• Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков в ефира на Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в честване на 187 години от раждането на Апостола на свободата

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха във военни ритуали по случай 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Днес 02.06.2014 г., над 500 ученици от детски градини, начални, средни и профилирани  училища, ветерани и войни от запаса посетиха Центъра за подготовка на специалисти, за да разгледат обновената музейна експозиция, да опитат от прочутата войнишка боб-чорба и да послушат виртуозните изпълнения на духовия оркестър.
Преситените от атракциони в Деня на детето малчугани искрено се наслаждаваха на възможността да видят танкове и картечници, каквито има в любимите аркадни игри и екшън-филми. Не по-малък интерес за тях представляваха „какичките и батковците”, които с вещина им показваха оръжията и превърнаха в незабравимо изживяване посещението им в едно военно формирование.
Дори краткия дъжд не уплаши желаещите да се качат на танк или БМП, а чорбата от полевата ... още
Днес, 02.06.2014 г., военнослужещи от гарнизоните Стара Загора, Плевен и Благоевград участваха в ритуали по поднасяне на венци по случай 138 години от подвига на Христо Ботев.
Пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър, намиращи се в Парк “Митрополит Методий Кусев” град Стара Загора се проведе военен ритуал по поднасяне на венци по случай 138 години от гибелта на Христо Ботев и Деня на загиналите за свободата и независимостта на България.
На тържествения ритуал по поднасянето на венци участваха военнослужещи от военни формирования 24150 и 48430.
На честването присъстваха Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на общински съвет Стара Загора Емил Христов и ... още
Военнослужещите от военно формирование 52740 – Хасково и Военният духов оркестър на Втора механизирана бригада участваха в Тържествени проверки (зари) в навечерието на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
На 01.06.2014 г. от 21:00 часа бе зарята в Хасково, организирана от Областна администрация. В тържеството взеха участие 4 блока от военно формирование 52740 – Хасково. Командващ зарята бе капитан Захари Генев. Строя прие командирът на формированието подполковник Николай Александров. Областният управител Кадир Исов произнесе слово. Честването уважиха заместник-областният управител Иван Станчев, депутатът Смиляна Нитова и директори на държавни институции в Хасково. Въпреки дъждовното време имаше и много деца с техните ... още
На 31.05.2013 г. във формированията от състава на Сухопътните войски бяха проведени дни на отворените врати по повод отбелязването на международния ден на детето – 1 юни!
Над 100 деца посетиха гарнизоните Карлово, Казанлък и Плевен от състава на 61 механизирана бригада по повод на международния ден на детето-1 юни. В гарнизон Карлово, заместник-началникът на щаба на военно формирование 34750 подполковник Стойчо Владев поздрави децата по случай празника и им пожела безгрижно и щастливо детство. При посещението си, възпитаници на Карловските и Сопотските градини и училища и деца от клуб „Приятели на армията” разгледаха отблизо различните видове въоръжение и техника.
В гарнизон Плевен бяха развърнати осем учебни центъра, на които малките посетители ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 26.05. до 01.06.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 150 военнослужещи.
Техника – 62 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, монтаж на оградна мрежа на второстепенна преграда, монтаж на спирала режеща тел -„БРУНО”, монтаж на пана и подобряване на носимоспособността на пътната настилка на пътищата за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени