• Бригаден генерал Станимир Христов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

  • В Сухопътните войски се провеждат Анализи на подготовката на формированията през 2021 г.

  • ФОРМИРОВАНИЕ ОТ 3 БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ОТ СЪСТАВА НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА „БОЕГОТОВ“

   
   
НОВИНИ
На 02.08.2012 г. под ръководството на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев в Командването на Сухопътни войски се проведе  съвещание за изпълнение на предстоящите във войските основни мероприятия до края на 2012 г. и по въпросите на дисциплината. В него взеха участие ръководството на войските, началниците на отдели в Командването на Сухопътни войски и командирите на военни формирования до командир на батальон и дивизион.
Съвещанието беше открито от генерал-майор Стефан Василев, който даде указанията си за изпълнение на предстоящите във войските основни мероприятия до края на 2012, направи анализ на дисциплината и набеляза мерки за недопускане на  инциденти във военните формирования на Сухопътните войски. В своите изказвания командирите посочиха ... още
Продължава дейността на военнослужещите от Сухопътните войски, включени в състава на Специализираната тактическа група по прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”.
         Днес 02.08.2012 г. разузнатата и повърхностно почистената площ е 48,9 дка, открити са .368 бр. невзривени боеприпаса.
         До този момент общо прочистената площ е 23439,4 дка, открити са 10604 бр. невзривени боеприпаса и  4241 кг.скрап.
         Утре, 03.08.2012 г. продължават дейностите по визуалното наблюдение,  повърхностното прочистване на ... още
Продължава дейността на 100 военнослужещи, включени в състава на Специализираната тактическа група от Сухопътните войски с ръководител подполковник Росен Арабаджиев по прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”.
Днес 01.08.2012 г. разузнатата и повърхностно почистената площ е 213,7 дка, открити са 158 бр. невзривени боеприпаса и 40 кг скрап.
До този момент общо прочистената площ е 23390,5 дка, открити са 10277 бр. невзривени боеприпаса и  4241 кг.скрап.
Утре, 02.08.2012 г. продължават дейностите по визуалното наблюдение,  повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите ... още
По искане на областния управител на Хасково г-жа Ирена Узунова и  заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев вчера, 31.07.2012 г. формирование за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия в състав от 37  военнослужещи със старши на групата майор Радостин Маринов от военно формирование  22280 – Корен участва в гасенето на пожарите в района на селата Брягово и Родопи, община Хасково.
Благодарение на техните бързи и своевременни действия, съвместно с пожарникарите, горските работници и доброволци от местното население до вечерта пожарите бяха потушени.
По повод 135 годишнина от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 г. военнослужещи от военните формирования 24150 – Стара Загора и 24620 – Свобода, заедно с представители на Общинска администрация Стара Загора и  граждани на града участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея - костница „19 юлий 1877”.
Вечерта на централния градски площад в града представителни подразделения на двете военни формирования взеха участие в провеждането на тържествена проверка – заря. В нея взеха участие областният управител на област Стара Загора Недялко Недялков; кметът община Стара Загора Живко Тодоров; председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов и командирът на 2 механизирана ... още
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени