• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпас, открит в град София

  • Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Днес, 10.05.2013 г., за пръв път от 2009 година в района на военно формирование 44200 – Стара Загора се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва. Своето „Заклех се!” произнесоха 22 новоназначени военнослужещи от военно формирование 54230 и 33 новоназначени военнослужещи от военно формирование 48430 и двете от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
Строят бе приет от командира на бригадата бригаден генерал Любчо Тодоров.
На ритуала присъстваха командирът на 61-ва механизирана бригада – Карлово бригаден генерал Димитър Шивиков, началникът на Военно окръжие – Стара Загора полковник Зарко Шишманов и началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи” Валери Иванов, родители и близки на ... още
На 09.05.2013 г. представителни блокове от военно формирование 24490 – Асеновград участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Перущица по повод 137-та годишнина от Априлската епопея.
Честването на площад „Двадесет и седми априлий” започна с приемане на строя на представителните роти от гарнизон Асеновград от командира на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев. По-късно с тържествен ритуал беше издигнат националния флаг на Република България пред сградата на читалище „Просвета”. Церемонията продължи с ритуал по поднасяне на венци и цветя в знак на признателност пред подвига и саможертвата на априлци пред паметната плоча на братя Хаджи Делеви, пред паметника на Петър Бонев и в църквата „Свети Архангели Гавраил и ... още
По повод Деня на Европа и 68 години от победата над хитлерофашизма военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен участваха в тържествен ритуал по поднасяне на венци пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал”.
Слово за силата на Обединена Европа и по повод 68-та годишнината от края на Втората световна война произнесе кметът на град Шумен Красимир Костов. Венци в знак на признателност към героите от Втората световна война пред Паметника на загиналите във войните шуменци бяха поднесени от името на местната власт, обществени организации, гости и граждани. На тържеството присъстваха още заместник-кметовете на община Шумен, ръководството на Областната администрация, представители на местната власт, началникът на Шуменския гарнизон ... още
Днес, 09.05.2013 г. военнослужещи от Сухопътните войски в различни гарнизони в страната взеха участие в тържественото честване на Деня на Европа и 68 години от победата над хитлерофашизма.
В Асеновград във военно формирование 24490 се проведе ритуал пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от Асеновградски регион, намиращ се в казармения район на формированието. Свещеници от Асеновградска духовна околия отслужиха панихида за загиналите в Отечествената война. Слово произнесе председателят на общинската организация на ветераните от войните – офицера от запаса майор Атанас Арабов. В израз на признателност бяха поднесени венци и цветя от името на община Асеновград и Съюза на ветераните от войните.
На мероприятието присъстваха ... още
Община Карлово, община Сопот, 61 мбр, Военен клуб – Карлово, училищата и СМИ в региона организират дарителска кампания „Да помогнем на Марта”.
Марта Цветкова е дете на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада. Тя е ученичка в шести клас на СОУ „Христо Проданов” и страда от рядко заболяване – спина бифида, сколиоза и разлика в дължината на долните крайници. Детето се нуждае от спешна операция в Швейцария. Необходимите средства са в размер на 35000 евро, която сума е непосилна за родителите.
В тази връзка от 15:00 часа и 19:00 часа на 15 май в народно читалище „Васил Левски” в гр. Карлово е организиран благотворителен концерт.
*************
Всички, които желаят да помогнат  на Марта да се чувства като ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени