• Нов звукометричен комплекс в 4-ти артилерийски полк от Сухопътните войски

  • Работна среща анализира физическата подготовка и спортната дейност във формированията на Сухопътните войски

  • От Корпуса на военните аташета в България посетиха 101 алпийски полк – Смолян

   
   
НОВИНИ
1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 599
УВАЖАЕМИ  ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
                       ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име най-сърдечни поздравления по случай  25 септември – Празник на Свързочните войски и органите за информационно осигуряване!
Основите на днешните Свързочни войски са положени преди 145 години със създаването на телеграфен взвод към учебно-сапьорната рота в Българската земска войска. Този ден остава в историята и слага началото на дългогодишните усилия, умения, отговорност и всеотдайност на всички специалисти в тази област.
В деня на професионалния празник на всички вас пожелавам да продължите със ... още
На 21 септември, на строевия плац на 101-ви алпийски полк – Смолян беше официално закрита третата по ред международна съвместна подготовка „РОДОПИ-23”.
Провеждащият учението подполковник Стефан Димов – командир на 101-ви алпийски полк благодари на личния състав, взел участие в подготовката с думите: „Гордея се с вас, че проявихте устойчивост, демонстрирайки висока подготовка и безупречна дисциплина.”
Подполковник Димов връчи на участниците плакет с логото на „РОДОПИ-23” и сертификат за успешно участие, проявен висок боен дух и професионализъм.
В съвместната подготовка  участваха  над 350 военнослужещи от  Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк, 110-ти логистичен полк-Пловдив, 24-та ... още
Мероприятията ще започнат на 21 септември, в навечерието на празника, от 16.00 ч. с поднасяне на венци и цветя от военнослужещи от 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е - Горна Оряховица пред Мемориала на загиналите герои във воините за национално обединение в града.
Вечерта от 20.00 ч. военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово ще проведат тържествена проверка-заря в село Климент. По същото време представителни формирования от 3-то Бригадно командване – Благоевград ще участват в тържествена проверка-заря на площад „Цола Драгойчева“ в град Бяла Слатина.
На 22 септември, военнослужещи от формированията на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора ще издигнат националния флаг от 10.00 ч. пред община Ямбол. В знак на ... още
Днес, 20 септември, успешно завърши тактическото учение на алпийските роти от 101-ви алпийски полк – Смолян от състава на Сухопътните войски и военни формирования от Италианската Република, Чешката Република и САЩ.
 
Днес, 20 септември, в Резиденция „Лозенец“ тържествено беше отбелязан 50-годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски.
Командирът на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков представи пред гостите историята на Командването от създаването му през 1973 г., до наши дни.
„Днес командването на Сухопътните войски посреща 50-та годишнина от своето създаване като един сглобен и мотивиран колектив, готов да изпълнява възложените му от правителството задачи в усложнена и пълна с изменения военностратегическа среда. Изправени и пред предизвикателства сходни по рода си при своето създаване и нарастващи задачи, изискващи визия, планиране и изпълнение извън шаблона, както от команден и личен състав с инициативност и добра подготовка и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени