• Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

   
   
НОВИНИ
На 4, 5, 6 декември 2013 г. 43-ма военнослужещи от Сухопътни войски положиха изпити по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка и получиха сертификат за това.
Обучаемите, 12 жени и 31 мъже, бяха приети в ЦПС на 4.11.2013г. и успешно преминаха курса на обучение. Те са от формирования на СВ, които са разположени в регионите на Ямбол, Хасково, Стара Загора, Карлово, Казанлък, Асеновград, Пловдив, Благоевград, Свобода-София, Сливен, Копривщица.
От ЦПС те ще си тръгнат по-знаещи, по-можещи, по-мотивирани за бъдещи постижения и успехи на военното поприще
 На 04.12.2013г. военно формирование 22160 – Плевен отбеляза своя празник. Празничният ден започна с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на 5 – механизирана бригада, след което продължи с тържествено събрание концерт, на което присъстваха Началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, Заместник – Областният управител Мирослав Михайлов, представители на военни, военно – патриотични и обществени организации.
По случай празника от името на Министъра на отбраната Ангел Найденов, Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и командира на военно формирование 22160 полковник Николай Бешев бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, постигнали високи ... още
От 4 до 6 декември 2013 г. в гр. Сливен се проведе семинар на Националната военна спортна федерация (НВСФ), който беше открит от председателя на федерацията генерал-лейтенант Стефан Василев. Той изтъкна, че всички планирани, мероприятия за изминалата 2013 г. са изпълнени и изказа благодарност на председателите на клубове, които са допринесли за това. Генерал-лейтенант Василев поднесе поздрави до участниците и от името на заместник-министъра на отбраната Иван Иванов, който е почетен председател на федерацията.
Главният секретар на НВСФ полковник Христо Зафиров направи анализ на проведените отделни държавни военни първенства по лека атлетика, футбол за мъже и отделно за жени, тенис на корт, плуване, тенис на маса.
Като основна тема на семинара беше изведено обсъждането на ... още
На 04.12.2013 г. в голямата зала на Военния клуб в Сливен Военният духов оркестър на Център за подготовка на специалисти изнесе образователен концерт пред сливенски ученици. Пред препълнената зала диригентът на оркестъра капитан Калин Гемеджиев представи отделните духови инструменти, разказа техния произход, история и специфичност на звучене, а също и ролята, която имат в оркестъра.
Демонстрация на възможностите, които притежават духовите инструменти, беше направена освен чрез кратките солови изяви на музикантите, така и с няколко музикални пиеси, изпълнени от целия оркестър
 На 04.12.2013 г. от 15.00ч. в район №2 на в.ф. 32990 – Пловдив се проведе коледен базар с децата от Дома за деца лишени от родителски грижи „Олга Скобелева” – Пловдив.
Коледния базар беше посетен от военнослужещите и цивилните служители от състава на бригада, които с интерес разгледаха и си закупиха изложените от децата саморъчно изработени новогодишни картички, изделия от керамика и свещи.
С набраните средства бригадата ще подпомогне обзавеждането на предоставената им от общината къща.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени