• СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

  • Тържествено събрание по повод 50 – годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
Днес 11.01.2013 г. на тържествено събрание-концерт в гарнизонния военен клуб в град Чирпан, военнослужещите от в.ф. 24620 - Свобода отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и годишнина от  създаване на формированието. 
В приветствено слово командирът подполковник Пламен Ганев благодари на личния състав за самоотвержения труд, силния дух и непоколебима воля, с които решават задачите. Пожела на подчинените си крепко здраве, бодрост и сили за съхраняване и развитие на традициите и ценностите на Българската армия. Церемонията приключи с награждаване на отличили се военнослужещи от състава на батальона.
Гости на тържеството бяха началникът на отдел „Разузнавателен”  в Командването на Сухопътните войски и доскорошен командир на ... още
На 08.01.2013 г. Министерството на отбраната дари на Сухопътните войски 2 броя видеотехника с високи възможности. Техниката бе връчена от заместник-министъра на отбраната на Република България господин Валентин Радев.
Целта на дарението е да бъде подпомогната дейността на структурите по връзките с обществеността в две от военните формирования от състава на войските.
През следващата седмица командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов ще връчи дарената техника.
Днес, 9 януари, с тържествени церемонии и дни на отворени врати беше открита учебната 2013 година във формированията от състава на Сухопътните войски.
Началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев поздрави гостите и личния състав на 61 мбр – Карлово и увери представителите на държавната и местна власт, че Сухопътните войски отделят особено внимание на третата мисия на Българската армия, по която формированията от войските изпълняват задачи “Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при стихийни бедствия и промишлени аварии. Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков отбеляза успехите на формированията от състава на бригадата и набеляза задачите през настоящата 2013 година. ... още
 
На 08 януари се навършват 135 години от освобождението на гр. Карлово. Военнослужещите и военния духов оркестър от състава на военно формирование 34750 положиха венци и цветя пред паметника на генерал Карцов и пред паметната плоча, поставена на мястото, на което е бил щаба на руската армия. На церемонията присъстваха командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, заместник-кметът на гр. Карлово Антон Минев, председателят на общинския съвет на гр. Карлово Стойо Карагенски, граждани и гости.
Като част от тържествата днес, от 17.00 часа във военния клуб в гр. Карлово ще има концерт с участието на духовия оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада, смесен хор при НЧ „Васил Левски 1861 г.” и ученици от ОУ ... още
На 6 януари България чества 165-та годишнина от рождението на Христо Ботев.
В гр. Калофер военнослужещи и военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада участваха в тържествата по повод празника. Слово за живота и дейността на поета революционер произнесе командирът на бригада бригаден генерал Димитър Шивиков. Като част от честванията беше и рецитал на сихотворения на Ботев от актьора Иван Налбантов. В знак на признателност бяха поднесени гирлянд на славата, венци и цветя.
Град Смолян също отпразнува 165-та годишнина с почетен караул пред паметника на Христо Ботев в центъра на града. В ритуала участваха военнослужещи от състава на 101 алпийски батальон с командир подполковник Димитър КАЦАРОВ.
В град Пловдив военнослужещи от военно формирование 44220, ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени