• Представителният духов оркестър на Сухопътните войски покори френската публика

  • Формирования за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски завършиха полевата си подготовка в гарнизон Плевен

  • Нов командир на военно формирование от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
На 28.05.2013 г. в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше положен основният камък за изграждането на православен храм „Св. Мина” за здраве, благоденствие, подкрепа и помощ на военнослужещите от бригадата.
Служители от българската православна църква отслужиха служба на мястото, определено за построяването на храма. Архиерейският наместник от Карловска духовна околия отец Марко припомни житието на Светия великомъченик Мина и с радост сподели една случка, която доказва силата на светеца.
На мероприятието присъстваха военнослужещи и цивилни служители от бригадата, представители на общинската администрация в гр. Карлово и гр. Сопот, кметове на населени места, представители на Общинския съвет на СОСЗР, представители от различни институции, ученици от ... още
На 27.05.2013 г. в град Козлодуй се проведе тържествена проверка (заря) по случай 137 годишнината от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
Командирът на военно формирование 22160 – Плевен полковник Николай Бешев прие строя на представителните роти и представителния духов оркестър на Сухопътните войски, участващи в тържествена проверка (заря).
Кметът на община Козлодуй Румен Маноев произнесе тържествено слово. В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев и неговата чета на козлодуйският бряг.
На ритуала присъстваха депутати, представители на държавната и местната власт, както и много жители и гости на град Козлодуй.
Главния сержант на Сухопътните войски на Българската армия старшина Любомир Ламбов взе участие в Седмата годишна конференция на главните сержанти от Европейските армии и СВ на САЩ в Европа, която се проведе в периода 20 – 23.05.2013г. в гр. Копенхаген, Кралство Дания. Домакини на конференцията бяха Оперативното командване на СВ на Кралство Дания и КСВ на САЩ в Европа. В конференцията участваха 38 военнослужещи от 32 европейски страни, Канада и Турция.
Целта на конференцията бе да се насърчи изграждането и развитието на професионални контакти между главните сержанти от различни армии.
Основната тема на конференцията „Физическа и психологическа подготовка на войника” беше разделена на четири пленарни сесии. Целта на дискутираните въпроси бе да се обмени ... още
На 23.05.2013 г., успешно приключи последният курс за придобиване на военно отчетна специалност (ВОС) и квалификация. Своите документи получиха 12 военнослужещи от Благоевград, Карлово, Корен, Сливен и Хасково. Председател на изпитващата комисия беше подполковник Христо Начев, главен експерт в сектор „Подготовка на механизираните и танковите подразделения и учебно-материална база” в отдел „Бойна подготовка на войските” – КСВ.
******
На 27.05.2013 г. започна началната военна подготовка на 44-ма новоприети военнослужещи от военно формирование 22 180 – Казанлък. Успоредно с това се провежда и специална военна подготовка на 17 военнослужещи – седем от Сухопътните войски и десет от Военновъздушните сили. От тях трима ще се ... още
Любителският духов оркестър на военно формирование 28880 – Белене взе участие в мероприятията, организирани в град Белене по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Духовият оркестър на формированието участва в празничното шествие на учениците от ОУ „Васил Левски” и СОУ „Димчо Дебелянов” до площад „България”, където по-късно закри празничната програма с концерт пред жителите и гостите на града.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени