• В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
Днес, 16.01.2014 г. от 11.00 ч. пред бюст-паметника на капитан Бураго в парк „Дондукова градина” се проведе ритуал по полагане на венци по случай 136-та годишнина от освобождението на град Пловдив.
Строят на почетния караул бе приет от Началника на гарнизон Пловдив бригаден генерал Цанко Стойков.
На тържеството присъстваха кметът на гр. Пловдив, Председателят на Общинският съвет, кметове на райони, общински съветници, директора на историческият музей и други представители на местната власт.
Венци бяха поднесени от името на кмета на града, Председателят на Общинския съвет, началникът на гарнизон Пловдив, почетният консул на Руската Федерация, районните кметове в гр. Пловдив, Военно-патриотични съюзи, обществени и политически организации, фирми, граждани и ... още
Днес, 16-и януари 2014 г., 61-ва Стрямска механизирана бригада съвместно с Общински съвет – Карлово участва в честването на 136-тата годишнина от избора на първи Градски съвет в гр. Карлово. Това е първият демократично избран Съвет в българските земи и е символ на стремежа на карловци за свобода и народовластие. В мероприятието взеха участие Военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.
Честването на годишнината започна със служба в храм „Св. Николай” гр.Карлово – мястото, където е избран първия Градски съвет. Отбелязването на годишнината продължи с тържествено шествие покрай дома на Васил Караиванов – първия кмет на гр. Карлово след Освобождението и председател на първия Градски съвет, където в знак на признателност градоначалници ... още
На 13-и и 14-и януари в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведоха беседи за предлагане на длъжности на одобрените кандидати от провелите се конкурсни изпити за прием на военнослужещи.
В бригадата ще постъпят общо 235 военнослужещи, от тях 133-ма в район Карлово и 102-ма в район Казанлък. Новоприетите военнослужещи на 15-и януари ще подпишат договорите за военна служба в съответните военни формирования, а на 30.01.2014 г. ще дадат обещание за вярност към народа и родината в тържествен ритуал по полагане на военна клетва.
Днес, 14.01.2014 г., в аула „Раковски” на Военна академия „Г.С.Раковски” командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов бе поканен от Ръководството на учебното заведение да изнесе лекция на тема „Състояние и перспективи за развитие на Сухопътните войски”.
Генерал-майор Ненов запозна всички присъстващи преподаватели, слушатели и специализанти дислокацията на формированията от Сухопътните войски, както и с изпълнението на задачите по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.
Интерес в аудиторията предизвикаха и международните ангажименти, изпълнявани от Сухопътните войски, както и ... още
Днес, 13-ти януари 2014 г. от 10.00 ч. на Учебен център „Марино поле” 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово проведе „Анализа на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и подразделенията от 61 мбр през 2013 г.”. На анализа присъства генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски.
В своето експозе пред щаба на бригадата, пред командирите на батальони и дивизиони и пред главните сержанти на формированията полковник Маргарит Михайлов – началник на щаба на бригадата засегна всички въпроси и задачи, които са стояли за решаване през изтеклата година и с чувство на удовлетворение отбеляза, че всички те са изпълнени по достоен начин. Той се спря подробно на всички направления, по които е работено през изминалата ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени