• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
На 30 и 31.10.2013 г. на учебен полигон „Симитли” се проведе ротно тактическо учение с механизирана рота от военно формирование 26400 – Благоевград, в което взеха участие специалисти от родовете и специални войски.
В сложна и динамична обстановка бяха отработени учебни въпроси по задача: „Операции по поддържане на мира”.
Личният състав бе поставен в ситуации, максимално близки до реалните и трябваше да взима бързи и адекватни решения, относно организиране на взаимодействие и съгласуване на действията между подразделенията. Имитационната команда създаде над 20 ситуации, с което се провериха действията на управлението и участващия личен състав. Участниците в учението бяха силно мотивирани и се представиха на високо ниво.
Основния извод от ... още
На 1 ноември 2013 г. в гр. Карлово се проведе прегледа на военните духови оркестри от Сухопътните войски. В инициативата, която е част от програмата за честване на празника на войските-19 ноември, участваха представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски, духовите оркестри на военните формирования 34750-Карлово, 24150-Стара Загора и на 22220-Сливен.
Прегледа откри командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. В словото си той каза, че съревнованието е посветено на празника на Сухопътните войски – 19 ноември и не случайно се провежда в града на Апостола, защото маестро Георги  Атанасов е бил диригент на военния духов оркестър на 28 Стремски полк, дислоциран в Карлово.
Състезанието започна с марш-дефилир на военните оркестри до паметника ... още
За времето от 30.10.2013 г. до 07.11.2013 г. на ПУП „Ново село” ще се проведе тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 13” за национално сертифициране на 3 батальонна бойна група от състава на 61 Стрямска механизирана бригада.
Учението е организирано от Командването на Сухопътните войски и представлява финален етап от подготовката и процеса на сертифициране на 2-ри механизиран батальон и придаваните му формирования като Батальонна бойна група (ББГр) от състава на 61 механизирана бригада.
Учението „МИРЕН СТРАЖ 13” се провежда с цел оценка на готовността, бойните способности и оперативната съвместимост на батальонната бойна група за участие в съвместни съюзни операции.
Учението допринася за повишаване на бойните ... още
На 26.10.2013г. в Сливен на площад „Хаджи Димитър” военнослужещи от Център за подготовка на специалисти участваха в тържествен ритуал по повод празника на града – Димитровден. Военнослужещите и Военният духов оркестър на формированието участваха в ритуала по издигане на националното знаме на Република България, знамето на Сливен и знамето на Европейската общност и в поднасянето на венци. Те осигуриха и почетен караул на емблематичния паметник на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий.
Тържественият ритуал събра на площад „Хаджи Димитър” много официални лица, граждани и гости на Сливен, които изразиха почит и уважение към делото на видните ... още
Военнослужещи от Силите за Специални операции на Сухопътните войски на Българската армия ще вземат участие  в учението „STEADFAST JAZZ 2013”, което ще се проведе в периода 02 – 09 ноември 2013 г., на територията на пет държави - Литва, Латвия, Естония, Полша и Норвегия.   Учението „STEADFAST JAZZ 2013”  се явява най-голямото учение на НАТО за 2013 г. и в него ще вземат участие около 6000 (шест хиляди) военнослужещи от над 20 държави.   От българска страна в Съвместния център за подготовка (JWC) в Ставангер, Норвегия и в Компонентното командване на специалните операции във военна база „Пабраде” в Република Литва ще участват военнослужещи от отдел «Специални сили» в Командването на Сухопътните войски и от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени