• Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
В изпълнение на плана за двустранно сътрудничество между Република България и Съединените американски щати днес 16.06.2014 г. 2-ра Механизирана бригада беше посетена от 15 кадети от Университети на САЩ по програма: „CULTURE AND LANGUAGE PROFICIENCY PROGRAM”.
Гостите бяха посрещнати от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров, а подполковник Господинов изнесе брифинг на тема „История, мисии и задачи на 2 механизирана бригада”.
Освен гарнизон Стара Загора, бъдещите американски офицери ще посетят още и гарнизоните Хасково и  Ямбол.
По време на престоя си те ще проведат съвместни занятия по английски език с обучаеми военнослужещи от гарнизон Стара Загора.
Културната им обиколка включва посещение на музея ... още
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград от Сухопътните войски с ръководител капитан Росен Михайлов унищожи 1 бр. артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в парка на гр. Симитли, област Благоевград.
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 09.06. до 15.06.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 131 военнослужещи.
Техника – 65 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по уширяване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, монтаж на оградна мрежа на второстепенна преграда, монтаж на спирала режеща тел -„БРУНО”, монтаж на пана, подобряване на носимоспособността на пътната настилка на пътищата за ... още
От 10.06.2014 г. до 13.06.2014 г. в град Карлово се проведе Общоармейския шампионат по футбол на малки врати за мъже, чийто домакин бе 61 Стрямска механизирана бригада. В спортната надпревара взеха участие отборите на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 61 механизирана бригада - Карлово, 2 механизирана бригада – Стара Загора, ВА „Г.С. Раковски” - София и НВУ ”Васил Левски” – Велико Търново, които се съревноваваха на принципа  “всеки срещу всеки”, като в края на надпреварата броя точки и головата разлика определиха призовите места.
Днес, 13.06.2014 г., се проведоха решителните срещи. След оспорвана борба на футболното поле, първото място зае отборът на домакините – 61-ва Стрямска механизирана ... още
Вчера, 12 юни във военно формирование 28880 - Белене. се проведе последното за тази учебна година занятие с учениците от клуб „Приятели на армията”. Занятието се проведе на полигона на военното формирование, където учениците се запознаха с основните видове въоръжение в Българската армия и в частност с устройството и функционалните характеристики на автомат „Калашников”.
Капитан Даниел Маринов разясни на участниците начина на действие на въоръжението и обясни предпазните мерки, които трябва да се спазват, като наблегна на факта, че оръжията са изключително опасни и използването им изисква голяма отговорност. Учениците се запознаха с начина за разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и съгласно напътствията и указанията на военнослужещи ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени