• Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Днес 27.06., военнослужещите от състава на военните формирования 54060 – Шумен, 28880- Белене и 32420 – Русе, които под ръководството на командира на военно формирование 54060 подполковник Веселин Христов, участват в оказване на помощ на населението след наводнението в град Добрич, бяха разпределени на групи в три от засегнатите части на града.
Военнослужещите от първата група участваха в почистването на отводнителен канал от дървета, храсти и други отпадъци, като до 17.00 часа са изчистени над 400 метра от него. Втората група участва в отводняването на станция на ВиК гр. Добрич /воден колектор/, като използва наличните 4 броя моторни помпи, с цел възстановяване нормалното водоподаване в града. До момента са изпомпени над 310 куб. метра вода.
Третата група ... още
На 24 и 25 юни 2014 г. в гарнизон Пловдив, комисия с председател полковник Сашо Младенов, началник на отдел „Комуникационни и информационни системи” в Командването на Сухопътните войски, проведе изпит-състезание с отличните екипажи за комуникационно-информационна поддръжка (КИП) от Сухопътните войски, за приключване на етапа от подготовката на екипажите.
За най-добри екипажи за КИП в Сухопътни войски за 2014 г. комисията класира:
Екипажът на П-240ТМ от военно формирование 24150 – Стара Загора Екипажът на П-241ТМ от военно формирование 24150 – Стара Загора Екипажът на Р-142Н от военно формирование 32990 – Пловдив Екипажът на Р 161 от военно формирование 32990 – Пловдив Линейно кабелното отделение от военно формирование ... още
Днес, 27 юни, личен състав от военно формирование 28880 – Белене взе участие в тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя по случай отбелязването на 137 години от освобождението на град Свищов.     
В местността „Паметниците”, на Братската могила, беше отслужена панихида от представители на Българската православна църква в памет на българските опълченци, на руските, финландските и румънски войни, отдали живота си за свободата, след което бяха поднесени венци и цветя.
На събитието присъстваха кметът на Община Свищов Станислав Благов, председателят на Общински съвет – Свищов Светлана Георгиева, командирът на военно формирование 28880 – Белене полковник Иван Стоянов, служители на общинската администрация, представители на ... още
Военнослужещи от военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, взеха участие в командо-щабно учение на Многонационалното интегрирано формирование за обща инженерна поддръжка на логистиката (IEL MILU 2014). Учението се проведе от 23 до 27 юни в района на 136 инженерен батальон от 10-та инженерна бригада в град Алба Юлия – Румъния и в него участваха представители на Румъния, България, Хърватска и Грузия.
В хода на учението се проведоха инженерни задачи от подчинените формирования, съгласно оперативните заповеди в зоната за отговорност на формированието.
Формированието подобрява инфраструктурата в зоната на отговорност, подпомага изграждането на бежански лагери и поддържа съществуващи пътища.
Господа генерали, офицери, сержанти и войници,
Дами и господа цивилни служители,
 
         Както вече Ви е известно с указ на президента на Република България №84/28.04.2014 г. съм освободен от длъжността командир на Сухопътните войски и предстои да поема длъжността на заместник-началник на отбраната.
         Преди да сдам длъжността бих искал да използвам тази възможност и да изкажа моята благодарност и признателност на всеки един и всички Вас за съвместната ни служба в името на нашата Родина – Република България.
         В продължение на малко повече от година и половина ние заедно успешно изпълнявахме мисията, която е ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени