• Военнослужещи от Сухопътните войски продължават борбата за гасене на големия пожар край село Михилци

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

   
   
НОВИНИ
1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 652
На строевия плац на 101-ви алпийски полк – Смолян, беше тържествено отбелязан 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
По повод празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители. Наградите връчи заместник-командирът на полка подполковник Иван Запрянов.
 В приветственото си слово подполковник Запрянов припомни славната ни история и пожела на всички военнослужещи и цивилни служители да са здрави, дръзновени, изпълнени с устрем и желание за постигане на успехи в личен и професионален план.
 
На 29 април, беше тържествено отбелязан 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия, в град Казанлък на площад „Севтополис”. Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада организираха статичен показ на стрелково оръжие и екипировка, както и демонстрации на строеви хватки и умения с оръжие, техники за самозащита и физическа подготовка на кръгов принцип.
Присъстващите гости се насладиха на концертна програма, изнесена от Военния духов оркестър на бригадата с диригент капитан Йордан Илиев, който изпълни филмова музика и зареди с настроение и положителни емоции публиката на площада.
 
Днес, 29 април, на гарнизонно стрелбище ,,Драгомирово” на 55-ти инженерен полк Белене, се проведе турнир по стрелба с пистолет “Макаров“ по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
 В надпреварата взеха участие отбори от управлението на 55-ти инженерен полк, 54-ти инженерен батальон, от състава на полка, Районните управления на МВР в Белене и Свищов, затвора град Белене, Гранично полицейско управление град Свищов и Регионална служба „Военна полиция” – Плевен. Отборите бяха в състав от трима състезатели.
Участниците в състезанието демонстрираха отлична подготовка, физическа натренираност и достойно представиха структурите си.
В отборното класиране почетното първо място зае отборът на 54-ти инженерен ... още
На 29 април, мобилен екип от 1-ви разузнавателен батальон, от състава на Сухопътните войски, посети основно училище „Свети Свети Кирил и Методий” в село Свобода и изнесе презентация на тема „Храбростта и героизма на Българската армия през вековете”.
Инициативата се осъществи по случай 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия с цел да предизвика интерес сред подрастващите и да популяризира военната професия. Мероприятието премина при голям интерес от страна на учениците, които имаха възможността да се запознаят и с въоръжение и снаряжение, което се използва от военнослужещите в батальона.
  Директорката на училището г-жа Златина Иванова изказа своята благодарност на военнослужещите за увлекателното представяне на темата за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени