На 24.03.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. изстрел за минохвъргачка, открит при ремонтни дейности на кръстовището между ул. “Какач” и “Вардар” в кв. Банкя на гр. София.  
 
Специализиран екип от военно формирование 44 220 - Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк продължават и днес, 24 март, действията по  разузнаване и обезопасяване на района на инцидента в склада за боеприпаси на ВМЗ - Сопот край с. Иганово, Община Карлово. Ръководител на екипа е капитан Антон Делчев
Военнослужещите изпълняват задачи по оказване на съдействие и осигуряване на безопасността на екипите на следствието и прокуратурата при извършване на процесуално-следствени действия.
Сапьори от Сухопътните войски продължават участието си в ликвидирането на последиците от взрива в склада на ВМЗ Сопот в село Иганово, Община Карлово. Днес седем военнослужещи с три броя техника от военно формирование 44220 Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк, оказват съдействие за прочистване на района на взрива. Групата с ръководител капитан Антон Делчев започна работа рано сутринта. Извършва се разузнаване на района и се изпълняват задачи по оказване на съдействие и осигуряване на безопасност на разследващите органи при процесуално-следствените действия.
Министерството на отбраната има готовност при необходимост да предостави експерти, които да съдействат за изясняване на причините за инцидента.
Вчера военнослужещи от Регионална служба „Военна полиция“ - Пловдив, с две бронирани машини тип „Пустинна котка“, участваха в разузнаване на района на взрива. Два безпилотни летателни апарата бяха използвани от военнослужещи от 61-ва Стрямска ... още
На 23.03.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Младен Грозев извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. зенитен снаряд, открит  в северния парк на гр. София от гражданин и отнесен на входа на 03 РУП - СДВР.
 
На 23.03.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52590 - Ямбол от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Дренски извърши разузнаване и унищожаване на 2 бр. ръчни гранати, открити  в частен дом на ул. “Стара планина” № 15 в с. Синапово, област Хасково.
Днес, 9 март, военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград, с командир полковник Лъчезар Мишев, оказват помощ на населението поради падналите обилни снеговалежи в община Куклен област Пловдив. От 12:30 ч., военнослужещи с техника разчистват пътя между селата Добралък и Яворово.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени