• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
На 28 ноември 2013 г. в района на пирамида 246 до село Голям Дервент, община Елхово, Ръководството на Сухопътните войски организира пресконференция, на която командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов представи брифинг за изпълнението на задачите от операция „Съвместни усилия 2013”.
В пресконференцията участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, заместник-директорът на Държавната агенция за бежанците о.з. генерал-майор Васил Върбанов.
Гости на пресконференцията бяха областният управител на област Ямбол Николай Пенев, кметът на община Елхово Петър Киров, кметът на ... още
УВАЖАЕМИ Г-Н БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ БОЦЕВ,
 
Ръководството на Сухопътните войски Ви поздравява най-сърдечно по случай Вашия
 
54-ТИ РОЖДЕН ДЕН!
 
На този Ваш празник, искам да Ви пожелая много здраве, спокойствие на духа и работа на ума. Дано успеха и късмета да са винаги с Вас. Искрено вярвам, че отдаваната от Вас всеотдайност, трудолюбието и професионализма ще Ви помагат във всяко начинание.
Животът често е труден и изпълнен с тежки моменти, но в него можем да намерим и много красота, топлота и разбиране. Дано във Вашият живот да тържествува обичта и красотата.
Благодаря Ви за Вашата отзивчивост и коректност.
Искрено пожелавам още много години, през които да не Ви ... още
На 28 ноември 2013 г. (четвъртък) командването на Сухопътните войски организира посещение на журналисти в района на операция „Съвместни усилия – 2013 г.“. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов ще представи изпълнението на задачите по подобряване и възстановяване на пътищата в район от пограничната зона с Република Турция. В пресконференцията ще участват министърът на отбраната Ангел Найденов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев. Тя ще се проведе от 13.00 ч. в района на пирамида 246, намираща се на три километра южно от с. Голям Дервент.
Постоянно акредитираните журналисти, които желаят да присъстват на медийния ден, трябва да потвърдят това на телефон: 02/ 92 23 013.
Журналистите, които не са акредитирани ... още
Днес, 21 ноември 2013 г., в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се извърши тържествен ритуал по откриване и освещаване на параклис „Св. Мина”. Идеята за построяването на светата обител е в памет на всички загинали военнослужещи  от състава на бригадата при изпълнение на служебния си дълг.
Светата литургия по случай откриването на новоизградения православен храм отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивски Митрополит Николай, а лентата за откриването бе прерязана от командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков. Параклис „Св. Мина” е създаден под ръководството на архитект Атанас Каджебов – проектант, инж. Камен Славов – конструктор и инж. Димо Ненов – строителен надзор и е изграден изцяло с труда на ... още
На 20.11.2013 г., в зала „Яворов” – Благоевград се проведе тържественото събрание- концерт, посветено на празника на военно формирование 26400 – Благоевград.
От името на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов военнослужещите от в.ф. 26400 – Благоевград бяха поздравени от Началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев. Областния управител г-н Муса Палев, заместник-кметовете на община Благоевград, църковното настоятелство, представители на всички държавни институции, с които свързваме ежедневната си дейност, много граждани и гости на град Благоевград също поздравиха формированието.
Началникът на щаба на Сухопътни войски, бригаден генерал Андрей Боцев, в своето слово даде висока оценка за всеотдайния труд и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени