• Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

  • Посещение на началника на Главния щаб на Сухопътните войски на Република Гърция в 3-то бригадно командване от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
На 07.03.2014 г. в Център за подготовка на специалисти (ЦПС) седем военнослужещи от Сухопътните войски приключиха обучението си по „Специална военна подготовка” за придобиване на военно-отчетна специалност и квалификация за механик водачи. Те са от формирования в Карлово, Казанлък и Ямбол. Според подполковник Белчев – командир на Център за подготовка на механик-водачи на бойни бронирани машини от състава на ЦПС, седемте военнослужещи са едни от най-добре представилите се обучаеми до този момент.
По време на заключителните изпити те бяха оценявани от комисия под председателството на подполковник Динко Динев от отдел „Логистика” в командването на Сухопътните войски.
На 06.03.2014 г. всички жени – военнослужещи и цивилни служители от военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово отпразнуваха в аванс предстоящия празник 8 март – Международния ден на жената.
Всички жени – военнослужещи и цивилни служители от бригадата бяха поздравени от името на командира на Сухопътните войски и командира на 61 мбр и получиха цветя в знак на уважение.
По-късно беше организирана кулинарна изложба от домашно приготвени специалитети. Командирите на военни формирования, в ролята на дегустатори, оцениха и класираха най-вкусните ястия.
На 05.03.2014 г. във военно формирование 24620 – Свобода се проведе работно посещение на американски военнослужещи от Европейското командване на САЩ в изпълнение на „Плана за съвместна българо – американска подготовка и учения в страната и в чужбина за 2014г.”
На брифинга началникът на щаба майор Георгиев запозна контактната група със задачите, мисията и оперативните възможности на военното формирование, както и с целите, които се изпълняват. Участниците в брифинга обсъдиха въпроси от взаимен интерес.
Днес, 04.03.2014 г. се навършват 9 години от трагичната смърт на офицерски кандидат Гърди Гърдев, загинал от „приятелски огън” при изпълнение на служебния си дълг по време на участието му в мисията за следвоенно възстановяване на Ирак.
На гроба му в село Долно Съхране, община Павел баня, подп. Деян Дешков – командир на 3-ти механизиран батальон от 61 мбр, м-р Руслан Колев – началник на щаба на 2-ри механизиран батальон от 61 мбр и колеги военнослужещи участвали в състава на 4-ти пехотен батальон в Ирак, отдадоха почит на своя колега и приятел, като поднесоха цветя в знак на преклонение и признателност.
Офицерски кандидат Гърди Гърдев е осмият наш воин загинал от началото на миротворческата операция в Ирак. Роден е в гр. Казанлък на 18 май 1974 ... още
КАРЛОВО
 
Честванията в Карлово започнаха на 28.02.2014 г. от 13.00 ч., когато на площад „20-ти юли” се проведе празничен концерт по повод 3-ти март - Национален празник на Република България. В отбелязването на 136-та годишнина от Освобождението на България участие взеха Военния духов оркестър и смесения войнишки хор при 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, ц.сл. Диньо Колев от военно формирование 32990 – Пловдив, танцов състав при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, хор и мажоретен състав при СОУ „Васил Левски”, Диана Гатева от детска фолклорна формация при НЧ  „Васил Левски – 1861 г.” и гайдари от ПГ „Братя Евлоги и Христо Георгиеви” – Карлово.
Заместник-кметът ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени