• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
От 2 до 4 декември 2013 година във военно формирование 52590 – Ямбол и военно формирование – 54100 се провежда конкурс за приемане на военна служба. 369 кандидати се състезават за вакантните 40 длъжности във военно формирование 52590 и 25 длъжности във военно формирование – 54100.
Конкурсът включва изпит за определяне на физическата годност на кандидатите и тест за оценка на тяхната обща култура. Изпитите се провеждат от съвместна комисия от Щаба на Втора механизирана бригада и формированията, в които ще бъдат назначени спечелилите кандидати.
Резултатите от проведения конкурс ще бъдат обявени на 06.12.2013г. пред кандидатите и на същите ще им бъде предложена длъжност в съответствие с ценза който притежават.
Днес, 02.12.2013 г., в изпълнение на заповед на министъра на отбраната стартира курсът по начална военна подготовка, с което се възстанови традицията за присъствие на военното обучение в средното училище.
От определените лектори от военно формирование 26 400 - Благоевград, удоволствието да проведе първия час по начална военна подготовка се падна на капитан Кристиян Карабов. Неговата първа среща беше с учениците от 10 Б клас на една от елитните гимназии в югозападна България - Природо-математическа гимназия   „Академик Сергей П. Корольов”.
Старателно подготвената и увлекателна презентация, която съпътстваше разказа на капитан Карабов, успя да привлече и задържи вниманието на учениците. Първият урок бе на тема „Въоръжените сили на Република ... още
 Военнослужещите от военно формирование 26400 – Благоевград, посрещнаха първия сняг на учебен полигон „Симитли”, където се проведоха ротни тактически учения с Първа и Втора механизирани роти, в което взеха участие и специалистите от родовете и специални войски.
Бяха отработени учебни въпроси, касаещи усвояването на темите за воденето на отбранителни и настъпателни бойни действия в планинско-гориста местност. Лошото време и студения сняг не погаси устрема и мотивацията на военнослужещите.
Личният състав беше поставен в ситуации максимално близки до реалните, където командирите взимаха бързи и адекватни решения, относно организиране на боя и съгласуване на действията между подразделенията. Имитационната команда създаваше сложни ситуации, с което се ... още
На 28 ноември 2013 г. в района на пирамида 246 до село Голям Дервент, община Елхово, Ръководството на Сухопътните войски организира пресконференция, на която командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов представи брифинг за изпълнението на задачите от операция „Съвместни усилия 2013”.
В пресконференцията участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, заместник-директорът на Държавната агенция за бежанците о.з. генерал-майор Васил Върбанов.
Гости на пресконференцията бяха областният управител на област Ямбол Николай Пенев, кметът на община Елхово Петър Киров, кметът на ... още
УВАЖАЕМИ Г-Н БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ БОЦЕВ,
 
Ръководството на Сухопътните войски Ви поздравява най-сърдечно по случай Вашия
 
54-ТИ РОЖДЕН ДЕН!
 
На този Ваш празник, искам да Ви пожелая много здраве, спокойствие на духа и работа на ума. Дано успеха и късмета да са винаги с Вас. Искрено вярвам, че отдаваната от Вас всеотдайност, трудолюбието и професионализма ще Ви помагат във всяко начинание.
Животът често е труден и изпълнен с тежки моменти, но в него можем да намерим и много красота, топлота и разбиране. Дано във Вашият живот да тържествува обичта и красотата.
Благодаря Ви за Вашата отзивчивост и коректност.
Искрено пожелавам още много години, през които да не Ви ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени