• Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

  • Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Днес 11.10.2013 година в 10.30 ч. с кратка церемония по издигне флаговете на страните-членки на бойната група и тържествен молебен бе даден старт на командно-щабното учение  “ТАЛОС - 13” за сертифициране на Щаба на силите на Многонационалната бойна група на ЕС “ХЕЛБРОК”. Заместник- командир на Многонационална бойна група на ЕС “ХЕЛБРОК” е полковник Ивайло Братойчев от Командването на Сухопътните войски.
В района на Неа Санта, префектура, Килкис Република Гърция, където е развърнат на местността Щаба на силите, започна втория етап “Активиране на Щаба на силите и провеждане на учението”.
Първият етап на учението “Подготовка и развръщане на Щаба на силите” премина за времето от 08.10.2013 г. до 10.10.2013 г. ... още
Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев се срещна днес, 10 октомври, с новоназначеното аташе  по отбрана на Алжирската демократична и народна република, акредитиран за Република България, полковник Халед Айса Ел-Бей.
         По време на срещата  беше обменена информация за структурата, задачите и мисиите на Сухопътните войски на двете страни. Освен това бригаден генерал Кънев запозна госта с участието на Сухопътните войски на Българската армия в мисии зад граница и изрази увереността си, че по време на мандата на полковник Халед Айса Ел-Бей ще бъдат реализирани съвместни мероприятия от взаимен интерес.
На 05.10.2013 г., военнослужещи от военно формирование 26400 – Благоевград взеха участие в честванията на 101-та годишнина от освобождението на град Горна Джумая от османско присъствие.
Пред паметника на загиналите поборници от Македоно-Одринското опълчение за освобождението на Горна Джумая, се проведе церемония по полагане на венци и цветя.
На тържественото честване присъстваха началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, Муса Палев-областен управител на Благоевград, Атанас Камбитов- кмет на Благоевград, представители на църковната власт и много гости на града, дошли да почетат паметта на героите загинали за освобождението на Горна Джумая.
Вчера, 06.10.2013 г. се навършиха 63 години от зачисляване на бойно знаме с указ № 532 на Президиума на Народното събрание на военното формирование, чийто приемник сега е „Център за подготовка на специалисти” (ЦПС) – Сливен. Във връзка с 63-тата годишнина бяха прочетени заповеди за награждаване от името на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, а след това и от името на командира на „Център за подготовка на специалисти” полковник Христо Стаматов който поздрави отличените. За личния състав на ЦПС в петък в голямата зала на Военния клуб имаше празничен концерт, включващ изпълнители от Военен клуб Сливен, Военен клуб – Айтос, и Детски комплекс – Сливен.
Поредица от промени в своето развитие има военното формирование, ... още
На 05.10.2013 г. в гр. Девин военнослужещи от състава на военно формирование 28330-Смолян и представителният военен духов оркестър на Военновъздушните сили участваха в тържествена проверка - заря в посветена на 101 години от освобождението на града. Командващ зарята беше капитан Владимир Сариев. Проведе се и ритуал по поднасяне на венци пред паметника на загиналите във воините.
На честванията присъстваха народни представители, областният управител на област Смолян Димитър Кръстанов, много гости и граждани на град Девин.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени