• Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

  • Конкурс за вакантни войнишки длъжности в 1-ви разузнавателен батальон – Свобода

  • Успешно представяне на артилерийските и зенитно-артилерийските формирования от 2-ра механизирана бригада на УП ”Корен”

   
   
НОВИНИ
Любителският духов оркестър на военно формирование 28880 – Белене взе участие в мероприятията, организирани в град Белене по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Духовият оркестър на формированието участва в празничното шествие на учениците от ОУ „Васил Левски” и СОУ „Димчо Дебелянов” до площад „България”, където по-късно закри празничната програма с концерт пред жителите и гостите на града.
 
„Втора батальонна бойна група от състава на Сухопътните войски получава оценка „Боеготов”, тази оценка се дължи на целенасочените усилия на батальонната бойна група, на индивидуалната и съвместната подготовка, проведена на територията на нашата страна и в центровете на Сухопътните войски на САЩ в Европа в Хохенфелд и Графенвьор, Германия”, каза  командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов на заключителния етап на батальонното тактическо учение „Тракийски страж – 2013 г.” за сертифицирането на Втората батальонна бойна група (ББГр) на Сухопътните войски. Генерал-майор Ненов каза още, че на основата на втората батальонна бойна група, с командир подполковник Тихомир Димчев, ще бъде сформиран следващият контингент, ... още
 
На 22.05.2013 г. ученици от Основно училище „Христо Ботев” – град Асеновград, посетиха военно формирование 24490. Посещението бе във връзка с честването на 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост и е част от инициативата на създадените през 2012 г. клубове „Приятели на Българската армия”, под егидата на вицепремиера на Република България Деяна Костадинова.
Четвърти артилерийски полк отвори врати за 85 деца от шести клас на ОУ „Христо Ботев”. Капитан Емил Григоров представи музейната експозиция от артилерийско въоръжение. Децата се запознаха с историята на четирите паметника, които са в района на формированието. Особено вниманието бе отделено на паметника на загиналите в Балканската ... още
 
Вчера, 21.05.2013г., се състоя храмовия празник на параклиса на военно формирование 28330 – Смолян. На своя патронен празник Св. Св. Константин и Елена параклиса на военно формирование 28330 – Смолян посрещна около 320 гости. Отец Запрян Шиков и отец Димитър отслужиха тържествен водосвет и благословиха бойното знаме на военното формирование, военнослужещите и всички присъстващи, след което осветиха и курбана за здраве, който раздаваха военнослужещите.
Присъстваха началника на щаба на 68 бригада „Специални сили” полковник Васил ПОПОВ, командира на военно формирование 28330 подполковник Димитър Кацаров, бившите командири полковник Бисер Калинов и подполковник Георги Петковски, председателя на общинският съвет на община Смолян господин Топов, ... още
Днес, 17.05.2013 г. в района на 61 Стрямска механизирана бригада се проведе ритуал по полагане на военна клетва. Деветдесет и осем  от новопостъпилите военнослужещи в тържествена обстановка пред близки и роднини, и представители на местната власт дадоха обещание за вярност към народ и родина.
В словото си командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков припомни, че такъв обет, поколения български войни са давали пред олтара на Отечеството и поздрави родителите, за изпълнения граждански дълг към Родината, като са отгледали такива достойни синове и дъщери, в чиито ръце може да предостави не само оръжието и бойната техника, но и опазването на границите на страната ни. След произнасяне на свещените думи „Заклех се” той пожела на всички здраве, дръзновение, ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени