• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
На 06.03.2014 г. всички жени – военнослужещи и цивилни служители от военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово отпразнуваха в аванс предстоящия празник 8 март – Международния ден на жената.
Всички жени – военнослужещи и цивилни служители от бригадата бяха поздравени от името на командира на Сухопътните войски и командира на 61 мбр и получиха цветя в знак на уважение.
По-късно беше организирана кулинарна изложба от домашно приготвени специалитети. Командирите на военни формирования, в ролята на дегустатори, оцениха и класираха най-вкусните ястия.
На 05.03.2014 г. във военно формирование 24620 – Свобода се проведе работно посещение на американски военнослужещи от Европейското командване на САЩ в изпълнение на „Плана за съвместна българо – американска подготовка и учения в страната и в чужбина за 2014г.”
На брифинга началникът на щаба майор Георгиев запозна контактната група със задачите, мисията и оперативните възможности на военното формирование, както и с целите, които се изпълняват. Участниците в брифинга обсъдиха въпроси от взаимен интерес.
Днес, 04.03.2014 г. се навършват 9 години от трагичната смърт на офицерски кандидат Гърди Гърдев, загинал от „приятелски огън” при изпълнение на служебния си дълг по време на участието му в мисията за следвоенно възстановяване на Ирак.
На гроба му в село Долно Съхране, община Павел баня, подп. Деян Дешков – командир на 3-ти механизиран батальон от 61 мбр, м-р Руслан Колев – началник на щаба на 2-ри механизиран батальон от 61 мбр и колеги военнослужещи участвали в състава на 4-ти пехотен батальон в Ирак, отдадоха почит на своя колега и приятел, като поднесоха цветя в знак на преклонение и признателност.
Офицерски кандидат Гърди Гърдев е осмият наш воин загинал от началото на миротворческата операция в Ирак. Роден е в гр. Казанлък на 18 май 1974 ... още
КАРЛОВО
 
Честванията в Карлово започнаха на 28.02.2014 г. от 13.00 ч., когато на площад „20-ти юли” се проведе празничен концерт по повод 3-ти март - Национален празник на Република България. В отбелязването на 136-та годишнина от Освобождението на България участие взеха Военния духов оркестър и смесения войнишки хор при 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, ц.сл. Диньо Колев от военно формирование 32990 – Пловдив, танцов състав при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, хор и мажоретен състав при СОУ „Васил Левски”, Диана Гатева от детска фолклорна формация при НЧ  „Васил Левски – 1861 г.” и гайдари от ПГ „Братя Евлоги и Христо Георгиеви” – Карлово.
Заместник-кметът ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материални средства за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 24.02. до 03.03.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 79 военнослужещи.
Техника – 20 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
От 25.02.2014 г. започна монтирането на фундаменти за инженерното съоръжение.
        
2.2.    По доставка на материални средства.
Изпълнява се изготвения линеен график за подаване на заявки до изпълнителите.
Материалните средства се извозват към района на операцията – по ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени