• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
На 10 януари 2014 г. в Сухопътните войски окончателно приключи коледната благотворителна кампания за набиране на средства за фондация „Деца на Българската армия”. В различни благотворителни прояви – базари, концерти и тържества беше събрана и предоставена на фондацията сумата от 10 181, 50 лева.
В кампанията участваха всички военни формирования от Сухопътните войски, които предоставиха суми, както следва:
Командване на сухопътните войски – 770 лв.;
В.ф. 34750 – Карлово – 4411,50 лв.;
В.ф. 24150 – Стара Загора – 827,50 лв.;
В.ф. 32990 – Пловдив – 705 лв.;
В.ф. 46690 – Пловдив – 545,50 лв.;
В.ф. 22220 – Сливен – 455 ... още
Днес, 10.01.2014 г. на тържествено събрание – концерт в гарнизонния военен клуб в град Чирпан, военнослужещите и цивилните служители от вoенно формирование 24620 – Свобода отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и празник на формированието.
В приветствено слово командирът на военно формирование 24620 – Свобода подполковник Пламен Ганев благодари на личния състав за самоотвержения труд, силния дух и непоколебима воля, с които се изпълняват задачите. Пожела на военнослужещите крепко здраве, бодрост и сили за съхраняване и развитие на традициите и ценностите на Българската армия. Тържествената част приключи с награждаване на отличили се военнослужещи от състава на батальона.
Гости на тържеството бяха генерал-майор Нейко Ненов – ... още
Днес, 10 януари 2013 ч. от 11:00 ч. 20 новоприети военнослужещи положиха военна клетва във военно формирование 52740 – Хасково. Ритуалът се проведе на строевия плац на формированието. Командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров прие строя от командващия клетвата капитан Захари Генев. Духовият оркестър на 2-ра Механизирана бригада участва в ритуала.
Новите войници дадоха тържествено обещание за вярност към народа и Родината пред бойното знаме на 2-ра Механизирана бригада и пред своя командир майор Николай Александров. Техните близки и роднини с вълнение наблюдаваха как всеки един изрече заветните думи „Заклех се!”.
Официални гости на мероприятието бяха временно изпълняващият длъжността Областен управител на Хасково г-н ... още
Днес, 10.01.2014 г. в град Смолян се проведе церемония по изпращане на 2-ри Екип от съветници и група за непосредствена охрана, сформирана от 101 алпийски батальон. Присъстваха областният управител на област Смолян господин Димитър Кръстанов, кметът на община Смолян господин Николай Мелемов, заместник-командирът на 68 бригада Специални сили полковник Стефан Горчев, началника на ОД на МВР Смолян господин Евгени Василев, началникът на Гранична полиция Смолян господин Божков, председателят на СОСЗР о.р. полковник Раков.
Молебен за здраве отслужи архимандрит Висарион, архириески наместник на Смолянска духовна околия в съслужение с духовници от Смолян. Поздравление по случай сертифицирането отправи командирът на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров.
Слово произнесе ... още
На 09.01.2014 г в Център за подготовка на специалисти – Сливен беше направен годишен анализ на подготовката през учебната 2013 година, при което бяха отчетени положителни резултати.
В обръщението си към военнослужещите командирът на формированието полковник Христо Стаматов заяви: „В условията на усилен воински труд успяхме да изпълним поставените задачи и достойно защитихме извоюваните през годините позиции”. Той подчерта, че „постигнатите успехи радват, а високите оценки на Командването на Сухопътните войски са заслужена награда за положените усилия на целия личен състав, който показа инициатива и творчески дух в търсене на нови средства и форми в учебно-възпитателната работа”.
Според показаното и постигнатото от ротите на формированието през ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени