• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпас, открит в град София

  • Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 618
Днес, 20 декември, от 11.00 часа в Център за подготовка на специалисти от състава на Сухопътните войски, се състоя тържествен ритуал по полагане на военна клетва.
Новоназначените военнослужещи тържествено изрекоха думите на военната клетва, целунаха знамето и произнесоха заветните думи „Заклех се!”
С приветствено слово към тях се обърна заместник-командирът на формированието полковник Данчо Николов. Той припомни вълнуващи факти от историята на България, свързани с полагане на свята клетва в името на Родината, посочи смисъла и значението на военната клетва. Близки, роднини и приятели присъстваха на събитието, поздравиха военнослужещите и им пожелаха успехи.
На 19 декември в град Карлово, на площад „Васил Левски”, се проведе тържествена церемония по посрещане на Българския военен контингент участвал във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа”.
На церемонията присъстваха: адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, д-р Добромир Тотев – началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, генерал-майор Деян Дешков - командир на Сухопътните войски, бригаден генерал Христо Ганецовски – заместник-командир на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Маргарит Михайлов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, г-н Димитър Добрев - заместник-областен управител на Област Пловдив, г-н Доньо Тодоров ... още
По повод наближаващите коледни празници, личният състав на 1-ви разузнавателен батальон, от състава на Сухопътните войски, организира благотворителна кампания за доброволно набиране на финансови средства за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в град Чирпан. Една част от събраната сума беше дарена за обновяване на кухнята на дома, а с другата бяха закупени коледни лакомства.
             Подаръците бяха връчени от главния сержант на формированието старшина Димитър Димитров. От своя страна директорката на Центъра госпожа Иванка Ненкова благодари за проявената доброта и съпричастност.
Днес, 13 декември, ВрИД командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол майор Златко Белев и военнослужещи от Военно–спортен клуб „Тунджа - 42” към батальона посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в град Ямбол.
Осем деца в риск и неравностойно положение, настанени във ведомството за социална услуга за резидентна грижа, получиха дрехи, обувки, книжки и лакомства по случай предстоящия християнски празник Рождество Христово. Управителят на Центъра за настаняване от семеен тип госпожа Ваня Кръстева благодари на дарителите за жеста и пожела здраве и успехи на командването и личния състав на формированието.
Децата от своя страна също благодариха за отзивчивостта, като подариха на гостите коледни картички, които сами са ... още
В основното артилерийско формирование на Сухопътните войски - 4–ти артилерийски полк беше придобито поредното средство за въздушно наблюдение.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени