• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Днес, 20.06.2013 г., във военно формирование 32420 – Русе се проведе Ден на отворените врати. Програмата включваше церемония по откриване на възстановен паметник, който занапред ще носи името „Създателите на Русенския гарнизон”, презентация за мисията, целите и задачите на Българската армия и дейността на военното формирование, както и показ на военна техника, участвала в реални спасителни действия при различни бедствия в гарнизон Русе.
Първото военно формирование в гарнизона е създадената през далечната 1879 г. Дунавска флотилия, след това гарнизонът постепенно се разраства – с Военноморското училище, с 5-ти Дунавски полк, с инженерен полк, с кавалерийски полк, с противовъздушна дивизия и редица формирования на ВВС.
Реставрираният военен ... още
От 18 до 20.06.2013 г. в Единния център за начална подготовка в град Плевен се проведе курс „Планиране на подготовката на войнишкия състав” с  военнослужещи от морската пехота на САЩ като част от съвместната българо-американската подготовка “Black Sea Rotational Force 13”.
Военнослужещите от морската пехота на САЩ бяха посрещнати от командира на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев, който ги запозна с историята на град Плевен и задачите на центъра.
На проведените лекции, дискусии и практически занятия военнослужещите от морската пехота на САЩ споделиха своя опит.
Полковник Николай Бешев връчи плакети на американските военнослужещи и изказа своята благодарност за съвместната им работа с военнослужещите от ... още
По указание на командира на СВ генерал-майор Нейко Ненов на 18.06.2013 г. в административната сграда на бул. „Ген. Тотлебен” № 34 в София се проведе работна среща на главните сержанти и сержанти-инструктори от Сухопътните войски. На срещата главният сержант на СВ на БА старшина Любомир Ламбов запозна присъстващите с наученото на Седмата конференция на главни сержанти от европейските армии, проведена в Копенхаген, Кралство Дания.
С експертната помощ на психолога на СВ Александър Петков бяха изнесени брифинги и дискутирани темите: „Психологическа устойчивост и подготовка на сержантите и войниците” и „Адаптивни методи и техники за намаляване на стреса”. Старшина Ламбов представи някои по-нови идеи и концепции за психологическа подготовка на ... още
На 17.06.2013 г. във военно формирование 32420 – Русе, което е в състава на ЦПС – Сливен започна обучение за придобиване на военноотчетна специалност „водач на БТР-60 ПБ”, „водач на БТР 60 ПБ МД1” и „водач на БРДМ-2” с военнослужещи от формирования на Сухопътни войски.
Само три дни преди това, на 14.06.2013 г., завърши поредният курс за придобиване на квалификация "Водач на мото и електрокари". Всички осем участници в курса, които са от различни формирования на Сухопътни войски, успешно положиха нужните изпити и придобиха съответната квалификацията.
Към момента в Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти – Русе продължава обучението за водачи на МПС категории С, С+Е, Д и превозващи опасни ... още
В изпълнение на плана за двустранно сътрудничество между Република България и Съединените американски щати днес, 17.06.2013 г., 2ра механизирана бригада Стара Загора беше посетена от кадети от университета на щата Уисконсин по програма „CULTURE AND LANGUAGE PROFICIENCY PROGRAM”.
Бъдещите американски офицери ще останат в България 3 седмици през които ще посетят гарнизоните Хасково и Ямбол.
По време на престоя си те ще проведат открит урок във военно формирование 44200 – Стара Загора с офицери и сержанти от 2ра механизирана бригада.
Културната обиколка на гостите включва посещение на музея „Неолитни жилища”, Историческия музей в Стара Загора и още редица забележителности, с които ще обогатят знанията си за нашата красива страна.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени