георгиос Костидис в България.
Командирът на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, представи на гостите кратък брифинг за формированието, след което наблюдаваха динамичен показ на тема: „Действия на взвода, като механизиран патрул. Устройване на временен контролен пост по време на патрул.“  
 
На тридневно  официално посещение в Република България е началникът на Главния Щаб на Сухопътните войски на Република Гърция, генерал-лейтенант Георгиос Костидис.
Целта на посещението е да бъдат обсъдени въпроси, свързани с участието на Сухопътните войски на Република Гърция и Република България в инициативи на НАТО, възможностите за съвместна подготовка на формирования от Сухопътните войски на двете страни, както и състоянието и перспективите за развитие на бъдещи съвместни дейности.
По време на визитата си генерал-лейтенант Георгиос Костидис проведе срещи с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, с командира на Сухопътните войски генерал–майор Деян Дешков и ще посети формирование от състава на Сухопътните войски.
Снимики: Вилхелм Йоцов 
       Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от свое име да поздравя най-сърдечно вас – юристите от Сухопътните войски по случай Деня на Конституцията и професионален празник на юристите - 16-ти април!
          В празничния ден, искам да изразя моето най-искрено уважение към вас. Благодаря ви за професионализма и отговорността, с които практикувате вашата професия и успешно реализирате визията за развитие на войските със задачите ви по тяхното правно осигуряване.
          Пожелавам ви здраве, лично щастие и нови професионални успехи във вашия съзидателен труд!  
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
На 15 април с членовете от клуб „Приятели на армията“ се проведоха стрелби на УЦ „Анево” на 61-ва Стрямска механизирана бригада, съгласно „Плана за съвместна дейност през учебната 2023/2024 г.”. Ученици от средните училища: СУ „Васил Левски” и ПГ по ЖПТ „Христо Смирненски” - град Карлово, ПГ „Владимир Заимов” и СУ „Иван Вазов” - град Сопот, СУ„Христо Смирненски” и ПГ „Златю Бояджиев” - град Брезово и ПГ „Христо Смирненски” - град Хисаря, под ръководството на главните сержанти от район Карлово, участваха в провеждането на занятие по огнева подготовка при стриктно спазване на усвоените мерки за безопасност и прилагане на придобитите знания относно материалната част на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени