• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
         Днес, 17.02.2014 г., от 10.00 часа  в Регионален исторически музей – Стара Загора под патронажа на Община Стара Загора, Областен съвет на СОСЗР, Военно формирование 24150 и Регионален исторически музей се проведе Теоретична конференция посветена на 110 години от създаването на 8-ма пехотна Тунджанска дивизия.
         Особен интерес сред участниците и гостите на конференцията предизвика темата за 8-ма пехотна дивизия и нейните наследници в защита на суверенитета и целостта на  Република България и при изпълнение на мисии.
         Брифинг по темата изнесе командирът на 2 механизирана бригада - бригаден генерал Любчо ... още
На 14.02.2014 г. в курортен комплекс Боровец се състоя официалната церемония по откриване на Европейската купа Боровец 2014 г.за мъже. Присъстваха министър - председателят Пламен Орешарски, министърът на спорта госпожа Георгиева, председателят на Българската федерация  по ски Цеко Минев, най – титулуваният  български скиор Петър Попонгелов, 5 кратният световен шампион в ските Марк Жирандели и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, който бе официално поканен от фирма Боро спорт за откриването.
На официалната церемония организаторите изказаха своята голяма благодарност към военнослужещите от 101 алпийски батальон за отлично свършената работа по подготовката на трасето на писта "Петър Попангелов". 
В присъствието на министър-председателя Пламен Орешарски , министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, кмета на Стара Загора Живко Тодоров, областния управител Живка Аладжова, заместник-командващия на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев и командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, представители на военно-патриотичните организации и много граждани в гр. Стара Загора се състоя военната церемония за посрещане на посрещане на 25-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, който успешно приключи участието си в мисията на НАТО в Афганистан.

„Мисията на вашия контингент завърши успешно. Мисия, в която ракетните атаки и терористичните атентати бяха част от ежедневието, мисия, ... още
На днешния ден преди 136 години, Горна Джумая (днешен Благоевград) е освободена от османско присъствие от майор Иван Павлович Орлински- командир на руския боен отряд.
В 11:00 часа, в двора на православния храм „Въведение Богородично”, град Благоевград, беше построен почетен караул от военнослужещи от  военно формирование 26 400. Началникът на караула капитан Иван Мингов, рапортува на командира на военно формирование 26 400 - подполковник Иван Иванов. На паметната плоча на майор Орлински бяха положени венци и цветя от името на кмета на община Благоевград, областния управител на област с административен център Благоевград, командира на военно формирование 26 400- подполковник Иван Иванов и от много държавни институции и граждани. Тържеството беше уважено от ... още
         На 10.02.2014 г. в района на Военно общежитие – Стара Загора от 13.00 часа се проведе тържествен ритуал по откриване на паметна плоча на закритите 8 артилерийски полк, 41 артилерийски полк и 2 реактивен артилерийски дивизион.
         Плочата беше открита от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров и председателя на Общински съвет Стара Загора господин Емил Христов.
         Слово произнесе председателя на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полковник о.р. Стефан Пенев.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени