• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
През изминалата седмица във военно формирование 24490 – Асеновград, се проведе мероприятие по програмата по линия на двустранното сътрудничество с Военно-контактната група на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ BGRUAE1400105ICE – “Процедури по извикване артилерийска поддръжка”.
От Българска страна взеха участие военнослужещи от състава на артилерийските предни наблюдателни групи от 4-ти Артилерийски полк, 2-ра Механизирана бригада – Стара Загора и 61-ва Механизирана бригада – Карлово. Армията на САЩ беше представена от група военнослужещи в състав един офицер и четири сержанти, част от състава на Американските Въоръжени сили, базирани в Съвместен център за подготовка – Хохенфелс, Германия.
В продължение на три дни, ... още
На 20.02.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) № 11 от състава на военно формирование 52590 - Ямбол с групов ръководител капитан Димитър Дренски унищожи 2 (два) броя гранати ПГ - 9, открити в частна нива в землището на с. Лозенец, община Стралджа.
На 20.02.2014г на плаца на Център за подготовка на специалисти(ЦПС)-Сливен заместник - командирът на формированието подполковник Алексей Бойчев тържествено връчи документите на четирима военнослужещи, които успешно завършиха „Специална военна подготовка” за придобиване на военно-отчетна специалност.
Младши сержант Орлин Хаджиев, редник 3-ти клас Янко Янков, ефрейтор Ангел Вълев и  редник 3-ти клас Атанас Секулов, които са от формирования на Сухопътни войски, са благодарни за професионалния и колегиален подход при обучението на капитан Калин Иванов, командир на техния учебен взвод, и на цялото ръководство на ЦПС. Категорични са, че са получили ценни нови знания и опит, които  ще бъдат добра база за служебното им развитие.
Сестрата на редник Петър Стоилов от военно формирование 44200 - Стара Загора, Мадлена Стоилова е студентка в УНСС, последна година, специалност маркетинг. На 25 ноември 2013 година 22-годишната  Мадлена получава внезапен мозъчен кръвоизлив. Претърпява животоспасяваща операция на мозъка в следствие на спукана аневризма. От тогава насам тя е в състояние на будна кома. Шансовете й да оцелее бяха минимални, но благодарение на силната й воля и желание за живот Меги все още се бори да се събуди.
Мадлена спешно се нуждае от средства, за да продължи лечението си в хосписа на болница „Токуда" в гр. София. Средно на месец са необходими 6000 лева, за да получи необходимите грижи и медикаменти. Подобно заведение за следболнично лечение е единственият вариант за такива ... още
С връчване на благодарствена грамота от командира на 2 Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров приключи шест месечното посещение в бригадата на господин Дейвид Нисли – преподавател по английски език в Езиковия център на Института по отбрана на САЩ.
От 30 август 2013 г. до 17 февруари 2014 г. господин Нисли преподава в курсове по английски език във формированията на бригадата в гарнизоните Стара Загора и Хасково, като оказва и методическа помощ на останалите преподаватели по английски език в бригадата, като резултатите от дейността му са очевидни – на проведените тестове ALCPT 100% от обучаемите в гарнизон Хасково и над 90% от обучаемите в гарнизон Стара Загора покриха изискваното изходно ниво на курса.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени