• Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Близо 380 военнослужещи от Сухопътните войски участват в мащабната тренировка на военнотранспортната авиация на европейския съюз, чийто домакин е нашата страна.
Около 250 военнослужещи от състава на 68-ма бригада „Специални сили” с ръководител подполковник Николай Николов участват в изпълнението на задачи по десантиране на личен състав и товари и изпълнение на парашутни скокове от различни  типове транспортни самолети на страните, участници в учението.
Днес, над 35 военнослужещите изпълниха групов доцелен скок с пълна екипировка след свободно падане и изпълниха тактически задачи, след презимяването.
Над 130 военнослужещи и 18 броя техника от зенитно-ракетните дивизиони на 2-ра и 61-ва механизирани бригади с ръководител подполковник Димитър Хаджиев ... още
Днес 19 юни 2014 г. отбелязваме 96 години от създаването на войските за ЯХБЗиЕ. На тази дата през 1918 г. със заповед на Министъра на войната № 279 се разкрива първият щат за военнен химик в Българската армия.
Макар и синволично 19 юни 1918 година е прието за начало на създаването на химически войски в Българската армия, а със заповед на Министъра на отбраната – госп. Александров през 1994 г. химически войски се сдобиват със своя рожденна дата – 19.06.1918 г. и свой празник.
Военно формирование 42600 - Мусачево и военно формирование 22790 - Горна Оряховица отбелязаха Деня на Войските за ядрена, химическа биологическа защита и екология със спортен празник и кулинарно състезание.
Мероприятието започна с тържествено събрание на строенвия плац.
В ... още
В изпълнение на плана за двустранно сътрудничество между Република България и Съединените американски щати 4 артилерийски полк беше посетен от 2 офицери, 1 цивилен преподавател по английски език и 11 кадети от Университети на САЩ по програма: „CULTURE AND LANGUAGE PROFICIENCY PROGRAM”.
Гостите бяха посрещнати от командира на 4 артилерийски полк полковник Димитър Крумов Илиев, който изнесе брифинг на тема „История, мисии и задачи на 4 артилерийски полк”.
По време на престоя си, който ще продължи до 27.06. те ще проведат съвместни занятия по английски език с обучаеми военнослужещи от гарнизон Асеновград.
Културната им обиколка включва посещение на културни и исторически обекти в град Пловдив, град Асеновград, град Бачково, град Смолян, град ... още
Днес, 18 юни 2014 г. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се срещна с новоназначения аташе по отбраната на САЩ в Република България полковник Джейми Краухърст и новия Сухопътен аташе подполковник Джеймс Суорц и техните предшественици полковник Реймънд Шулц и подполковник Брус Карсуел.
По време на срещата гостите бяха запознати със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски посредством брифинг. Бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни.
Генерал-майор Нейко Ненов подчерта личния принос на полковник Шулц и подполковник Карсуел за активното развитие на сътрудничеството между Сухопътните войски на САЩ и България и изрази надежда за продължаване на традиционно добрите отношения ... още
Днес, 18.06.2014 г. на ГУЦ „Люляк” се проведе занятие по огнева подготовка /стрелба/ с учениците от клуб „Приятели на армията” от Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов” – Стара Загора. Учениците проведоха стрелба с автомат и картечница „Калашников”.
В занятието взеха участие директорът на училището, класният ръководител и 25 ученика от 10 клас. Мероприятието беше организирано и проведено от офицери и сержанти от състава на военно формирование 48430 – Стара Загора.
Вчера, 17.06.2014 г. се проведе бригаден шампионат по военен трибой, в който взеха участие отбори от формирования на 2 механизирана бригада. Първо място завоюва отборът на военно формирование 48430 – Стара Загора, второто място зае ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени