• Продължава участието на военнослужещи от 61- ва Стрямска механизирана бригада в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва в Център за подготовка на специалисти-Сливен

  • Нарастват усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия, разразила се между селата Воден и Крайново

   
   
НОВИНИ
От 20 до 22 май 2014 началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Ботев ще посети Федерална Република Германия за участие в Деня за високопоставени гости на съвместното учение „Combined Resolve II” , който ще се състои на 21 май 2014 г. в Центъра  за съвместна многонационална подготовка на Силите на САЩ в Европа (US Joint Multinational Readiness Center - JMRC) – Хохенфелс.
Посещението на бригаден генерал Андрей Боцев е във връзка с отправена официална покана от Командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал – лейтенант Доналд М. Кембъл.
 Учението „Combined Resolve II” е насочено за подготовка на многонационална бригада, взаимодействаща си с представители на различни партниращи нации. От българска ... още
Във връзка с получени покани за участие на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово в международни фестивали, вчера, 19.05.2014 г., на строевия плац в района на бригадата се проведе ритуал по тържественото изпращане на оркестъра за участието му в предстоящия международен фестивал „НАТО-МЮЗИКФЕСТ” във Федерална Република Германия.
Гости на ритуала бяха г-н Стойо Карагенски – председател на Общински съвет – Карлово, г-жа Данка Люртова – заместник-кмет на община Карлово, представители на местни фирми и родолюбиви организации. Водосвет за здраве и успех на оркестъра отслужи отец Марко – архиерейски наместник на Карловска духовна околия.
С новия си шоу-спектакъл „Стрямци 61”, който музикантите ... още
На 19.05.2014г. в района на военно формирование 36150 – Стара Загора се проведе тържествен ритуал по откриване на паметна плоча на закритите 2 отделен ракетен дивизион, 61 зенитно-артилерийски полк, 31 фронтова зенитно-ракетна бригада, 23 вертолетна база, 77 зенитно-ракетен полк.
Плочата беше открита от командирите на 2 механизирана бригада и на военно формирование 36150, бригаден генерал Любчо Тодоров и подполковник Пеньо Неделчев.
На ритуала присъстваха Иво Антонов - главен експерт в МО и председателят на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – полковник (ОР) Стефан Пенев.
На 18.05.2014 г. духовият оркестър на военно формирование 22220 – Сливен с командир полковник Христо Стаматов участва в тържествен ритуал по откриване на възстановения паметник на героите от с. Грозден, общ. Сунгурларе, дали живота си за свободата и независимостта на България в Балканските войни, Първата и Втората световни войни.
Заупокойна молитва в памет на загиналите произнесе Негово високопреосвещенство сливенският митрополит Йоаникий.
Гости на празника бяха представители на местната и регионална власт, депутати и спомоществуватели, благодарение на които тази благородна инициатива достигна до своя успешен край.
В района на военно формирование 52740 – Хасково, беше проведено съвместно занятие по пожарна безопасност и ред за действие със средствата за гасене на пожари с представители на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Хасково.
По време на занятието, бяха представени видове техника и средства за гасене на пожари на въоръжение във военно формирование 52740 и в РС „Пожарна безопасност и защита на населението”. Проведе се и показ-демонстрация на начини за гасене на видове пожари с различни видове средства.
Ръководители на занятието бяха старши лейтенант Здравко Ангелов от състава на формированието и инспектор Веселин Бекяров от районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Хасково.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени