• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
На 13-и и 14-и януари в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведоха беседи за предлагане на длъжности на одобрените кандидати от провелите се конкурсни изпити за прием на военнослужещи.
В бригадата ще постъпят общо 235 военнослужещи, от тях 133-ма в район Карлово и 102-ма в район Казанлък. Новоприетите военнослужещи на 15-и януари ще подпишат договорите за военна служба в съответните военни формирования, а на 30.01.2014 г. ще дадат обещание за вярност към народа и родината в тържествен ритуал по полагане на военна клетва.
Днес, 14.01.2014 г., в аула „Раковски” на Военна академия „Г.С.Раковски” командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов бе поканен от Ръководството на учебното заведение да изнесе лекция на тема „Състояние и перспективи за развитие на Сухопътните войски”.
Генерал-майор Ненов запозна всички присъстващи преподаватели, слушатели и специализанти дислокацията на формированията от Сухопътните войски, както и с изпълнението на задачите по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.
Интерес в аудиторията предизвикаха и международните ангажименти, изпълнявани от Сухопътните войски, както и ... още
Днес, 13-ти януари 2014 г. от 10.00 ч. на Учебен център „Марино поле” 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово проведе „Анализа на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и подразделенията от 61 мбр през 2013 г.”. На анализа присъства генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски.
В своето експозе пред щаба на бригадата, пред командирите на батальони и дивизиони и пред главните сержанти на формированията полковник Маргарит Михайлов – началник на щаба на бригадата засегна всички въпроси и задачи, които са стояли за решаване през изтеклата година и с чувство на удовлетворение отбеляза, че всички те са изпълнени по достоен начин. Той се спря подробно на всички направления, по които е работено през изминалата ... още
На 10 януари 2014 г. в Сухопътните войски окончателно приключи коледната благотворителна кампания за набиране на средства за фондация „Деца на Българската армия”. В различни благотворителни прояви – базари, концерти и тържества беше събрана и предоставена на фондацията сумата от 10 181, 50 лева.
В кампанията участваха всички военни формирования от Сухопътните войски, които предоставиха суми, както следва:
Командване на сухопътните войски – 770 лв.;
В.ф. 34750 – Карлово – 4411,50 лв.;
В.ф. 24150 – Стара Загора – 827,50 лв.;
В.ф. 32990 – Пловдив – 705 лв.;
В.ф. 46690 – Пловдив – 545,50 лв.;
В.ф. 22220 – Сливен – 455 ... още
Днес, 10.01.2014 г. на тържествено събрание – концерт в гарнизонния военен клуб в град Чирпан, военнослужещите и цивилните служители от вoенно формирование 24620 – Свобода отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и празник на формированието.
В приветствено слово командирът на военно формирование 24620 – Свобода подполковник Пламен Ганев благодари на личния състав за самоотвержения труд, силния дух и непоколебима воля, с които се изпълняват задачите. Пожела на военнослужещите крепко здраве, бодрост и сили за съхраняване и развитие на традициите и ценностите на Българската армия. Тържествената част приключи с награждаване на отличили се военнослужещи от състава на батальона.
Гости на тържеството бяха генерал-майор Нейко Ненов – ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени