• Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

  • Демонстрационни стрелби в 61-ва механизирана бригада по случай 6 май – Ден на Храбростта и празник на Българската армия

   
   
НОВИНИ
Днес, 30.08.2013г. в района на военно формирование 48430 – Стара Загора беше отбелязана 15 годишнината от създаването на 2 Тунджанска механизирана бригада. Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров.
         На мероприятието присъства командирът на Сухопътните войски – генерал – майор Нейко Ненов.

 
Приключи лагерния сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътни войски, който се проведе във в.ф. 32890 – Бургас.
В хода на занятията по водолазна подготовка военнослужещите отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, включващи практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, устройване на проходи в подводни заграждения.
На 21 август военнослужещите преминаха изпит пред водолазно-квалификационна комисия от в.ф. 32890 за потвърждаване на квалификацията, допускане до ръководство на водолазни спускания до 20 м. и издаване на допуск за изпълнение на водолазни дейности през 2013/2014 г.
Изпитът се ... още
За времето от 19 до 23.08.2013 г. в раойна на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе курс по противодействие на Импровизирани взривни устройства (ИВУ) от програмата за двустранно сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.
Съвместното занятие премина под ръководството на лектори и инструктори от центъра на силите на САЩ в Европа, гр. Хохенфелс – Германия.
От българска страна участваха 30 военнослужещи от 1-ви и 3-ти механизирани батальони с ръководители капитаните Ваклин Кирилов и Методи Киряков.
В хода на занятията по време на курса се отработиха въпросите по откриване, разпознаване, класифициране, докладване и обезвреждане на ИВУ.
След приключване на обучението на участниците бяха връчени сертификати за ... още
Вчера, 22.08.2013 г. генерал-майор Нейко Ненов посети в.ф. 24620 – Свобода. Командирът на формированието подполковник Пламен Ганев, изнесе брифинг пред командира на Сухопътните войски относно състоянието, подготовката и текущите задачи на формированието. Чрез проведената дискусия с командния състав, генерал-майор Нейко Ненов непосредствено се запозна с текущите задачи, проблемите и начина, по който те се решават.
По време на своето посещение генерал-майор Нейко Ненов, проведе среща с военнослужещите и цивилните служители, като ги запозна с мерките предприети и изпълнявани от командването на Сухопътните войски за подобряването на условията за служба, издигане на самочувствието и авторитета на военнослужещите от Сухопътните войски, както и отговори на поставените му въпроси.
 199 военнослужещи и 35 единици техника от Сухопътните войски участваха в гасенето на пожари, възникнали на 20 и 21 август 2013 г в Старозагорско и Софийско. На 20 и 21 август 82 военнослужещи и 14 единици техника от състава на 2 механизирана бригада, участваха в гасенето на горски пожар, възникнал в местността „Зайчева поляна” край гр. Стара Загора.
Вчера, 21 август, 47 военнослужещи и 11 единици техника от 61 механизирана бригада участваха в гасенето на пожар, възникнал в боров масив южно от с. Змейово, област Стара Загора. До 20.30 часа на 21 август 70 военнослужещи и 10 единици техника от военните формирования 28610-София и 42600-Мусачево са участвали в гасене на пожар, възникнал в землището между софийските села Локорско и Войняговци.
Ръководители ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени