• Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
На 01 юли 2014 г. на тържествена церемония по сдаване/приемане на длъжността “Командир на 2 механизирана бригада”, бригаден генерал Любчо Тодоров официално предаде командването на военно формирование 24150 – Стара Загора на новия командир бригаден генерал Димитър Илиев.
На церемонията присъстваха: командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Андрей Боцев, областният управител на област Стара Загора – госпожа Живка Аладжова, председателят на Общински съвет Стара Загора – господин Емил Христов, офицери от запаса и резерва.
Комисия от Командването на Сухопътните войски под председателството на началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Атанасов осъществи смяната на командира на 2 мбр. Актът за сдаване и приемане беше ... още
На 30 юни 2014 г. приключи 6-месечното дежурството на контингента от Българската армия включен в Многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC. Дежурството протече спокойно.
Национален командир на Контингента на бойна група HELBROC BG бе полковник Ивайло Братойчев – началник на сектор „Военни контакти” в Канцеларията на Командира на Сухопътните войски. Той е и заместник-командир на многонационалната бойна група.
Механизираната рота в състав от 120 военнослужещи бе от 31-ви Механизиран батальон – Хасково, от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора, от състава на Сухопътните войски. Командир на ротата бе капитан Румен Везев.
Рота HELBROC беше сформирана през първото полугодие на 2013 г. Подготовката й се проведе в ... още
Днес, 30.06.2014 г., в административната сградата на бул. „Тотлебен” № 34 се състоя тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. След прочитането на президентските укази за назначаване и повишаване в следващо генералско звание, вицеадмирал Румен Николов благодари на генерал-майор Нейко Ненов за „неговата служба и всеотдайност” и каза, че генерал-майор Ненов с опита си, придобит в задгранични мисии и в командване на многонационални формирования ще е изключително полезен на новата си длъжност заместник-началник на отбраната. „Нека късметът, успехът и здравето съпровождат генерал-майор Ненов, генерал-майор Боцев и личният състав на Сухопътните войски. Желая здраве, късмет и успех” беше ... още
И през почивните дни модулни групи от Сухопътните войски продължават  да оказват помощ във възстановяването на гр. Добрич след наводнението.
 Вчера, 28 юни, 48 военнослужещи от военни формирования 54 060 – Шумен и 54 470 – Белене, с необходимата техника, участваха в разчистването на срутени къщи, в изхвърлянето на строителни отпадъци, в почистването на канализацията в града.
Днес 29.06., военнослужещите от състава на военните формирования 54060 – Шумен, 28880- Белене и 32420 – Русе, под ръководството на заместник-командира на военно формирование 54060 майор Петър Гергов, продължават да оказват помощ на населението в град Добрич, и са разпределени на групи в три от засегнатите части на града.
Военнослужещите от първата група участват в ... още
Днес 27.06., военнослужещите от състава на военните формирования 54060 – Шумен, 28880- Белене и 32420 – Русе, които под ръководството на командира на военно формирование 54060 подполковник Веселин Христов, участват в оказване на помощ на населението след наводнението в град Добрич, бяха разпределени на групи в три от засегнатите части на града.
Военнослужещите от първата група участваха в почистването на отводнителен канал от дървета, храсти и други отпадъци, като до 17.00 часа са изчистени над 400 метра от него. Втората група участва в отводняването на станция на ВиК гр. Добрич /воден колектор/, като използва наличните 4 броя моторни помпи, с цел възстановяване нормалното водоподаване в града. До момента са изпомпени над 310 куб. метра вода.
Третата група ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени