• Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков в ефира на Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в честване на 187 години от раждането на Апостола на свободата

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха във военни ритуали по случай 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от Сухопътните войски ще вземат участие в тържественото отбелязване на 138-та годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета, както следва:
 
от в.ф. 34750 – Карлово в тържествена проверка (заря) в гр. Калофер, - 01.06. от в.ф. 24150 – Стара Загора и представителни подразделения от в.ф. 52740 – Хасково и ВДО на 2 мбр в тържествена проверка (заря) в гр. Кърджали – 01.06., 21:00 ч. от войскови район 1163 – Плевен в тържествена проверка (заря) в гр. Враца вр. Околчица – 01.06., 21:00 ч. 02.06. от в.ф. 54740 – Хасково в тържествена проверка(заря) – 01.06., 20:40 ч. от в.ф. 32420 – Русе в ритуал в гр. Русе – 02.06. от в.ф. 34750 – Карлово в ритуал в гр. ... още
По повод 1 юни – Международния ден на детето, във военните формирования на Сухопътните войски ще се проведе „Ден на отворени врати”.
По време на „Деня на отворените врати” са планирани покази на образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, разглеждане на учебно-материалната база, присъствие на демонстрации, посещения на войскови музеи, прожекции на военни документални филми и други форми на работа с децата и учащата се младеж, които издигат престижа на Сухопътните войски и Българската армия.
         На организираните във формированията мероприятия ще присъстват деца и ученици, както и представители на местната власт.
На 28.05.2014 г., в Благоевград се проведе научна конференция на тема: „Националните интереси на Република България – върховен дълг на гражданите за съществуване и просперитет на нацията”. Конференцията е организирана от Областен съвет на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Благоевград, военно формирование 26400 – Благоевград, областна дирекция на МВР и Регионален исторически музей.
Конференцията се проведе под патронажа на Областния управител на Благоевград – г-н Муса Палев, който откри конференцията, поздрави офицерите и сержантите от запаса и резерва и им благодари за вярната им служба на Родината и им пожела здраве и дълголетие за да продължават патриотичното си дело.
Лектори на научната конференция бяха: Армейски генерал ... още
На 26.05.2014 г. започна компютърно подпомаганото командно – щабно учение със щаба на 38 батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево „Тракиец 14”.
Ръководителят на учението – заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов откри учението и от името на командира на Сухопътните войски приветства участниците в него.
Полковник Мерджанов изрази своята увереност, че съвместните усилия на ръководството на учението и всички участващи ще допринесат за качественото и пълно отработване на определените задачи от трите етапа на учението и максимално постигане на планираните цели.
В приветсвието беше акцентирано на очакванията на ръководството на Сухопътните войски, а именно подобряване на сглобеността на щаба на батальона и повишаване ... още
Днес, 28 май 2014 г., в Командването на Сухопътните войски се проведе третата координираща среща на командира на Силите на Бойна група на Европейския съюз "Хелброк" бригаден генерал Николаос Хионис.
В нея взеха участие заместник-командирът на Бойна група „Хелброк”  полковник Ивайло Братойчев от командването на Сухопътните войски, представители от Сухопътните войски на Ръмъния и на Генералния щаб на Националната гвардия на Кипър.
По врема на срещата бяха дискутирани поуките от практиката, свързани с подготовката на бойната група и бяха набелязани мероприятия по подготовката на Щаба на силите и формированията за следващия период за застъпване в дежурство през първото полугодие на 2016 г.
Вчера, 27 май, бригаден генерал Николаос Хионис се срещна ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени