• „Тракийски воин 24”

  • Преглед на любителското художествено творчество в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Тактически учения на високи обороти на учебен полигон „Корен”

   
   
НОВИНИ
Днес, 13.03.2014 г. от 11.00 ч. пред паметника на Лайош Кошут  в гр. Шумен се проведе ритуал по полагане на венци по случай Националния празник на Република Унгария. В ритуала взеха участие, военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов.
На церемонията присъстваха посланикът на Република Унгария у нас г-н Андраш Клейн и придружаващите го делегати, кметът на град Шумен г-н Красимир Костов и заместник-кметът по културата г-жа Живка Тонева.
Бяха поднесени венци и цветя от община Шумен, Шуменския военен гарнизон, областна администрация Шумен и посланника на Република Унгария.
Лайош Кошут е виден унгарски революционер, който след провала на Унгарската революция избягва в България в гр. Шумен. Духовните връзки между ... още
На 10 и 11.03.2014 г. в гарнизон Асеновград се проведоха тържества, посветени на Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия – 11-ти март, честването на 101 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и 86 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.
Мероприятията във връзка с честването на празника започнаха на 10-ти март, с церемония по награждаване на  отличили се военнослужещи и цивилни служители от командира на 4-ти Артилерийски полк, полковник Димитър Илиев. Наградите бяха осигурени от кмета на община Асеновград – доктор Емил Караиванов.
  На 11-ти март от 09.50 часа, Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили поздрави артилеристите с изпълнение на военни маршове.
От 10.30 ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 04.03. до 09.03.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 87 военнослужещи.
Техника – 45 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
От 08.03.2014 г. започна монтирането на оградна мрежа на второстепенна ограда и първия ред от спирала „Бруно”.
Продължат дейностите по прочистване на линията на инженерното съоръжение от скали, храсти и дървета и трасиране на оста на инженерното съоръжение.
 
2.1.    По доставка на материални средства.
Изпълнява ... още
На 07.03.2014 г. на тържествена церемония по приемане и сдаване на длъжността „Командир на 1- ви разузнавателен батальон”, майор Добромир Дамаков прие официално командването на военно формирование 24620 – Свобода от подполковник Пламен Ганев. На церемонията присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, комисия предвождана от заместник – началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и представители на община Чирпан, на РСПБЗН, на Гарнизонния военен клуб и на военно патриотичните съюзи в град Чирпан.
В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов благодари на подполковник Ганев за професионализма и всеотдайността по време на неговата служба, и очакванията си от новия командир майор Дамаков да продължи ... още
УВАЖАЕМИ ДАМИ – ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
За мен е удоволствие от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай международния ден на жената – 8 март.
Днешният ден е символ на високото обществено признание на ролята на жената и майката в семейството, обществото и нейния неоценим принос за развитието ни като нация и народ.
В последните години жените намират все по-голямо място в Българската армия, където заемат различни отговорни длъжности. Със своята добросъвестна работа и старание те са спечелили уважението на своите колеги и споделят наравно с тях трудностите в напрегнатите армейски делници. Ярък пример в това отношение сте и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени