• Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

  • Завърши съвместната подготовка „Родопи 24“ в Смолян

   
   
НОВИНИ
Днес 08.07.2013 г. се проведе лекция – беседа на тема „Хранителни отравяния и мерки при ухапвания от насекоми през летните месеци”. Участниците споделиха свои преживявания, получиха отговори на зададени от тях здравни въпроси, и предложиха теми за следващи беседи. Хората се възползваха и от медицинските консултации с майор д-р Стоянов и редник Донка Танева.
Всеки месец във Военен клуб Чирпан се провеждат здравни лекции и беседи със членове от общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Те се водят от началника на медицинския пункт на военно формирование 24620 – майор д-р Петър Стоянов. Беседите протичат при висок интерес и любопитство от страна на участниците.
Успешно завършиха своето обучение още 19 военнослужещи от различни формирования на Сухопътни войски в края на миналата седмица. Обучението беше проведено във военно формирование 32420 – Русе, което е в състава на ЦПС – Сливен. След проведените курсове осем от военнослужещите положиха изпит и получиха документи за превоз на опасни товари (ADR), а единадесет военнослужещи за водачи на МПС – категории С и С+Е.
В Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти в Русе продължава обучението на курсисти за придобиване на военноотчетна специалност: „Водач на БТР-60 ПБ”, „Водач на БТР 60 ПБ МД1” и „Водач на БРДМ-2”.
Вчера, 7 юли, на полигон „Ново Село” се състояха поредните тренировки от съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES - 13”. В занятието взеха участие български, американски, сръбски и румънски пехотни взводове.
Българския взвод беше в състав 30 военнослужещи с командир лейтенант Георги Перчемлиев. Заместник-командир беше старши сержант Филип Ублеков и командири на отделения старши сержант Иван Шумански и сержант Иван Делов.
Темaта на занятието беше - «Борба с масовите безредици». За целта бяха оборудвани 3 учебни центъра, всеки от които с различна задача.
Задачата, която получи 1ви учебен център бе «Теоритична част и стрелба с несмъртоносни оръжия». Тук военослужещите имаха възможността да ... още
От 15.00 ч. на 05.07.2013г. на строевият плац на Единен център за начална подготовка се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници.
В словото си командирът на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев  изрази увереност,че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи, с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. «Придобитите знания и практически умения в Единния център за начална подготовка ще Ви дават основание с уважение да си спомняте за вашите командири и инструктори. Пожелавам Ви още по – големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и още по – силна енергия при изпълнение на ... още
От 01.07 до 04.07.2013 г. на тактически учебен полигон „Симитли”, с военнослужещи от в.ф. 26400 – Благоевград участваха в тактико-специално учение с използването на Полева тренировъчна система „DITS” от Националния военен учебен комплекс „Чаралица”.
Бяха демонстрирани възможностите на системата в хода на занятието по тактическа подготовка, като всички военнослужещи успяха да се убедят в нейните възможности.
Модулната и мобилна система с модерни лазерни симулатори „DITS”, разполага с оборудване за войници и възможност за следене на машини в реално време. Беше използван симулатор на импровизирано взривно устройство. За онагледяване на действията се използва парцел от местността, с реална карта, с реални параметри и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени