• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
На 6 януари 2014 г. представителни подразделения от Сухопътните войски участваха в ритуали по повод отбелязването на 166-ата годишнина от рождението на Христо Ботев.
Представителни подразделения от в.ф. 24490 – Асеновград участваха в ритуала „Водосвет”, който се проведе на площад „Академик Николай Хайтов” в града.
Военнослужещи от в.ф. 34750 – Карлово участваха в ритуал за отбелязване на годишнината от рождението на Христо Ботев в митинг-поклонение в Калофер.
Военнослужещи от в.ф. 26400 – Благоевград участваха в ритуал за отбелязване на годишнината от рождението на Христо Ботев.
По същото време на площад „Народни будители”, Благоевград, почетен караул от личния състав на в.ф. 26400 – Благоевград, взе ... още
На 06.01.2014 г. от 10:00 ч. в Сливен на плаца на Център за подготовка на специалисти се състоя тържествен ритуал в присъствието на личния състав на формированието. След посрещането на бойното знаме и приемането на строя от командира полковник Христо Стаматов беше извършен традиционния водосвет на знамето. Молитва за здраве и благоденствие прочете отец Йоан, който поръси знамето и личния състав.
На този ден се състоя и официалното откриване на учебната година. Словата в чест на двете събития, изпълненията на Военния духов оркестър, воинско „Ура” и тържествения марш придадоха подобаващата празничност и решимост за бъдещи успехи.
Военнослужещите от Сухопътните войски почитат днес, 27 декември, паметта на своите колеги, загинали преди 10 години при атентата с кола-бомба срещу българската база „Индия” в Кербала, Ирак, при който са убити петима български военнослужещи и десетки други са ранени. Във военните формирования 34750-Карлово, 32990-Пловдив и 22160-Плевен с възпоменателни церемонии и едноминутно мълчание беше отдадена почит в памет на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерски кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров. В 61 механизирана бригада-Карлово се извърши панахида в параклис „Св. Мина” и бяха поднесени цветя пред паметника на загиналите в борбата против тероризма. В района на военно формирование 22 160-Плевен се проведе ритуал по откриване на ... още
Уважаеми господа генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от Сухопътните войски,
Измина една напрегната и трудна година през която усилията на Командването и военнослужещите от Сухопътните войски бяха насочени по изпълнението на задачи по трите мисии на Българската армия.
Постигнатите резултати през годината и получените оценки, ни дават основание да кажем, че боеспособността и подготовката на командирите, щабовете и формированията е на необходимото ниво.
Успяхме да изпълним всички планирани мероприятия по бойната подготовка на войските.
През месеците май и ноември на учебен полигон „Ново село” успешно преминаха сертификациите на Втората и Третата батальонни бойни групи от състава на 2 и 61 механизирани бригади, в които взеха ... още
В Сухопътните войски започнаха благотворителните коледни тържества за събиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”. От проведената до този момент дарителска кампания сред личният състав от Сухопътните войски бяха събрани над 5000 лева, които вече са внесени по сметката на фондацията.
 „Искрено се надявам, че ще продължим тази благородна кауза да подкрепим децата на Българската армия, нашите деца, децата на нашите колеги загинали при или по повод изпълнение на военната служба” каза днес командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов след коледния благотворителен концерт на Биг-бенда на военния духов оркестър на 2 механизирана бригада, проведен в командването на Сухопътните войски. Отиващата си 2013-а бе успешна за Сухопътните ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени