• Нарастват усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия, разразила се между селата Воден и Крайново

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в гасенето на пожара в района на село Отец Паисиево

  • Продължават усилията за ликвидиране на пожара в района на село Отец Паисиево на инженерните специалисти от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
„Уважаеми господа генерали, офицери, сержанти, войници, дами и господа, Честито на наградените. Все-пак, бих искал да отбележа, че те са само малка част от всички, които са заслужили да бъдат наградени. В навечерието сме на 6 май. Ако погледнем народния календар ще видим, че Гергьовден е един от най-големите християнски празници през годината, а Свети Георги е един от най-тачените светци.
В навечерието на този празник не можем да не се обърнем назад и да си спомним битките, водени от Българската армия, не можем да не отдадем почит на воините, пожертвали живота си за свободата и независимостта на нашата Родина – Република България.
Днес всички ние – воините от Сухопътните войски продължаваме да ... още
Днес, 29.04.2014 г., денят за военнослужещите от 61 мбр – Карлово започна с общ развод на строевия плац в района на формированието, където бяха наградени участниците в държавното военно първенство по лека атлетика за 2014 г. и общоармейския шампионат по дуелна и щафетна стрелба. Купи и грамоти получиха победителите в бригадните първенства по футбол, волейбол, тенис на маса и военно-приложни състезания. Спортните игри се проведоха в района на бригадата между отборите на всички формирования в чест на празника на Българската армия – 6 май. Отличените състезатели бяха наградени от заместник- командира на 61 мбр – полковник Христо Андреев.
На развода бяха прочетени поздравителни адреси по повод празника изпратени до формированието.
По-късно се състоя церемония ... още
В Център за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен  с командир подполковник Христо Стаматов, завърши поредното обучение на военнослужещи от формирования на Сухопътните войски за придобиване на първо сержантско звание – І-ви модул.
На 24, 25 и 28 април се проведоха изпитите по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Резултатите от тях и текущото оценяване са свидетелство за успешния учебен процес, за постигнатия напредък в усвояването на нови знания и умения във военната професия.
На 29 април на плаца на формированието се състоя тържественото връчване на документите за завършено обучение, което беше придружено от изпълненията на Военния духов оркестър.
На 26 април 2014 г. военнослужещи от всички военни формирования на 61 Стрямска механизирана бригада в гарнизоните Карлово, Казанлък и Плевен и членове на техните семейства за поредна година активно се включиха в инициативата, която отново обедини военнослужещите, цивилните граждани и държавата в лицето на представителите на местната власт.
Началото в Карлово бе дадено от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, който благодари за съдействието, което оказва бригадата по почистването на града. Командирът на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков поздрави участниците и изрази своето задоволство, че сред доброволците има много деца, което е показателно, че те се възпитават да поддържат своя град чист и зелен, да ценят природата и опазват околната среда.
В инициативата участие ... още
Честито!
Личният състав на 38-ми бЯХБЗиЕ-Мусачево, поздравява своя командир подполковник Анатолий Димитров по случай честването на неговия 39-ти рожден ден.
Бъдете жив и здрав! Пожелаваме Ви, дни изпълнени с лично и семейно щастие, нестихваща енергия във всяко начинание и нови професионални постижения!
Честит рожден ден!
 
Подполковник Анатолий Георгиев Димитров е роден на 29.04.1975 година в град Никопол, обл. Плевен.
Завършва ВВОВУВасил Левски” – Велико Търново през 1997 година и придобива военно звание „лейтенант”.
Началото на военната си служба започва през 1997 година, като командир на взвод в 59 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени