• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 612
В Сухопътните войски започна „възраждане” на Специализирания ръкопашен бой, обособявайки го като отделна дисциплина за изучаване под името „Специална лична защита“.
Новата дисциплина ще бъде въведена за изучаване във формированията от Сухопътните войски през 2025 г. До тогава ще се подготвят и обучат необходимите за тази цел инструктори.
Специалната лична защита ще се базира на основата на източните системи за самозащита. Основава се на законите на физиката, нормативната база и селектирани техники за самоотбрана.
Обучението на инструктори се явява ключов елемент в изпълнението на разработена „Визия за развитието на специална лична защита за военнослужещите от Сухопътните войски“, защото инструкторите ще обучават военнослужещите от ... още
До  26 октомври артилерийски формирования от състава на  4 артилерийски полк – Асеновград, ще вземат участие в тактическо учение и бойни стрелби на Учебен полигон „Корен“. В учението участват около 180 военнослужещи с над 40 броя бойна, специална и спомагателна техника. Основната част от личния състав и  техниката е от състава на артилерийския дивизион с командир подполковник Александър Младенов.
В тактическото учение ще вземат участие  над 40 военнослужещи с около 10 единици въоръжение и техника от състава на многонационалната батальонна бойна група от Въоръжените сили на Италианската Република, базирани на УП „Ново село”, които заедно с военнослужещите от артилерийския дивизион ще изпълняват и огневи задачи. 
Офицер ... още
На 21 октомври от 15.00 ч. на връх Средногорец се проведе Панахида  за загиналите в боевете на върха и Освобождението на Родопите. Пред Паметника – костница бяха поднесени венци и цветя с участието на военнослужещи от 101-ви алпийски полк - Смолян.
         От 17.30 ч. на Нов център – Смолян пред паметника на полковник Владимир Серафимов - освободителя на Родопите бяха поднесени венци и цветя.
Вечерта от 19.30 ч. на площад „България” беше проведена тържествена проверка - заря с участието на представителните блокове на полка, Представителния духовия оркестър на Военновъздушните сили, 3-ти Гвардейски ученически отряд от Езикова гимназия „Иван Вазов” и ученически блок от Природо-математическа ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени