• Продължава участието на военнослужещи от 61- ва Стрямска механизирана бригада в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва в Център за подготовка на специалисти-Сливен

  • Нарастват усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия, разразила се между селата Воден и Крайново

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от състава на 101 алпийски батальон-Смолян с командир подполковник Димитър Кацаров участваха в тържества посветени на 9 май Деня на Европа и 69 години от победата над хитлерофашизма. Пред паметника костница в квартал Райково се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя. На тържеството честване присъстваха областният управител на област Смолян инженер Димитър Крастанов, кметът на община Смолян Николай Мелемов, председателят на СОСЗР о.р. полковник Борис Раков и военнослужещи от формированието.
В град Шумен военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов участваха в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал”. Венци в знак на ... още
На 9 май представителни подразделения от състава на военно формирование 24490 – град Асеновград и представителния военен духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в организираните от община Перущица чествания по повод на 138-ата годишнина от Априлската епопея.
Военнослужещите участваха в ритуали по издигане на националния флаг на Република България, поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на братя Хаджи Тилеви и паметника на Петър Бонев. В църквата „Свети Архангели Гавраил и Михаил” бяха поднесени венци и цветя, в знак на признателност пред подвига и саможертвата на Априлци.
Кулминацията на тържествата бе тържествената проверка(заря), която се проведе на площад „Двадесет и седми априлий”.
На тържествата присъстваха ... още
Днес, 09.05.2014 г., в Деня на Европа на посещение в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово бяха началниците на отдели от Командването на Сухопътните войски и командирите на военни формирования от Сухопътните войски.
Гостите бяха посрещнати от полковник Христо Андреев – заместник-командир на бригадата, който изнесе информационен брифинг за структурата, задачите и целите на формированието. Визитата продължи в района на 61 мбр, където офицерите посетиха параклис „Св. Мина”, фитнес залата и новоизградената спортна площадка. При посещението на новите езикови лаборатории, гостите от Сухопътните войски се запознаха с възможностите на новото интерактивно оборудване и условията за изучаване на английски език от военнослужещите.
След планувана ... още
На 09.05.2014 г., на площад „20-ти юли” в град Карлово се проведе тържествен ритуал по издигане на знамената на Европейския съюз и на Република България по повод честване на деня на Европа.
Честването започна с издигане на знамената под звуците на химна на Република България и „Одата на радостта” – химн на Европейския съюз в изпълнение на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. На церемонията по издигане на знамената присъства полковник Иван Иванов – заместник-командир по логистичното осигуряване на 61 мбр и военнослужещи от състава на бригадата.
Приветствие по случай Деня на Европа, който празнуваме на Стария континент отправи г-н Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, който припомни ... още
Днес, 09.05.2014 г. в района на военно формирование 26 400- Благоевград, беше проведено съвместно занятие по пожарна безопасност и ред за действие със средствата за гасене на пожари с представители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- град Благоевград.
В хода на занятието, бяха представени видове техника и средства за гасене на пожари на въоръжение във военно формирование 26 400 и в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.
По време на занятието се проведе и показ-демонстрация на начини за гасене на видове пожари с различни видове средства.
Ръководители на занятието бяха капитан Борислав Войнов от състава на формированието и инспектор Николай Ханджийски от Районна служба „Пожарна ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени