• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
На 17.07.2014г. от 11.00 часа на площада на град Ямбол се проведе тържествен ритуал по посрещане на военнослужещите от 26-ти контингент, участвали в мисията в Кандахар, Афганистан.
На мероприятието присъстваха:
- Министърът на отбраната на Република България – господин Ангел Найденов;
- Началникът на отбраната – вицеадмирал Румен Николов;
- Командирът на СВ – генерал-майор Андрей Боцев;
- Началникът на  щаба на СКС –  бригаден генерал Стефан Петров;
- Областният управител на област Ямбол – господин Николай Пенев;
- Заместник-кметът на гр. Ямбол – господин Стоян Драгнев.
         Национален командир на контингента – полковник Тони Трифонов – ... още
На 16 юли 2014 г. на полигон „Ново село” се проведе церемония по откриването на многонационалната съвместна подготовка „Черноморски ротационни сили 14” ("BLACK SEA ROTATIONAL FORCES 14 – PLATINUM LION" (BSRF-14)) с участието на военнослужещи от Българската армия, Морската пехота на САЩ и Въоръжените сили на Азербайджан, Румъния, Сърбия и Великобритания.
Съвместната подготовка се провежда от април до август 2014 г. на различни места в България и на територията на още 19 страни.
Общо в подготовката на територията на Република България участват около1500 военнослужещи, от които 800 от Българската армия.
 
 
Началникът на полигон „Ново село” подполковник Петър Желев е домакин на съвместна ... още
Вчера, 15.07.2014 г., в град Смолян на площад „Свобода” се състоя церемония по тържествено посрещане на военнослужещи от Втори екип от съветници участвали в операция на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). В ритуала участваха 4 представителни блока от мисионерите и 101 алпийски батальон.
 
         Официални гости на церемонията бяха заместник-кметът на Община Смолян г-жа Мариана Цекова, представители на Област Смолян, командирът на 68 бригада Специални сили – Пловдив бригаден генерал Михаил Попов,  директорът на Областна дирекция на МВР – Смолян комисар Евгени Василев, началникът  на Районо управление МВР – Смолян Костадин Бундов, изпълняващият длъжността ... още
Днес, 15.07.2014 г., в гр. Благоевград се състоя церемония по тържествено посрещане на военнослужещите от Първи екип от съветници  за участие в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).
Събитието се проведе на площад „Георги Измирлиев” в града.
Официални гости на церемонията бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, кметът на община Благоевград г-н Атанас Камбитов, областният управител на Област с административен център Благоевград г-н Муса Палев, председателят на Общински съвет Благоевград г-н Радослав Тасков, командирът на Първи екип от съветници подполковник Росен Арабаджиев, о.р. генерал Васил Василев, директорът на Областна дирекция на МВР комисар Георги Костов, началникът на Областно ... още
На 09.07.2014 г. в град Сопот се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Иван Вазов” по повод тържественото честване на 164-тата годишнина от рождението на Иван Вазов. В мероприятието взеха участие представителни роти и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. Почетният караул бе приет от полковник Христо Андреев – заместник-командир на 61 мбр.
На церемонията в родния град на Патриарха на българската литература присъстваха г-н Атанас Петков – заместник-областен управител на Пловдивска област, г-жа Марияна Кацарова – председател на Общинският съвет – Сопот, г-н Стойо Карагенски – председател на Общинският съвет – Карлово, народни представители от 42-то Народно събрание, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени