• Почетен караул от състава на Сухопътните войски посрещна президента на Република България в Стара Загора

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отдадоха почит пред паметта на „Защитниците на Стара Загора“

  • Състезание между операторите на дронове на формированията от Сухопътните войски „Ястреб 24“

   
   
НОВИНИ
На 05.10.2013 г. в гр. Девин военнослужещи от състава на военно формирование 28330-Смолян и представителният военен духов оркестър на Военновъздушните сили участваха в тържествена проверка - заря в посветена на 101 години от освобождението на града. Командващ зарята беше капитан Владимир Сариев. Проведе се и ритуал по поднасяне на венци пред паметника на загиналите във воините.
На честванията присъстваха народни представители, областният управител на област Смолян Димитър Кръстанов, много гости и граждани на град Девин.
Вчера, 03.10.2013 г. военнослужещи и военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада-Карлово под ръковод­ството на бригаден генерал Димитър ШИВИКОВ участваха в тържествения ритуал по откриването на паметник на най-големите дарители в историята на България - братята Евлоги и Христо Георгиеви в родния им град Карлово.
Инициативата за изграждането на монумента е на местния Ротари клуб, а средствата за направата му са събрани изцяло от дарения. Датата за откриването на паметника не е избрана случайно. На този ден преди близо 200 години е роден големият брат Евлоги Георгиев. Автор на монумента е великотърновският скулптор Борис Борисов.
Паметника беше открит от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и президента на „Ротари клуб”-Карлово ... още
Днес 27.09.201 3 г. военно формирование 32420 -  Русе чества 50 години от дислоциране на формированието в крайдунавския град, което е завършило на 28.09.1963 г.
През годините формированието претърпява няколко промени като последната е през 2009 г. Днес е „Център за подготовка на водачи и логистични специалисти”, с командир подполковник Петко Димов, и е в състава на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с командир полковник Христо Стаматов.
Честването включваше няколко изяви.
На 26.09.2013 г. от 19.00 часа поздрав за личния състав беше тържествената програма във Военния клуб в Русе. Гости на мероприятието бяха ректора на РУ проф. Белоев, бивши командири на формированието, военнослужещи и представители на местната власт.
На ... още
На 25 септември 2013 г. бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово посрещна военни аташета от Асоциацията на военните аташета акредитирани в България.
Визитата започна с поднасяне на венец на „Паметника на загиналите воини във войните 1012-1918г.” в района на бригадата.  
Работното посещение на военните аташета продължи с информационен брифинг на командира на 61 мбр, който запозна гостите с настоящото състояние, основните мисии и задачи изпълнявани от формированието. Последва демонстрация на способностите на военнослужещи от военно формирование 42000 на учебен полигон „Анево”, като паралелно с показа се представяха целите и задачите, които се изпълняват в хода на демонстрацията на ... още
Личният състав на 55-ти инженерен полк чества днес, 13 септември, Празника на Инженерни войски и 135 години от създаването им.
Мероприятията във военни формирования 28880 - Белене и 44220 - Пловдив започнаха с тържествени събрания.
По случай празника със заповеди на Министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и командира на 55 инженерен полк полковник Иван Стоянов бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.
Генерал-майор Ненов, който присъства лично на празника във военно формирование 28880 връчи наградите на военнослужещите. В празничното си слово той поздрави личния състав и посочи ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени