• Поклон пред паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение на територията на Република Северна Македония

  • „PLATINUM LION 24“ постигна целите си

  • Сухопътните войски продължават да развиват способностите си

   
   
НОВИНИ
В Център за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен  с командир подполковник Христо Стаматов, завърши поредното обучение на военнослужещи от формирования на Сухопътните войски за придобиване на първо сержантско звание – І-ви модул.
На 24, 25 и 28 април се проведоха изпитите по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Резултатите от тях и текущото оценяване са свидетелство за успешния учебен процес, за постигнатия напредък в усвояването на нови знания и умения във военната професия.
На 29 април на плаца на формированието се състоя тържественото връчване на документите за завършено обучение, което беше придружено от изпълненията на Военния духов оркестър.
На 26 април 2014 г. военнослужещи от всички военни формирования на 61 Стрямска механизирана бригада в гарнизоните Карлово, Казанлък и Плевен и членове на техните семейства за поредна година активно се включиха в инициативата, която отново обедини военнослужещите, цивилните граждани и държавата в лицето на представителите на местната власт.
Началото в Карлово бе дадено от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, който благодари за съдействието, което оказва бригадата по почистването на града. Командирът на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков поздрави участниците и изрази своето задоволство, че сред доброволците има много деца, което е показателно, че те се възпитават да поддържат своя град чист и зелен, да ценят природата и опазват околната среда.
В инициативата участие ... още
Честито!
Личният състав на 38-ми бЯХБЗиЕ-Мусачево, поздравява своя командир подполковник Анатолий Димитров по случай честването на неговия 39-ти рожден ден.
Бъдете жив и здрав! Пожелаваме Ви, дни изпълнени с лично и семейно щастие, нестихваща енергия във всяко начинание и нови професионални постижения!
Честит рожден ден!
 
Подполковник Анатолий Георгиев Димитров е роден на 29.04.1975 година в град Никопол, обл. Плевен.
Завършва ВВОВУВасил Левски” – Велико Търново през 1997 година и придобива военно звание „лейтенант”.
Началото на военната си служба започва през 1997 година, като командир на взвод в 59 ... още
Днес, 28.04.2014 г., по повод честване празника на Българската армия – 6 май в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведоха спортни състезания по военно-приложни дисциплини за бързина, сила, издръжливост, ловкост и работа в екип. Състезателните игри стартираха в присъствието на заместник-командирът на 61 мбр – полковник Христо Андреев и заместник-командирът по логистиката на 61 мбр – полковник Иван Иванов.
Отборите демонстрираха умения по кормуване на автомобил УАЗ-469 със закачено въже с тежест и кофа с вода на предния капак, преминавайки през различни препятствия. Отборите показаха физически и психически умения преминавайки единната пътека с препятствия. 
От участвалите дванадесет отбора, на почетното І-во място се ... още
На 25.04.2014 г., формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград с групов ръководител Капитан Борислав Войнов, унищожи 1 брой ръчна отбранителна граната Ф-1 „Лимонка”, открита на 25.04.2014 г. при изкопни работи в двора на къща на ул. „Цар Самуил” № 3, в село Коларово, община Петрич, област Благоевград.
От началото на годината това е третото по ред задействане на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени