• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
Днес, 28.04.2014 г., по повод честване празника на Българската армия – 6 май в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведоха спортни състезания по военно-приложни дисциплини за бързина, сила, издръжливост, ловкост и работа в екип. Състезателните игри стартираха в присъствието на заместник-командирът на 61 мбр – полковник Христо Андреев и заместник-командирът по логистиката на 61 мбр – полковник Иван Иванов.
Отборите демонстрираха умения по кормуване на автомобил УАЗ-469 със закачено въже с тежест и кофа с вода на предния капак, преминавайки през различни препятствия. Отборите показаха физически и психически умения преминавайки единната пътека с препятствия. 
От участвалите дванадесет отбора, на почетното І-во място се ... още
На 25.04.2014 г., формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград с групов ръководител Капитан Борислав Войнов, унищожи 1 брой ръчна отбранителна граната Ф-1 „Лимонка”, открита на 25.04.2014 г. при изкопни работи в двора на къща на ул. „Цар Самуил” № 3, в село Коларово, община Петрич, област Благоевград.
От началото на годината това е третото по ред задействане на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград.
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 22.04. до 27.04.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 133 военнослужещи.
Техника – 57 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и монтаж на пана.

 
2.1.    По доставка на ... още
На 25.04.2014 г. военнослужещи от военно формирование  54060 – Шумен с командир подполковник  Веселин Христов се включиха  в националната кампанията „Да изчистим България за един ден”.
Военнослужещите от военно формирование 54060 почистиха в двете посоки изхода от град Шумен до разклона „ Пети километър”.
В кампанията се включиха 40 военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен, съвместно с военнослужещи от военно формирование 34200.
На военнослужещите бяха осигурени консумативи /чували и ръкавици/ от община Шумен. Отпадъците бяха извозени с техника на формированието.
Командирът на формированието подполковник Веселин Христов лично благодари на военнослужещите, които за поредна година участваха в националната ... още
Днес, 25.04.2014 г. във военно формирование 26400 – Благоевград бе проведен тържествен ритуал за преминаване в резерва на военнослужещ от Трети отделен механизиран батальон. Старши сержант Стойчо Симов премина тържествено за сбогуване бойното знаме на честта. Последната длъжност, която заема старши сержант Стойчо Симов е заместник-командир на първи механизиран взвод, той и командир на първо механизирано отделение във Втора механизирана рота.
Командирът на военно формирование 26400 – Благоевград подполковник Иван Иванов, връчи на старши сержант Стойчо Симов благодарствен адрес.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени