• Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков в ефира на Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в честване на 187 години от раждането на Апостола на свободата

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха във военни ритуали по случай 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

   
   
НОВИНИ
От 21 часа на 27.05.2014 г. в град Козлодуй се проведе тържествена проверка (заря) по случай 138 годишнината  от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
Командирът на военно формирование 22160 – Плевен полковник Николай Бешев прие строя на представителните роти от военните формирования 42800 и 38220 и представителния духов оркестър на Сухопътните войски, участващи в тържествена проверка (заря).
Командващ зарята бе майор Пламен Маринов – заместник-командир на военно формирование 48200 – Плевен.
Слово по случай 138 годишнината  от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета произнесе кметът на община Козлодуй господин Румен Маноев.
В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев и ... още
На 27.05.2014 г. на ГУЦ „Люляк” се проведе съвместно мероприятие между военнослужещи от военно формирование 24150 – Стара Загора и офицерите и сержантите от запаса и резерва по случай 138 години от Априлското въстание и 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България.
Военнослужещите и резервистите изпълниха упражнения от курса за стрелбите.
Командирът на 2 мбр. бригаден генерал Любчо Тодоров награди отличилите се с грамоти.
По-късно бригаден генерал Тодоров откри нова подвижна линия за стрелба с бойни машини.
Главния сержант на Сухопътните войски на Република България старшина Любомир Ламбов участва в осмата годишна конференция на главните сержанти на СВ на европейските армии (CEANCO), проведена в гр. Тбилиси, Грузия.
Основна тема на конференцията беше, „Бъдещи предизвикателства пред сигурността – място и роля на сержантите”.
В конференцията взеха участие представители от Европа, Канада, главни сержанти от СВ на САЩ в Европа и представители на Турция и Грузия.
Мероприятието беше открито от посланика на САЩ в Грузия, Н. Пр. Ричард Норланд. Главния сержант на Сухопътните войски на Грузия – Алуда Копалиани и главният сержант на СВ на САЩ в Европа – Дейвид Девънпорт говориха за съвместните действия по изграждането на сержантския корпус в Грузия. ... още
Военнослужещи от състава на военно формирование 26400 – Благоевград взеха участие в тържественото честване на изконно българския и обичан празник 24 май- Ден на славянската писменост и култура, който е и празник на град Благоевград.
На 24 май, в 10:30 часа военнослужещи от състава на формированието, положиха венци на паметника на светите братя Кирил и Методий, намиращ се в двора на Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”.
На тържеството присъстваха абитуриенти, ученици, граждани и гости на град Благоевград.
Военнослужещи от състава на военно формирование 26400 – Благоевград взеха участие в тренировъчен курс “SPECIAL TACTICS BODYGUARD IN A REAL SITUATION” (Практически курс „Лична охрана – специални тактики”. Курсът е организиран от Българска Бодигард Федерация, колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” и Национален съюз „Безопасност и охрана”.
Курсът се проведе в периода от 19 до 22 май 2014 г. в град Сандански. По време на курса бяха теоретично и практически отработени техниките: COMBAT SHOOTING, COMANDO KRAV MAGA, QUICLY REACTION FORCES. Бяха проведени и тренировки по система „ELITE COMBAT FITNES”. Курсът завърши с комплексно заключително занятие “LAST MEN STANDING”.
Военнослужещите ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени