• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Вчера, 31.07. военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада взеха участие в ритуали по поднасяне на венци и цветя по повод отбелязването на 137-ата годишнина от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската война.
На мемориалния комплекс «Бранителите на Стара Загора», слово по случай годишнината от битката за Стара Загора и спасяването на Самарското знаме произнесе заместник – началникът на щаба на 2 механизирана бригада подполковник Стоян Стоянов. На тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя присъстваха областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, граждани и гости на гр. Стара Загора.
В изпълнение на Програмата за двустранно сътрудничество между въоръжените сили на Репулика България и САЩ от 27 до 31.07.2014 г. във военно формирование 46690- Пловдив се проведе логистичен семинар на тема: „Логистика на оперативно и тактическо ново”. По време на мероприятието се разглеждаха въпросите за снабдяване с материални средства, предвижване и транспорт, обслужване, ремонт и евакуация на военна техника и материални средства.
Занятията преминаха под ръководството на полковник Тодор Тодоров, началник на сектор в отдел “Логистика” в командването на Сухопътните войски и лектори от състава на 21st THEATER SUSTATINMENT COMMAND към Сухопътните войски на САЩ в Европа.
В семинара взеха участие логистични офицери от състава на военните формирования ... още
На 30.07.2014г. техника и екип от състава на Център за подготовка на специалисти(ЦПС)-Сливен оказа помощ в района на село Бродилово, Бургаска област за извличане на аварирала инженерна техника БКТ 02, която е собственост на Министерството на вътрешните работи. При изпълнение на задача участваха петима военнослужещи и три единици техника: ЛАПП УАЗ 469 Б, Танков влекач ТВ62 и тежък колесен влекач МАЗ-537Г.  Ръководител на групата беше капитан Йордан Йорданов.
Спазването на регламентираните изисквания, както и проявеният професионализъм, осигуриха успешния завършек на задачата, с която бяха изпратени военнослужещите в ЦПС.
Отборът на в.ф. 54060-Шумен е първенец в заключителния турнир по волейбол между формированията от 2 механизирана бригада, който се проведе днес,  29.07.2014 г., в спортна зала „Иван Вазов” – град Стара Загора. На второ място се класира отборът на военно формирование 54100 – Ямбол, а третото завоюва отборът на военно формирование 48430 – Стара Загора.
         Купите и грамоти на призьорите връчи командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев.
          
Военнослужещи от военно формирование 54470 – Белене, от състава на 55 инженерен полк, изградиха 60-тонен понтонен мост от понтонно-мостови парк ПМП на река Батовска в курортен комплекс Албена.
Ръководител на групата за постройка на моста бe заместник-началникът на щаба на формированието капитан Росен Кунов, а състава на групата беше формиран от личния състав и техника на понтонно-мостовата инженерна рота.
Мостът ще се използва за преминаване на машини, извършващи ремонтни дейности по укрепването на левия бряг на река Батовска и основите на хотел „Гергана”.
            Днес, 29.07.2014 г., предстои тестване на съоръжението, след което ще бъде изготвен протокол за неговото пускане в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени