• Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Офицерите, придобиващи магистърска степен в 110-то класно на Военна академия „Г.С.Раковски”, заедно с класния ръководител полковник доц. д-р Валери Иванов посетиха Център за подготовка на специалисти-Сливен, водени от полковник доц. д-р Красимир Добрев, заместник-декан на факултет „Национална сигурност и отбрана”. Съгласно учебния план на магистърска специалност в редовно обучение „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили”, това учебно пътуване бе с опознавателна цел за изучаване на организацията, подготовката и изпълнението на трите мисии на Въоръжените сили, чрез посещения във формированията на БА и в държавни институции.
„В района на ЦПС, наследник на танковата бригада в Сливен, бяхме придружени лично от командира ... още
На 02.07.2014 г. в 61 Стрямска механизирана бригада - Карлово тържествено бяха връчени сертификати, удостоверяващи завършено обучение за работа с комуникационно - информационно оборудване, предназначено за тактически оперативни центрове на батальонна бойна група.
Обучението стартира през август 2013 г. и приключи в края на май 2014 г. В него участваха военнослужещи от отделение „Комуникационно -информационни системи” в бригадата, рота за комуникационно -информационна поддръжка към щабния батальон и военнослужещи от състава на сертифицираната през юни 2014 г. батальонна бойна група от 3 механизиран батальон.
Курсовете се ръководеха от специалисти на Harris Corporation и фирма „Милтех” ЕООД, която е представител на Harris Corporation в ... още
За времето от 25 до 27.06.2014 г. в град Смолян се проведоха финалните срещи от Държавното военно отборно първенство по футбол на малки врати - жени. В спортната надпревара взеха участие женските отбори на НВУ ”Васил Левски” – Велико Търново, 61 механизирана бригада – Карлово, 2 механизирана бригада – Стара Загора и 24 авиобаза – Крумово.
На 27.06.2014 г. се проведе решителната финална среща между отборите на 61 мбр и НВУ „Васил Левски”. След оспорвана и всеотдайна борба на футболното поле, почетното първо място зае женският отбор „Стрямци 61” – Карлово. Резултатите от проведените мачове определиха второто място за Университетския военен спортен клуб – Велико Търново. Трето и четвърто място завоюваха съответно ... още
Във военно формирование 28330 – Смолян от 01 до 03.07.2014 г. се провежда курс по противодействие на импровизирани взривни устройства. В него участват 30 военнослужещи от формированието.
Провеждането на курса е организирано със заповед на командира на формированието подполковник Димитър Кацаров. Ръководители на курса са трима американски инструктори.
Курсът се провежда под формата на презентации и практически действия по откриване и обезвреждане на ИВУ.
От 27 юни, военнослужещи от състава на военните формирования 54060 – Шумен, 28880 – Белене и 32420 – Русе са изпратени за оказване на помощ на населението след наводнението в гр. Добрич.
Под ръководството на командира на военно формирование 54060 – Шумен подполковник Веселин Христов и заместник-командира майор Петър Гергов военнослужещите са разпределени на групи, в три от засегнатите части на града с необходимата специализирана техника.
Първата група участва в почистването на речното корито на отводнителен канал от дървета, храсти и други отпадъци, като до момента са изчистени над 1600 метра от него.
Втората група, която участва в отводняването на канал – воден колектор на помпена станция за отпадни води, приключи задачата си и в момента ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени