• Поклон пред паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение на територията на Република Северна Македония

  • „PLATINUM LION 24“ постигна целите си

  • Сухопътните войски продължават да развиват способностите си

   
   
НОВИНИ
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 24.03. до 30.03.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 108 военнослужещи.
Техника – 48 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по определяне местата на колоните и изкопаване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и ... още
На 29.03.2014г. командващият Въоръжените сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Доналд Кембъл посети полигон „Ново село”, където се срещна с командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.
Те разгледаха някои ключови моменти по хода на учението „SABER GUARDIAN 2014”, което навлиза в основната си фаза. В разговора бяха обсъдени и възможностите за продължаване на съвместните учения на полигон „Ново село”, както и партньорството между Сухопътните войски на Българската армия и Въоръжените сили на САЩ в Европа.
На 28.03.2014 г. дори капризното мартенско време отстъпи пред ентусиазма на участниците в учението и посрещна деня с дъга, за да даде цветно начало на поредица спортни състезания, базар на традиционни български занаяти, организиран със съдействието на производители от Стралджа, Казанлък и Пловдив, концертни програми и екскурзионни обиколки на Сливен.
В 09:00 ч. участниците в щафетата 4х1500м дадоха старт на изпълнения с предизвикателства ден и само час по-късно вече бяха ясни първите отбори на CJFLCC и JTF.
Победител в състезанието по „Дърпане на въже” стана Трети отбор от състава на Многонационалната бригада, а наградите в кроса 5км. спечелиха майор Шулак (Укр) от Многонационалната бригада при мъжете и старши лейтенант Куул (САЩ) при жените.
Най-атрактивен ... още
На 26.03.2014 г. в град Сливен с тържествено събрание – концерт беше чествана 101-та годишнина от Одринската епопея. Проявата беше организирана от Тракийско дружество „Лазар Маджаров”, Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на ветераните от войните, Клуб на инженерните войски "Атанас Узунов", Регионален исторически музей, Военен клуб – Сливен. Сред официалните гости на тържеството беше заместник-командирът на Центъра за подготовка на специалисти подполковник Алексей Бойчев.
Военният духов оркестър на ЦПС изнесе самостоятелен концерт пред сградата на Военния клуб, който предхождаше празничната концертна програма в големия салон на клуба, включваща изпълнения на Военния ... още
От 21 до 27 март 2014 г. на полигон „Ново село” стартира първата част на учението „SABER GUARDIAN 2014”. „SAIBER GUARDIAN” е многонационално компютърно-подпомагано учение, планирано да се проведе в рамките на няколко години с домакинството на част от държавите-участнички – Азербайджан, Армения, Белгия, България, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, САЩ, Сърбия, Турция и Украйна.
След тържественото откриване многонационалните структури се събраха, за да проведат своите “Team building” мероприятия, на които в неформална среда бяха положени основите на много приятелства.
В периода 22 – 27 март участниците в учението провеждат „Академичен курс”, чиято цел е да се повиши оперативната съвместимост на партньорите ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени