• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Днес, 17.01.2014 г. от 11:00 ч. в залите на Регионален исторически музей град Благоевград, се проведе тържествено честване на 90 – годишния юбилей на видния общественик и участник във Втората световна война Г-н Антон Москов.
Събитието беше организирано от Община Благоевград, военно формирование 26400 – Благоевград, Регионален исторически музей, Военен клуб Благоевград и областните и регионални военно-патриотични съюзи.
На тържественото събрание посветено на 90-годишния юбилей, гостите имаха удоволствието да се запознаят както с достойния житейски път на г-н Москов, така и с много исторически събития, в които г-н Москов е участвал като взводен командир на 11-и артилерийски полк и като участник в заключителните и решителни боеве при Драва.
Г-н Москов получи ... още
От 13 до 17 януари, в изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2014 година”, личният състав на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за откриване, обезвреждане и унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 54470 от състава на 55-ти инженерен полк премина теоретически и практически занятия.
Под ръководството на старши лейтенант Мартин Станчев военнослужещите от формированието се запознаха с нормативните документи и проведоха практически занятия по взривни дейности и технологии на учебния полигон на военното формирование, използвайки новото оборудване – устройство за неутрализиране на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства /дисруптор/, реактивен ключ и гъвкави ... още
Днес, 17.01.2014 г. от 10:00 ч. във войскови район Кабиле 65 новоназначени военнослужещи от военно формирование 54100 и военно формирование 52590 положиха военна клетва. С изричането на клетвените слова и целувайки българското знаме, военнослужещите се зарекоха пред Род и Родина да останат завинаги верни на войнския си дълг и обещаха, че високата отговорност, която поемат днес, ще бъде носена с чест и достойнство до последен дъх.
Ритуалът премина под командването на заместник-командира на военно формирование 54100 – майор Недялко Киров.
Гости на тържеството във войскови район Кабиле бяха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – бригаден генерал Любчо Тодоров, командирът на военно формирование 54100 – подполковник Дилян Марков, За командирът на ... още
Днес, 17.01.2014 г., на площад „17 януари” гражданите гостите на гр. Сливен се поклониха пред паметта на своите освободители и честваха 136-тата годишнина от освобождението на града от османско иго. 
Споменът за паметния януарски ден вълнува и днес. Сбъднати надежди и очаквания, дълбока благодарност и ярка радост са втъкани в приветственото слово, произнесено тогава от Добри Чинтулов, който развълнувано казва: „Накрая Господ Бог чу молбите на своите роби. Надеждата и очакванията на българския народ се осъществяват. Няма вече нечувани и раздиращи свирепства, няма гнет, няма никакъв страх, ние вече сме хора свободни и виждаме пред себе си свободолюбието и победоносното войнство. Елате, елате, така дългоочаквани гости! Пристъпете със смела крачка в нашия град. ... още
На полковник Ивайло Братойчев от командването на Сухопътните войски е оказано високото доверие да бъде определен за заместник-командир на бойна група на ЕС „HELBROC”.
Водещата нация на Бойната група на Европейския съюз „HELBROC” е Гърция, а командир на силите на Бойната група е бригаден генерал Димитриос Бикос.
В състава на Бойната група са включени  представители на пет нации – Гърция, България, Кипър, Румъния и Украйна.
На 16.01.2014 г. в района на Неа Санта, префектура Килкис Република Гърция бе проведена церемония по встъпване в дежурство на Многонационалната бойна група на ЕС “ХЕЛБРОК”.
От страната домакин и от страните участнички присъстваха представители от местната власт и висши офицери, между които Началника ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени