• Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 653
В спортната зала на основно училище „Васил Левски” в град Чирпан военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон - Свобода, под ръководството на главния сержант на батальона старшина Димитър Димитров, проведоха спортни игри съвместно с ученици от училищата в града под надслов „Млад войн 2024”.
Стотици ученици демонстрираха колко бързи, смели и сръчни могат да бъдат като премериха сили във военен многобой. Класиралите се на призовите места получиха грамоти от заместник-командира по логистичното осигуряване на батальона майор Тодор Жеков.
 В училищната столова съвместно с учениците от паралелка „Ресторантьорство” от Професионална гимназия по селско стопанство, военните готвачи приготвиха вкусен армейски боб, от който опитаха всички ... още
Турнир по шахмат проведоха военнослужещите от Центъра за подготовка на специалисти в централната зала във Военен клуб - Сливен. Съдия и съорганизатор на турнира беше Константин Мъцински-ръководител на шахматен клуб „Интелект“ към Военния клуб.
Като най-добър шахматист на турнира се отличи младши сержант Деян Господинов, който получи и предметна награда – кутия за игра на шах. Втори се класира старши сержант Бейсим Хасанов, а третото място зае ефрейтор Живко Желязков.
Участниците в турнира бяха поздравени от заместник-командира на Центъра полковник Данчо Николов, който награди с медали и грамоти тримата най-добри шахматисти.
 
В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора честваха празника в района на формированието.
 Тържественият сторой бе приет от командира на бригадата бригаден генерал Станимир Христов. Той поздрави личния състав по повод предстоящите празници. В обръщението си бригаден генерал Христов благодари на личния състав за постоянството, отдадеността и професионализма, благодарение на които всички поставени задачи на бригадата са били изпълнени в пълен обем. На военнослужещите и техните семейства командирът на бригадата пожела здраве, благополучие и светли празници. 
По повод празника бригаден генерал Христов награди отличили се военнослужещи от формированията на ... още
В присъствие на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и комисия от Командването на Сухопътните войски, днес 30 април, в Сливен се състоя тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Началник на Ремонтна база за въоръжение и техника“.
Майор Георги Георгиев прие длъжността от подполковник Румен Гочев и представителното знаме на формированието, като се закле да го пази чисто и неопетнено.
В обръщението си генерал-майор Дешков изтъкна, че такъв ритуал винаги е свързан със смесени чувства от радост, умиление и тъга, и това е разбираемо. Благодари за отличната работа и достойната служба на подполковник Румен Гочев. Обръщайки се към новия командир майор Георгиев, генерал-майор Дешков подчерта, че летвата е високо вдигната и това изисква ... още
В тържествена обстановка днес, 30 април, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Ген. Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски, беше прочетена заповед на командира на Сухопътните войски за награждаване на  военнослужещи от Командването и формированията на Сухопътните войски за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, проявено усърдие и трудолюбие и във връзка с 6-ти май Ден на храбростта и празник на Българската армия.
С предметни награди бяха наградени следните военнослужещи:
- Полковник Васил Варсанов – от Командването на Сухопътните войски;-
- Полковник Петър Кръстанов – от Командването на Сухопътните войски;
- Подполковник ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени