• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
Днес, 18 декември, на строевия плац пред личния състав на формированието, командирът на 55-ти инженерен полк полковник Иван Стоянов връчи лично отличителните идентификационни знаци на главните сержанти от полка.
Новите знаци имат пет степени, подредени по реда на йерархията. Същите бяха разработени по предложение на главните сержанти от формированията на Сухопътните войски и утвърдени в пилотен проект от командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.
Носенето на отличителни знаци за идентифициране на главните сержанти ще има дълбок психологически ефект и допълнително ще стимулира и мотивира войниците и сержантите в стремежа им към професионално усъвършенстване.
От 16 до 18 декември 2013 г. във 2-ра механизирана бригада се проведе мероприятие по двустранното сътрудничество с Армията на САЩ. Група, ръководена от майор Брайън Томблин от Националната гвардия на Щата Тенеси запозна офицери от щаба и формированията на бригадата с процедурите на Армията на САЩ при подготовката и развръщането на батальонни бойни групи.
От 09 до 20 декември в гарнизоните Стара Загора, Ямбол, Шумен и Плевен, военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада – Стара Загора проведоха занятия по военно обучение с ученици от различни училища на тема „Задължения на гражданите на Република България по отбраната на страната”, „Мисия и задачи на Въоръжените сили на Република България” и „Въоръжени сили на Република България – история и настояще”.
В гарнизон Стара Загора на 16 и 17 декември 2013 г. бяха проведени 28 занятия с учениците от 9 и 10 клас в природно – математическа гимназия „Гео Милев”, професионална гимназия по строителни дейности „инж. Н. Ганчев”, професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов”, професионална ... още
На 16 и 17.12.2013 г. в ОУ „В. Левски” и СОУ „П.К. Яворов” гр. Чирпан се проведе поредната среща с учениците от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 24620 – Свобода.
Лейтенант Йордан Йорданов запозна учениците с историята на Въоръжените сили и военните звания, а след това им показа основните части на автомат „Калашников” и неговото предназначение. Участниците в клуба бяха много любопитни, задаваха много въпроси и с нетърпение ще очакват следващата среща.
На 17.12.2013г. военно формирование 42800  от състава на 61 механизирана бригада, направи дарение на „ Дом за медико - социални грижи за деца” – гр. Плевен.
За сумата от 500 лева, бяха закупени  1324 броя памперси за децата от дома. Директорката д-р Десислава Георгиева Коцева - Събева благодари на военнослужещите за щедростта и човечността която проявяват.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени