• Бригаден генерал Станимир Христов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

  • В Сухопътните войски се провеждат Анализи на подготовката на формированията през 2021 г.

  • ФОРМИРОВАНИЕ ОТ 3 БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ОТ СЪСТАВА НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА „БОЕГОТОВ“

   
   
НОВИНИ
Продължава участието на две модулни групи от състава на Сухопътните войски в окончателното ликвидиране на огнищата на пожара в резервата „Бистришко бранище” в района на Витоша.
Модулът от военно формирование 42600 – Мусачево ще изпълнява дейности по пренасянето на противопожарни средства до труднодостъпни местности на ръце.
На друго направление военнослужещите от модула за гасене на пожари на военно формирование 28610 – Горна баня ще изграждат линия от противопожарни шлангове и при необходимост ще продължат да доизграждат просеки за противопожарната техника.
В същото време, 138 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  ... още
Днес, 5 юли 2012 г., на полигон „Ново село” се проведоха първите занятия от съвместното многонационално обучение „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE '12”.
Обучението на военнослужещите от 42 механизиран батальон на Втора Тунджанска механизирана бригада, 41 батальон на 4 бригада от Сръбската войска и Въздушно-наземна бойна група със специално предназначение на Морската пехота на САЩ започна с изучаване на принципите и основните положения на военните операции в градски условия, противодействието на импровизирани взривни устройства, конвоирането и животоспасяването в бойни условия. Занятията се провеждат от инструктори от Корпуса на морската пехота на САЩ.
Целта на обучението е да се повиши нивото на оперативна съвместимост между участващите ... още
На 4 юли 2012 г. Център за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) с командир полковник Христо Стаматов беше посетен от офицери от випуска на магистърска специалност „Ръководство на отбраната и въоръжените сили” във факултет „Национална сигурност и отбрана” на Военна академия „Г.С. Раковски”, водени от полковник Иван Панчев, заместник декан на факултета.
В ЦПТП-Сливен те бяха посрещнати от заместник командира по бойната подготовка подполковник Алексей Бойчев, който изнесе брифинг за създаването и развитието на военното формирование, за неговите функции и задачи, за открояващите се специфики през годините и към момента. Гостите се запознаха с част от учебните зали, направиха си снимка пред танк Т-72, изслушаха  беседата на майор ... още
Трети ден продължава участието на две модулни групи от състава на Сухопътните войски в гасенето на пожара на най-трудните направления в резервата „Бистришко бранище” в района на Витоша.
Модулът от военно формирование 42600 – Мусачево изпълнява довършителни дейности по доизграждане на главната просека за придвижване на противопожарната техника, дооборудва  площадките за разполагане на такава техника и транспортира личен състав, включително и доброволци.
На друго направление военнослужещите от модула за гасене на пожари на военно формирование 28610 – Горна баня продължават разчистването на просека, която да спре разпространението на огъня.
В същото време, 136 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана ... още
Осемдесетте военнослужещи от Сухопътните войски, участващи в гасенето на пожара в резерват „Бистришко бранище” в района на Витоша са на най-трудните направления.
Модулната  група от състава на военно формирование 42600 - Мусачево от вчера е съсредоточила усилията си в „прокарването на път през гората”, който да даде възможност на противопожарната техника да достигне до района на пожара. Поради особено тежките условия на трасето, там, където са специалистите-химици от Сухопътните войски, доброволци не се допускат.
Модулната група за гасене на пожари от  военно формирование 28610 – Горна Баня съвместно с представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са съсредоточили усилията си в ... още
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени