• „Тракийски воин 24”

  • Преглед на любителското художествено творчество в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Тактически учения на високи обороти на учебен полигон „Корен”

   
   
НОВИНИ
За времето от 19 до 23.08.2013 г. в раойна на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе курс по противодействие на Импровизирани взривни устройства (ИВУ) от програмата за двустранно сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.
Съвместното занятие премина под ръководството на лектори и инструктори от центъра на силите на САЩ в Европа, гр. Хохенфелс – Германия.
От българска страна участваха 30 военнослужещи от 1-ви и 3-ти механизирани батальони с ръководители капитаните Ваклин Кирилов и Методи Киряков.
В хода на занятията по време на курса се отработиха въпросите по откриване, разпознаване, класифициране, докладване и обезвреждане на ИВУ.
След приключване на обучението на участниците бяха връчени сертификати за ... още
Вчера, 22.08.2013 г. генерал-майор Нейко Ненов посети в.ф. 24620 – Свобода. Командирът на формированието подполковник Пламен Ганев, изнесе брифинг пред командира на Сухопътните войски относно състоянието, подготовката и текущите задачи на формированието. Чрез проведената дискусия с командния състав, генерал-майор Нейко Ненов непосредствено се запозна с текущите задачи, проблемите и начина, по който те се решават.
По време на своето посещение генерал-майор Нейко Ненов, проведе среща с военнослужещите и цивилните служители, като ги запозна с мерките предприети и изпълнявани от командването на Сухопътните войски за подобряването на условията за служба, издигане на самочувствието и авторитета на военнослужещите от Сухопътните войски, както и отговори на поставените му въпроси.
 199 военнослужещи и 35 единици техника от Сухопътните войски участваха в гасенето на пожари, възникнали на 20 и 21 август 2013 г в Старозагорско и Софийско. На 20 и 21 август 82 военнослужещи и 14 единици техника от състава на 2 механизирана бригада, участваха в гасенето на горски пожар, възникнал в местността „Зайчева поляна” край гр. Стара Загора.
Вчера, 21 август, 47 военнослужещи и 11 единици техника от 61 механизирана бригада участваха в гасенето на пожар, възникнал в боров масив южно от с. Змейово, област Стара Загора. До 20.30 часа на 21 август 70 военнослужещи и 10 единици техника от военните формирования 28610-София и 42600-Мусачево са участвали в гасене на пожар, възникнал в землището между софийските села Локорско и Войняговци.
Ръководители ... още
През първото полугодие на 2013 г. бе сформиран български контингент  за участие в дежурство на Многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC BG. Национален командир е полковник Ивайло Братойчев (Началник сектор „Военни контакти” в Канцеларията на Командира на Сухопътните войски). Той е и заместник-командир на многонационалната бойна група. Механизирана рота Хелброк е сформирана от 120 военнослужещи от военно формирование 52740 Хасково. Командир на ротата е капитан Румен Везев.
В началото на м. май започна подготовката на рота HELBROC, която приключва в края на тази седмица и се провежда в района на батальона в гр. Хасково. По време на подготовката си за дежурство, която премина през три етапа: предварителна, сборове по специалности и непосредствена ... още
На 20 август 2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов, разузна и унищожи 1 брой противопехотна скачаща мина „ПСМ – 1”, открита в района на местността Калипак, в землището на село Стрижба, община Кирково, обл. Кърджали.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени