• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
На 6 август, военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене, извършиха дейности по разузнаване и определяне на възможността за постройка на временен мост над река Батулийска, в района на село Батулия, Община Своге.
В резултат на поройните дъждове съществуващият мост беше частично разрушен, което блокира пътя към няколко населени места в региона и наложи намесата на военнослужещите.
След извършеното разузнаване вчера 7 август, военнослужещи от военното формирование, с ръководител капитан Йордан Стойков, построиха временен мост от типа тежък механизиран мост /ТММ - 3/ на разузнатото и уточнено място на река Батулийска.
След завършване на дейностите по изграждане на моста, с двустранен приемно-предавателен протокол, същият беше сдаден за експлоатация на кмета ... още
На 07 август 2014 г.. в Командването на Сухопътните войски се проведе протоколна среща на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров с генерал-адютанта на Националната гвардия на щата Тенеси – генерал-майор Тери Хейстън.
От българска страна на срещата присъстваха бригаден генерал Пламен Атанасов – началник на Щаба на Сухопътните войски, полковник Петър Иванов – началник на отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски” в Командването на Сухопътните войски, подполковник Юри Цонев – главен експерт I ... още
Военнослужещи от военно формирование на 42800 – гр. Плевен и днес 7 август продължават участието си в спасителните дейности в гр. Мизия. В бедстващия район е развърнат полеви продоволствен пункт за топла храна от четири полеви кухни, 4 водоноски, хладилно ремарке, агрегат за електрически ток АД-30, десет товарни и специални автомобила.
Двадесет и четири военнослужещи, от които трима готвачи и един лекар след предварителна дезинфекция на посудата имат готовност от днес вечерта да започнат хранене на 600 човека от населението на три места, които са оборудвани с палатки, маси и столове.
За вечеря ще има сготвен зрял боб и плодове.
На 06.08.2014г. генерал-майор Тери „Макс” Хейстън посети в.ф. 22220 – Сливен и се срещна с командира полковник Христо Стаматов и командването на формированието. Това не е неговата първа визита тук, а спомените от предишните определено са добри, категоричен е генерал-майор Хейстън. Във в.ф. 22220 на въоръжение са бойни бронирани машини и това е една от водещите причини за симпатията към формированието от страна на генерал-майор Хейстън, чийто служебен път е започнал в американската 2-ра бронирана дивизия, 3-ти взвод на 67-ми батальон, като командир на танков взвод, после заместник-командир на рота, логистик в батальон. След последвалата впечатляваща военна кариера, от 1 януари 2010г. генерал-майор Тери „Макс” Хейстън е назначен за 75-ти генерал-адютант на ... още
Военнослужещи от военно формирование на 42800 – гр. Плевен продължават и днес 6 август, участието си в спасителните дейности в гр. Мизия.
Вчера, 05.08.2014 г. военнослужещите с автомобилна и специална техника, изпълняваха задачи поставени от кризисния щаб.
За обслужване на населението има агрегат (АД – 30), автомобил за превоз на питейна вода (АРС – 14) и три броя водоноски.
Днес към град Мизия тръгва товарен автомобил ЗИЛ – 131 с още един брой водоноска и с два броя мото помпи „М – 600” за изпомпване на водата от къщите на гражданите в най-наводнената част на града. Развърнат е и палатков лагер за подслоняване на жителите.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени