• Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
„Гордея се с всеки един и всички Вас. За мен беше чест да бъда ваш командир”, каза днес генерал-майор Нейко Ненов в обръщението си към личния състав на Щаба на Сухопътните войски и командирите на военни формирования. С указ на Президента на Република България, считано от 30 юни т.г., генерал-майор Нейко Ненов поема длъжността на заместник-началник на отбраната.
„Преди година и половина бях удостоен с доверието да застана начело на една от най-престижните длъжности в Българската армия, каквато е длъжността командир на най-големия вид Въоръжени сили-Сухопътните войски. С поемането й обявих, че ще работя за надграждане на това, което моите предшественици са постигнали. Обявих, че в моя фокус ще бъде развитието на човешките способности, може би един от най-важните ... още
Днес, 25.06.2014г. в 4-ти Артилерийски полк – град Асеновград се проведе тържествен ритуал по сдаване на длъжността „Командир на 4-ти Артилерийски полк”.
Ритуалът започна с приемане строя на полка от командира на Сухопътните войски – генерал-майор Нейко Ненов.
Началникът на отдел „Личен състав” в командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Димитров прочете заповед на Министъра на отбраната за сдаване на длъжността „Командир на 4-ти полк” от полковник Димитър Илиев на заместник-командира на полка – подполковник Тодор Некезов, който ще изпълнява длъжността командир на военното формирование до назначаването на титуляр. С указ на Президента на Република България, считано от 30 юни т.г., полковник Димитър Илиев поема ... още
На 24 и 25.06.2014 г. на тактическия учебен полигон „Симитли”, под формата на тактико-специално занятие се проведе заключителния етап от подготовката на личния състав от състава на в.ф.26400-Благоевград, определен за участие в многонационалното учение “Platinum Wolf-14, който ще се проведе в гр. Враня, Република Сърбия от 30.06-11.07.2014 г.
По време на тактико-специалното учение се отработиха въпроси по конвоиране, ескортиране, охрана на база, патрулиране, прочистване на сграда и блокиране и претърсване на участък от местността.
В предстоящото многонационално учение ще вземат участие 25 военнослужещи с ръководител заместник-командирът на формированието майор Кирил Станевиков.
От 14 до 18 юни военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово  с диригент капитан Юлиян Атанасов взе участие в ежегодния международен фестивал на духовата военна музика в Белгия, в който взеха участие и военните духови  оркестри от Беларус, Белгия, Турция, Холандия и Франция.
Този фестивал се провежда за 54-ти път и е  част от големия празник на град Монс. Организира се от кмета на града под егидата на губернатора и военния командир на провинция Люксембург.
На празника военният духов оркестър на 61 мбр изнесе за четири дни пет концерта, включващи класически и съвременни произведения от български и чуждестранни автори, както и авторски музикални произведения и оркестрации върху песни за солови и хорови вокални изпълнения. ... още
Днес, 24 юни 2014 г. заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов се срещна с полковник Пиер Сен – Сир - новоназначения аташе по отбраната на Канада, акредитиран за Република България със седалище в Киев, Украйна.
По време на срещата бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни. Полковник Мерджанов изрази надежда, че през мандата на полковник Пиер Сен – Сир сътрудничеството ще продължи да се развива и задълбочава.
В края на срещата полковник Мерджанов връчи плакет на полковник Пиер Сен – Сир с пожелания за успехи в бъдещата му дейност.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени