• Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха във военни ритуали по случай 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

  • Продължава участието на военнослужещи от 61- ва Стрямска механизирана бригада в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва в Център за подготовка на специалисти-Сливен

   
   
НОВИНИ
От 26 до 30.05.2014 г. в района на НВУК „Чаралица” със щаба на 38 батальон за ЯХБЗ и Е - Мусачево се провежда компютърно подпомагано командно - щабно учение „Тракиец 14”.
Учението е планирано и ще бъде ръководено от Командването на Сухопътните войски.
Темата на учението „Участие на батальон за ЯХБЗ и Е в отбранителна операция на сухопътния компонент при мобилна отбрана” е определена на базата на заповяданата мисия на 38 батальон за ЯХБЗ и Е за осигуряване на ЯХБЗ на Сухопътните войски при мисия „Отбрана”.
Основната цел на това учение е да се сглобят действията на щаба на батальона при планиране и участие в провеждането на отбранителна операция на сухопътен компонент. Всички планирани задачи са насочени към постигане на ... още
За времето от 12 до 22.05.2014 г. военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов участваха в занятие по реалистична симулация на бойното поле на ГУЦ „Дивдядово”.
Военнослужещи от център за „Моделиране и симулации” – Чаралица, с ръководител майор Ивелина Иванова и инструктор старши сержант Веселин Первазов проведоха подготовката на военно формирование 54060 – Шумен за реални симулации, чрез модулна система „DITS”. Бяха отработени въпросите по „Операции по подържане на мира” свързани с патрулиране, охрана на обекти и организирането на охрана на временни и постоянни контролни постове.
Системата „DITS” дава възможност за провеждане на подготовка в реално ... още
За времето от 12 до 22.05.2014 г. военнослужещи от 4-ти Артилерийски полк – Асеновград, 20-ти дивизион от състава на 2-ра Мнизирана бригада – Стара Загора и 61-ви дивизион от състава на 61-ва Механизирана бригада – Карлово взеха участие в провеждането на полево лагерно обучение на Учебен полигон „Корен”.
Началник на лагерното обучение и общ ръководител на бойните артилерийски стрелби и управлението на огъня на артилерийската група беше командирът на 4-ти Артилерийски полк – полковник Димитър Илиев. Това беше едно от най-важните мероприятия, стоящи за изпълнение, както пред командването и щаба на полка, така и пред личния състав от формированията.
В полевото обучение взеха военнослужещи от всички дивизиони на 4-ти Артилерийски полк, а също ... още
 
На 21.05.2014 г. във военно формирование 28330 – Смолян се проведе водосвет за здраве и беше раздаден благословен курбан. Точно в 12:30 ч. архимандрит Висирион заедно с отец Запрян, секретар на Смолянската духовна околия и отец Димитър започнаха празничния водосвет пред параклиса на военно формирование 28330 "Св. Св. Константин и Елена". След празничната служба кратко слово произнесе и командирът на формированието подполковник Димитър Кацаров, като наблегна върху факта, че параклисът "Св. Св. Константин и Елена" е единствения с това име в град Смолян и околността.
За храмовия празник във военното формирование бяха дошли повече от 270 човека и за всички имаше благословена трапеза.
Гости имаше от Министерството на отбраната, от 68 ... още
На 20 и 21.05.2014 г. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, присъства на провеждането на полевото лагерно обучение на артилеристите от формированията на Сухопътните войски на учебен полигон „Корен”. Това беше едно от най-мащабните учения на артилеристите от Въоръжените сили, защото освен дивизионите от Четвърти артилерийски полк – Асеновград, в лагерното обучение взеха участие и самоходните дивизиони на 2-ра и 61-ва Механизирани бригади от град Стара Загора и град Карлово.
На наблюдателен пункт „Докурджум”, Командирът на Сухопътните войски присъства на нощни артилерийски стрелби, като огнева задача за осветяване беше организирана и изпълнена от военнослужещи от 20-ти самоходен дивизион под ръководството на началника на щаба на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени