• Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков в ефира на Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в честване на 187 години от раждането на Апостола на свободата

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха във военни ритуали по случай 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

   
   
НОВИНИ
От 21 часа на 01.06.2014 г. в град Враца се проведе тържествена проверка (заря) по случай 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев прие строя на представителните роти от военните формирования 42800 и 38220 и представителния духов оркестър на Сухопътните войски, участващи в тържествената проверка.
Командващ тържествена проверка бе подполковник Красимир Кръстев – началник на щаба на военно формирование 22160 – Плевен.
Слова по случай 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България произнесоха президентът на Република България господин Росен Плевнелиев и кметът на община Враца ... още
На 31.05.2014 г. на площад „20-ти юли” в гр. Карлово се състоя кулминацията на Празника на розата – Карлово 2014, организиран от Община Карлово и с помощта на официалните партньори: Народно читалище „Васил Левски 1861”, 61-ва Стрямска механизирана бригада и Военен клуб - Карлово.
                   Официални гости на празника бяха :
Маргарита Попова – Вицепрезидент на Република България, народни представители от 42-то Народно събрание, Посланиците на Република Молдова, Южна Африка, Словакия, Египет и Полша, генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски, бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61-ва ... още
На големия християнски празник Възнесение господне /Спасов ден/ военнослужещите от Смолян участваха в ритуал по откриване на обновен паметник на загиналите във войните от село Стойките. Паметникът е разположен близо до село Стойките, до параклиса "Възнесение господне" където почетен караул от 101 алпийски батальон отдаде почести.
На тържеството присъстваха областният управител на област Смолян инж. Димитър Кръстанов, гости от Руското посолство, офицери от запаса, които са инициатори на тази благородна инициатива.
След водосвет за здраве отслужен от отец Живко, последва ритуал по  издигане на националното знаме и поднасяне на венци на паметника.
На 30.05.2014 г. военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов организира по случай 1 юни – „Международния ден на детето” поредната среща с малчуганите от клуб „Приятели на армията”.
Въпреки проливния дъжд любознателните деца от клуба присъстваха на срещата и се запознаха с тактико-техническите данни и бойната мощ на 120 мм минохвъргачка и 122 мм гаубица. С особен интерес децата заемаха местата на екипажа и изучиха оборудването на машината.
От днес, 30.05.2014 г.. започна тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 14за национално сертифициране на последната 4 батальонна бойна група от състава на 61 Стрямска механизирана бригада, Карлово.
То се провежда на учебния полигон „Ново село“ и ще продължи до 12 юни 2014 г. Учението е организирано от Командването на Сухопътните войски и представлява финален етап от подготовката за сертифицирането на 3-ти механизиран батальон и придадените му формирования, които образуват Батальонната бойна група. Целта на тактическото учение е да се усъвършенстват бойните способности и оперативната съвместимост на Батальонната бойна група за участие в съвместни съюзни операции.
Планиращ учението е командирът на Сухопътните войски, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени