• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
На 20 март 2014 г. военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене взеха участие в общинско учение на тема „Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия при възникване на силно земетресение на територията на община Белене”. В мероприятието взеха участие Щаб за изпълнение на общинския план за защита от бедствия, служители от общинската администрация и народно читалище „Христо Ботев – 1892”, преподаватели и ученици от ОУ „Васил Левски”, общинско доброволно формирование „Димум”, представители от ОУБПЗН – Плевен и РСПБНС – Белене, представители от ОДП на МВР – Плевен и РУ „Полиция” – Белене, екип на филиал за спешна медицинска помощ, представители на „ЧЕЗ ... още
В изпълнение на „План за дейността на 55–ти инженерен полк през учебната 2014 година„ от 10.03 до 21.03. във военно формирование 28880 – Белене се проведе лагерен сбор по водолазна подготовка с инженерните водолазно – разузнавателни формирования от Сухопътните войски.
В хода на двуседмичната водолазна подготовка, която се проведе във водолазната база на военното формирование и на река Дунав, военнослужещите отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, устройване на проходи в подводни заграждения, прокарване на пътна нишка и ходене по нея в различни дълбочини и подводни инженерни работи, включващи начини и способи за търсене и изваждане на потънали предмети и аварирала техника.
Организацията и провеждането на лагерния сбор премина ... още
На 22.03.2014 г. в курортен комплекс „Пампорово” завърши лагера за децата от фондация „Деца на Българската армия”. В последният си ден по снежните писти на курорта Пампорово се проведе паралелен слалом.
За радост всички деца завършиха, като нямаше нито един паднал участник. Отново голяма помощ указаха „Пампорово” АД и ски инструкторите и помощник ски инструкторите от 101 алпийски батальон. След атрактивната ски надпревара в хотел „Хармония” се проведе кратка, но много емоционална церемония и закриване на ски лагера. Всички деца получиха дипломи и подаръци от организаторите.
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 17.03. до 23.03.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 108 военнослужещи.
Техника – 48 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по определяне местата на колоните и изкопаване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени