• Нов звукометричен комплекс в 4-ти артилерийски полк от Сухопътните войски

  • Работна среща анализира физическата подготовка и спортната дейност във формированията на Сухопътните войски

  • От Корпуса на военните аташета в България посетиха 101 алпийски полк – Смолян

   
   
НОВИНИ
Днес, 09.05.2013 г. военнослужещи от Сухопътните войски в различни гарнизони в страната взеха участие в тържественото честване на Деня на Европа и 68 години от победата над хитлерофашизма.
В Асеновград във военно формирование 24490 се проведе ритуал пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от Асеновградски регион, намиращ се в казармения район на формированието. Свещеници от Асеновградска духовна околия отслужиха панихида за загиналите в Отечествената война. Слово произнесе председателят на общинската организация на ветераните от войните – офицера от запаса майор Атанас Арабов. В израз на признателност бяха поднесени венци и цветя от името на община Асеновград и Съюза на ветераните от войните.
На мероприятието присъстваха ... още
Община Карлово, община Сопот, 61 мбр, Военен клуб – Карлово, училищата и СМИ в региона организират дарителска кампания „Да помогнем на Марта”.
Марта Цветкова е дете на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада. Тя е ученичка в шести клас на СОУ „Христо Проданов” и страда от рядко заболяване – спина бифида, сколиоза и разлика в дължината на долните крайници. Детето се нуждае от спешна операция в Швейцария. Необходимите средства са в размер на 35000 евро, която сума е непосилна за родителите.
В тази връзка от 15:00 часа и 19:00 часа на 15 май в народно читалище „Васил Левски” в гр. Карлово е организиран благотворителен концерт.
*************
Всички, които желаят да помогнат  на Марта да се чувства като ... още
Днес, 08.05.2013 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се срещна с младши сержант Борислав Домеников, награден със специалната награда на коменданта на академия „Кислинг” за изключителните постижения по време на обучението му в академията.
Академията е към американските ВВС и подготвя кадри за нуждите на военновъздушните сили. Тази година за първи път като курсанти са били допуснати и представители на сухопътните и военноморските сили на Р България.  Сержантът от 2 механизирана бригада в Стара Загора е първият чужденец, удостоен с тази награда. Отличието се дава за изключителни лидерски качества. Връчва се след приключване на обучението на съответния академичен випуск като носителят се избира измежду всичките 169 курсанти след тайни ... още
В Стара Загора в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия военнослужещите от 2-ра механизирана бригада се преклониха пред величието и героизма на българския войник с тържествен ритуал по поднасяне на венци пред паметника „На загиналите в боевете за град Пирот” в района на формированието.
На ритуала присъстваха областният управител на област Стара Загора  Недялко Недялков, директорът на ОД на МВР – Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев, началникът на военно окръжие – Стара Загора полковник Зарко Шишманов.
На празника на град Русе – 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война на ... още
На 30.04.2013 г. в гр. Клисура представителни роти от 61 мбр участваха в тържествена проверка (заря) посветена на 137 години от Априлската епопея.
Гости на мероприятието бяха д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, председателят на Общинския съвет на община Карлово Стойо Карагенски, командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, представители на местната и държавна власт, жители на гр. Клисура и гости на града. Честването продължи на следващия ден в местността „Зли дол” с възстановка на събитията отпреди 137 години.
На 01.05.2013 г. представителни блокове от военно формирование 24490 – град Асеновград, участваха в провеждането на тържествена ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени