• СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

  • Тържествено събрание по повод 50 – годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
На 28 и 29.11.2012г. командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков посети военно формирование 42800 – Плевен.
Бригаден генерал Шивиков се срещна с личния състав на батальона, след което командирът на батальона подполковник Пламен Горанов представи брифинг за предстоящото развитие на военно формирование 42800 и изрази своята увереност, че и занапред батальонът ще продължи да решава успешно поставените задачи.
След брифинга подполковник Горанов представи на командира на бригадата ГУЦ „Николаево” като изложи подробно параметрите на полигона за стрелба с БМП и стрелково оръжие, инфраструктурата, системата за охрана и графика за използване на директрисите.
По-късно ... още
На 29 ноември 2012 г. на тържествена церемония по приемане и сдаване на  длъжността “Командир на 1 разузнавателен полк”, полковник Стоян Стоянов официално предаде командването на военно формирование 24620 – Свобода на новия командир подполковник Пламен Ганев.
На церемонията присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, комисия от щаба на Сухопътните войски, предвождана от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и представители на местната власт в гр. Чирпан – кметът г-жа Кичка Петрова, председателят на Общинския съвет г-н Христо Стефанов и началникът на Районно управление „Полиция” главен комисар Георги Георгиев.
В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов ... още
Днес, 27 ноември 2012 г. с тържествена церемония в командването на Сухопътните войски бе изпратен бригаден генерал Петър Петров.
Доскорошният командир на 2 ра механизирана бригада от състава на  Сухопътните войски заминава на   международна длъжност в Съюзното командване на НАТО в Брунсум, Холандия.
 
Генерал-майор Ненов се обърна към бригаден генерал Петров с думите: „Изказвам своето уважение и респект към Вас, господин бригаден генерал, за проявените от Вас лидерски и командирски качества. За две години под Ваше командване втора механизирана бригада изпълни множество задачи и по трите мисии на Българската армия.”
Командирът на Сухопътните войски припомни отличните резултати, постигнати от военнослужещите от бригадата по ... още
На 26 ноември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 3 човека, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой 76мм артилерийски изстрел, силно корозирал. Намерен е в землището на село Върбово, община Харманли.
На 23.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Карлово. Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков представи основния команден състав, а заместник-командирът на бригадата полковник Христо Андреев запозна генерал-майор Ненов със структурата, задачите и дейността в бригадата.
Генерал-майор Нейко Ненов представи своите виждания за развитието на Сухопътните войски и изрази своята увереност, че и за напред 61 мбр ще продължи да решава успешно поставените задачи.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени