• В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
На 19.03.2014 г. Центърът за подготовка на специалисти изпрати поредните 104 военнослужещи, от тях 21 жени, които завършиха своето обучение в модул "Общовойскова военна подготовка" за придобиване на "Начална военна подготовка".
След постигнатите добри и отлични резултати на изпитите, обучаемите с огромно удовлетворение получиха удостоверенията за придобита правоспособност от ръцете на заместник-командира на Център за подготовка на специалисти подполковник Алексей Бойчев и преките си командири.
Пожелаваме им "На добър път!" в избраната от тях професия и до нови срещи - по полигони и мисии в страната и чужбина.
На 17.03.2014 г. от 11:00 ч. до 14:30 ч. във военно формирование 24490 - Асеновград, се проведе Ден на отворени врати. Поводът за това беше желанието на учители и ученици от средните училища в град Асеновград да се запознаят със стрелковото оръжие, въоръжението и техниката, с които разполагат воините от гарнизон Асеновград. Освен това, мероприятието съвпадна и с провеждащите се занятия по начална и специална военна подготовка на учениците в средните училища, от лектори – офицери от 4-ти Артилерийски полк.
На строевия плац на формированието бяха изложени на показ стрелково оръжие, както и елементи от бойната техника на 4-ти Артилерийски полк – бойна машина БМ-21 Град, 122 мм Гаубица М-30, 152 мм оръдие - гаубица Д-20, ПТУРК „Конкурс”.  Бяха развърнати и ... още
На 14.03.2014 г. военнослужещи от състава на военно формирование 26400 – Благоевград, бяха гости на тържество под насловен „Аз съм българче” организирано от III група “Тик-так” на ОДЗ „Първи юни”. Както вече стана традиция, военнослужещи от състава на формированието, бяха сред специалните гости на празника на малките приятели на формированието от ОДЗ „Първи юни”. Изключително щастливи сме от факта, че положихме основите на една хубава традиция да участваме и съпреживяваме всеки празник, тържество и спектакъл на нашите малки приятели на формированието от различните училища и детски градини в Благоевград и околните населени места.
Бъдещите лекари, инженери, адвокати и политици, изнесоха открит урок по родолюбие и българска ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 10.03. до 16.03.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 86 военнослужещи.
Техника – 47 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по укрепване на маршрутите за подвоз на материални средства до участъка на инженерното съоръжение.
Продължи дейността по монтиране на фундаменти за колони. Извозването на бетон до участъците се извърши със собствен транспорт, поради невъзможност техниката на доставчиците да достигне до труднопроходимите участъци на ... още
На 16.03.2014 г. в хотел " Хармония " в курортен комплекс Пампорово беше открит зимния ски лагер за деца на военнослужещи и граждански лица, загинали при или по повод изпълнение на служебния си дълг. Лагерът е под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов. В продължение на една седмица, повече от 50 деца, ученици и студенти на възраст от 5 до 25 години ще бъдат обучавани от професионални ски-инструктори на „Пампорово“ АД и придружавани от военнослужещи от 101-ви алпийски батальон на Сухопътните войски.
С идеята „Да подарим незабравим спомен на нашите деца!“ членовете на Сдружението на жените военнослужещи, с подкрепата на Министерството на отбраната, Командването на Сухопътните войски и „Пампорово АД“, за втори пореден път ще ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени