• Почетен караул от състава на Сухопътните войски посрещна президента на Република България в Стара Загора

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отдадоха почит пред паметта на „Защитниците на Стара Загора“

  • Състезание между операторите на дронове на формированията от Сухопътните войски „Ястреб 24“

   
   
НОВИНИ
На  04.04.2014 г. с  тържествена церемония на полигон „Ново село” бе закрито най-голямото за годината компютърно-подпомагано командно-щабно учение на Сухопътните войски „SABER GUARDIAN 2014”, проведено съвместно с Европейското командване на ВС на САЩ в Европа, с участието на общо 13 нации.
„Всички участници в учението свършиха страхотна работа и постигнаха напълно поставените цели. За това аз като командир, като военнослужещ и като човек бих искал  да изкажа своята огромна благодарност към  всички вас – близо 700  военнослужещи  от Азербайджан, Армения, Белгия, България, Грузия, Италия, Молдова, Полша, Румъния, САЩ, Сърбия, Турция, и Украйна.
Приятелствата, които бяха създадени тук през тези 15 дни надскочиха ... още
На 02 април министърът на отбраната Ангел Найденов участва в тържественото събрание, посветено на 10-та годишнина от членството на България в Алианса, което се проведе в Централния военен клуб в София.


По повод на юбилейната годишнина министърът на отбраната Ангел Найденов отличи с почетен-награден знак „България-НАТО“ - първа степен държавници, политици, депутати и военнослужещи. Те получиха високото отличие за реализиране на интересите на Република България в областта на сигурността и отбраната в НАТО и за проявен професионализъм в работата по участието на страната и Българската армия в дейността на Военния комитет на НАТО.


На събитието бяха отличени Янаки Стоилов - председател на Комисията по външна политика в 42-то Народно ... още
ОБРЪЩЕНИЕ НА КОМАНДИРА НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ И ГОСТИТЕ
 
Бих желал от името на командващия СВ на САЩ в Европа генерал –лейтенант Кембъл и лично от свое име, да ви приветствам най-сърдечно с „Добре дошли” на УП „Ново село”.
Наистина се радвам да ви видя тук и да ви благодаря, че отделихте от своето време да присъствате на Деня за високопоставени гости на учението SABER GUARDIAN.
 
За мен е истинско удоволствие и привилегия, че сте тук и имам възможност да разговарям с вас.
 
Точно когато България отбелязва своята 10-годишнина от присъединяването към НАТО, ние сме тук на УП „Ново село”, със съюзници и нации партньори, за да провеждаме съвместна подготовка, да бъдем свързани и ... още
За времето от 01.04. – 03.04.2014 г в изпълнение на утвърдените мероприятия от плана за подготовката на 3 механизиран батальон от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово за сертифицирането му като батальонна бойна група, в района на формированието се проведе обучение на щаба на батальона, свързано с процеса на вземане на решение – Military Decision Making Process (MDMP). Обучението се проведе от подполковник Тимоти Кливланд – ментор по процеса на вземане на решение и капитан Дейвид Коуп – представител от силите на САЩ в Европа.
Междувременно в 61 мбр се провежда и обучение за работа с новополучено комуникационно и информационно оборудване и инсталирането на работни места в тактически оперативни центрове, предвидени за батальонна бойна група. С ... още
Днес, 03.04.2014 г., в разгара на учението „SABER GUARDIAN 2014”, бе организиран „Ден за високопоставени гости и медии”.
Представителите на различни правителствени структури, неправителствени организации, военното ръководство и местната власт се запознаха с възможностите на полигон „Ново село”, като съоръжение за съвместно използване от нов тип, а също така и с готовността на военнослужещи от Българската армия да ръководят и участват в мироподдържащи операции, в тясно взаимодействие с партньори от НАТО.
Особен интерес за гостите представляваха компютърно-симулираните действия по оказване на хуманитарна помощ на трета страна, с което Европейското командване на САЩ в Европа показа своя капацитет за действие в кризисни ситуации от невоенен ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени