• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
От 01.07 до 04.07.2013 г. на тактически учебен полигон „Симитли”, с военнослужещи от в.ф. 26400 – Благоевград участваха в тактико-специално учение с използването на Полева тренировъчна система „DITS” от Националния военен учебен комплекс „Чаралица”.
Бяха демонстрирани възможностите на системата в хода на занятието по тактическа подготовка, като всички военнослужещи успяха да се убедят в нейните възможности.
Модулната и мобилна система с модерни лазерни симулатори „DITS”, разполага с оборудване за войници и възможност за следене на машини в реално време. Беше използван симулатор на импровизирано взривно устройство. За онагледяване на действията се използва парцел от местността, с реална карта, с реални параметри и ... още
Вчера 04.07.2013 г., на полигон „Ново Село” се състояха поредните тренировки от съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. В занятието взеха участие български пехотен взвод и американски взвод от морската пехота.
Българският взвод беше в състав от 30 военнослужещи с командир лейтенант Георги Перчемлиев. Заместник-командир беше старши сержант Филип Ублеков и командири на отделения старши сержант Иван Шумански и сержант Иван Делов.
Темите на занятието бяха – „Патрул” и „ИВУ – устройство, видове и индикатори”. По време на занятието бяха изпълнени 2 задачи: „Основи на патрулиране в градска среда” и „Осигуряване на външен и вътрешен периметър и проникване в ... още
На 04.07.2013 г. във Военен клуб гр. Чирпан се проведе Благотворителен концерт с участието на „Денс Юник”, вокална група „До Ми Сол”, клуб по народни танци „Чановете”, клуб „Хоро”, Анелия Кроснева и Красимира Манева. Голяма част от участниците са деца на военнослужещи от военно формирование 24620 – Свобода. Те показаха изключителни танцови умения, те бяха аплодирани от родители, военнослужещи и гости на концерта.
Целта на благотворителната проява бе събиране на средства за подобряване на условията в залата за репетиции и концерти на Спортния клуб „Денс Юник” към Военен клуб град Чирпан. Инициативата беше подкрепена от общински организации, частни фирми и много граждани от град Чирпан.
Вчера, 03.07.2013 г. на полигон „Ново Село” се състояха тренировки от съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”, в които взеха участие български пехотен взвод от състава на 61 механизирана бригада и американски взвод от морската пехота.
Българският взвод беше в състав от 30 военнослужещи с командир лейтенант Георги Перчемлиев, заместник-командир на взвода старши сержант Филип Ублеков и командири на отделения старши сержант Иван Шумански и сержант Иван Делов.
 Темата на занятието беше „Механизиран патрул” и бяха изпълнени 3 задачи: „Конвоиране на доставка на боеприпаси”, „Патрул с цел разузнаване на район чрез наблюдение” и „Претърсване на ... още
Отбор от военнослужещи от в.ф. 52740 с ръководител майор Николай Александров се класира на първо място в състезание по стрелба. Традиционното надстрелване бе организирано от служителите на МВР Хасково по повод техният професионален празник - 5 юли и се проведе днес, 3 юли, на стрелбище „Диана” в град Хасково. Полицаи, журналисти и военни се състезаваха групово и индивидуално с пистолет Макаров – 9 мм с отстояща мишена на разстояние 25 метра. Втори бе отборът на полицаите, а трети на журналистите.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени