• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
 
Представителни подразделения от състава на военно формирование 32990 – Пловдив взеха участие в ритуала по полагане на венци по случай 135-та годишнина от освобождението на Пловдив, който се проведе днес (16.01.) пред бюст-паметника на капитан Бураго в градската градина на град Пловдив.
На тържеството присъстваха кметът на гр. Пловдив Иван Тотев, председателят на общинския съвет Илко Николов, командирът на военно формирование 32990 бригаден генерал Пламен Лилов, директорът на историческия музей, кметове на райони и други представители на местната власт.
Венци бяха поднесени от името на областния управител на област Пловдив, кмета на града, консулите на Руската Федерация и на Украйна, районните кметове в гр. Пловдив, военно-патриотични съюзи, ... още
На 14 януари във военен клуб Карлово в присъствието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се проведе Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията от състава на 61-ва механизирана бригада през учебната 2012 г.
От анализа и направените изводи стана ясно, че планираните мероприятия за учебната 2012 година са изпълнени. Доказателство за това е поддържането на способности за участие в коалиционни операции, инициативи и действия по поддържане на международния мир и сигурност извън територията на страната и готовност за участие в Силите за отговор на НАТО.
Повишено е нивото на езиковата подготовка във военното формирование. Броят на успешно преминалите изпити по английски език и придобили STANAG 6001 през 2012 г. ... още
На 11 януари 2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от военно формирование 22220 – Сливен с ръководител капитан Момчил Димитров унищожи три броя противотанкови гранати ПГ-9.
Невзривените боеприпаси са били открити в местността „Мараш” на 3 – 5 км от пътен възел „Петолъчката”, община Стралджа.
Днес 11.01.2013 г. на тържествено събрание-концерт в гарнизонния военен клуб в град Чирпан, военнослужещите от в.ф. 24620 - Свобода отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и годишнина от  създаване на формированието. 
В приветствено слово командирът подполковник Пламен Ганев благодари на личния състав за самоотвержения труд, силния дух и непоколебима воля, с които решават задачите. Пожела на подчинените си крепко здраве, бодрост и сили за съхраняване и развитие на традициите и ценностите на Българската армия. Церемонията приключи с награждаване на отличили се военнослужещи от състава на батальона.
Гости на тържеството бяха началникът на отдел „Разузнавателен”  в Командването на Сухопътните войски и доскорошен командир на ... още
На 08.01.2013 г. Министерството на отбраната дари на Сухопътните войски 2 броя видеотехника с високи възможности. Техниката бе връчена от заместник-министъра на отбраната на Република България господин Валентин Радев.
Целта на дарението е да бъде подпомогната дейността на структурите по връзките с обществеността в две от военните формирования от състава на войските.
През следващата седмица командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов ще връчи дарената техника.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени