• Почетен караул от състава на Сухопътните войски посрещна президента на Република България в Стара Загора

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отдадоха почит пред паметта на „Защитниците на Стара Загора“

  • Състезание между операторите на дронове на формированията от Сухопътните войски „Ястреб 24“

   
   
НОВИНИ
На 29.04.2014 г. във военно формирование 28330 – Смолян се проведе "Ден на отворени врати" посветен на 6 май Ден на храбростта и празник на Българската армия. Сутринта от 09:30 ч. първите гости на военното формирование бяха представителите на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Те наблюдаваха демонстрации на стрелба с различно оръжие, след което се проведе турнир по стрелба с пистолет "Макаров" индивидуално и отборно. За всеобща изненада на всички победител в индивидуалната надпревара стана госпожа Марковска, а отборно спечели дамският отбор „Русофили”. Втори останаха отбора на „Командос” и трети остана отбора на „Родопска Шипка” – Райково. Това начинание донесе доста емоции на всички резервисти. След ... още
На 28 и 29.04.2014 г. се проведе открит турнир по стрелба с пистолет „Макаров” по динамична и прецизна стрелба и финалния турнир по футбол на малки врати по случай 6-ти май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия. Участваха отбори от военните формирования от 2 механизирана бригада, гарнизона и държавни институции от град Стара Загора.
Класирането е следното:
1. Динамична стрелба:
І място – в.ф. 24620 – Свобода;
ІІ място –  в.ф. 52740 – Хасково;
ІІІ място – в.ф. 54100 – Ямбол.
2. Прецизна стрелба: 
І място – в.ф. 24620 – Свобода;
ІІ място –  в.ф. 52740 – Хасково;
ІІІ място – в.ф. 52590 – Ямбол.
3. Общо класиране от ... още
„Уважаеми господа генерали, офицери, сержанти, войници, дами и господа, Честито на наградените. Все-пак, бих искал да отбележа, че те са само малка част от всички, които са заслужили да бъдат наградени. В навечерието сме на 6 май. Ако погледнем народния календар ще видим, че Гергьовден е един от най-големите християнски празници през годината, а Свети Георги е един от най-тачените светци.
В навечерието на този празник не можем да не се обърнем назад и да си спомним битките, водени от Българската армия, не можем да не отдадем почит на воините, пожертвали живота си за свободата и независимостта на нашата Родина – Република България.
Днес всички ние – воините от Сухопътните войски продължаваме да ... още
Днес, 29.04.2014 г., денят за военнослужещите от 61 мбр – Карлово започна с общ развод на строевия плац в района на формированието, където бяха наградени участниците в държавното военно първенство по лека атлетика за 2014 г. и общоармейския шампионат по дуелна и щафетна стрелба. Купи и грамоти получиха победителите в бригадните първенства по футбол, волейбол, тенис на маса и военно-приложни състезания. Спортните игри се проведоха в района на бригадата между отборите на всички формирования в чест на празника на Българската армия – 6 май. Отличените състезатели бяха наградени от заместник- командира на 61 мбр – полковник Христо Андреев.
На развода бяха прочетени поздравителни адреси по повод празника изпратени до формированието.
По-късно се състоя церемония ... още
В Център за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен  с командир подполковник Христо Стаматов, завърши поредното обучение на военнослужещи от формирования на Сухопътните войски за придобиване на първо сержантско звание – І-ви модул.
На 24, 25 и 28 април се проведоха изпитите по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Резултатите от тях и текущото оценяване са свидетелство за успешния учебен процес, за постигнатия напредък в усвояването на нови знания и умения във военната професия.
На 29 април на плаца на формированието се състоя тържественото връчване на документите за завършено обучение, което беше придружено от изпълненията на Военния духов оркестър.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени