• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
За постигнати високи резултати в служебната дейност и по повод преминаването му в запаса, днес, 26.04. в командването на Сухопътните войски на тържествена церемония командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов награди с предметна награда бригаден генерал Валентин Буров. Генерал-майор Нейко Ненов благодари за бригаден генерал Буров за приноса му за усъвършенстването и развитието на Сухопътните войски, припомни за преминатия служебен път на бригаден генерал Буров и открои неговата изключително богата командирска и педагогическа подготовка. „Демонстрирам моето командирско уважение и респект към дейността на бригаден генерал Валентин Буров” каза още генерал-майор Ненов.
За заслуги към отбраната на страната, от името на министъра на отбраната Тодор Тагарев, ... още
На 23.04.2013г. в административната сграда на МО 2 на бул. „Ген. Тотлебен” 34 в София се проведе работна среща на главния сержант на СВ старшина Любомир Ламбов и главния сержант на СВ на САЩ в Европа Дейвид Девънпорт. Американският гост беше приветстван от началника на щаба на СВ бригаден генерал Андрей Боцев.
В работната среща взеха участие и главни сержанти на военни формирования от състава на СВ. В хода на дискусиите бяха разгледани възможностите за обучение и подготовка на български войници и сержанти в центровете за подготовка на СВ на САЩ в Европа и Германия.
В условията на финансови рестрикции се акцентира и на възможностите за съвместни обучения и подготовки на полигон „Ново село”. Главен сержант Девънпорт изрази желанието на КСВ на САЩ в ... още
На 23.04.2013 г. в Регионален исторически музей Благоевград се проведе Научна кръгла маса на тема: „Бойната слава и военните отличия на 14 пехотен македонски полк по време на войните за национално обединение (1912-1918)”, посветена на 100 годишнината от установяването му. Научният форум беше организиран от Регионален исторически музей – Благоевград, Областен съвет на съюза на ветераните от войните – Благоевград и в.ф. 26400.
Водещ на кръглата маса беше полковник доц. д-р Станчо Станчев от Военна академия „Г.С. Раковски”, който представи доклад на тема „Боен път на 14 пехотен Македонски полк през Балканските войни”.
Проф. д-р Тодор Петров от Военна академия „Г.С. Раковски”, представи доклад за бойните отличия на ... още
На 20.04.2013 г. часа военнослужещи от Сухопътните войски гр. Карлово, Казанлък, Плевен, Благоевград и Свобода се включиха в инициативата на БТВ „Да изчистим България за един ден”.
Началото в Карлово даде заместник кмета на общината Антон Минев, който благодари за съдействието, което оказва бригадата по почистването на града, а командира бригаден генерал Димитър Шивиков, изрази задоволство, че сред доброволците има много деца, което е показателно, че те се възпитават да поддържат своя град чист и зелен, да ценят природата и опазват околната среда.
След перфектно свършена работа по почистването на районите около Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” доц. Милко Аспарухов – Директор на Дирекция „Военноисторически музеи” – гр. ... още
Днес 19.04 2013 г. военно формирование 52590 – Ямбол чества своя празник. Празникът започна с тържествено събрание, на което беше поднесен поздравителен адрес към личния състав на формированието от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. Командирът на  формированието подполковник Атанас Георгиев изказа благодарността си към личния състав за това, че до момента не са допуснали огъване пред трудностите и проблемите, и е налице мотивация и концентрация в името на професионалния просперитет.
Със заповед на командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров бяха наградени отличили се военнослужещи при изпълнение на служебните си задължения.
Празничния ден продължи с откриване на реконструирана каменна скулптура на фигура ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени