• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
На 18.10.2013 г. в град Раднево представителни подразделения и военният духов оркестър на 2-ра механизирана бригада Стара Загора взеха участие в тържествен ритуал по откриване на паметник на „Загиналите във войните от община Раднево, и заличените села от дейността на мини Марица Изток ”.
На честването присъстваха постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, заместник-областният управител на област Стара Загора Теодора Иванова, командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров, представители на Българската православна църква и местната власт, граждани и гости на град Раднево.
На 18.10.2013г. във Военен клуб – Шумен стартираха занятията с децата от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов. От тази учебна година към клуба на формированието се присъединиха още две училища СОУ „Панайот Волов” и III ОУ „Димитър Благоев”. На първата среща присъстваха над 70 деца и поради големия интерес за следващата среща децата ще бъдат разделени на две групи.
В занятието проведено от капитан Николай Павловски децата, които за първи път присъстваха видяха снайперова пушка, картечница, РПГ и автомат Калашников.
Ежемесечно военнослужещите от военно формирование 54060 ще провеждат срещи и занятия с учениците от клуба „Приятели на армията” с ... още
На 18.10.2013г. 101 алпийски батальон отбеляза своя празник. Празничният ден започна с  тържествен водосвет за здраве, отслужен от секретаря на Смолянска духовна околия отец Запрян, след което продължи с тържествено събрание концерт. По случай празника от името на командира на Сухопътните войски генерал - майор  Нейко Ненов, командирите на военни формирования 32990 и 28330 бяха наградени военнослужещи, постигнали високи резултати в бойната подготовка. Освен това бе прочетена и заповед за повишаване в следващо военно звание на военнослужещи от състава на 101 алпийски батальон. Тържествената програма завърши с поздравителен концерт, подготвен от гарнизонен военен клуб град Смолян.
На празника присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, ... още
На 18.10.2013г. в град Асеновград бе поставено началото на националната инициатива „Памет”. Инициативата се провежда в навечерието на 1-ви ноември – Деня на будителите.
От най-древни времена признателните потомци засаждат дърво – един висш символ за почитане приноса на воините – герои и духовните водачи на една нация.
Първата горичка, която ще бъде обособена в Асеновград в рамките на инициативата е посветена на Паисий Хилендарски. Всяко едно българско училище, носещо името на Паисий ( а в страната те са повече от двеста), което посещава град Асеновград, ще засажда по едно дърво, като знак за съпричастност към неговото дело.
Националната инициатива се организира от Министерството на образованието и науката, Министерството на ... още
По повод Деня на парашутиста от Българската армия, днес, 18 октомври, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов участва в ритуал в памет на героите-парашутисти в Централните софийски гробища „Алея на парашутиста”, и в церемонията по поднасяне на венци и цветя на Паметника на парашутиста на площад „Народно събрание”.
Денят на парашутиста и празник на 68-ма бригада "Специални сили" беше отбелязан и в Пловдив. Тържественият строй бе приет от заместник - командира на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев. Приветствено слово към личния състав и гостите произнесе заместник-министърът на отбраната Неджми Али. Бяха обявени поздравителни адреси към личния състав по повод празника от името на началника на обраната генерал ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени