• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
От 02.09. до 04.09.2014 г. в район Казанлък ще се проведе сертифициране на батальон за защита на силите от състава на 61 мбр.
Целта на сертифицирането е потвърждаване на оперативната съвместимост на батальона като декларирано формирование за силите на НАТО с по-ниска степен на готовност.
Ще се оценяват способностите за планиране на щаба и демонстрираните способности от формированията в батальона за защита на силите.
Сертификацията се провежда пред комисия от Командването на Сухопътните войски с председател полковник Пламен Йорданов – началник на сектор „Подготовка и сертификация на декларираните формирования” в Сухопътните войски. Мероприятията ще бъдат наблюдавани от подполковник Цветан Каменов и подполковник Симеон Симеонов – представители на ... още
На 01.09.2014 г. на площада пред Историческия музей в Димитровград официално бе открита паметна плоча на загиналите жители на село Раковски, участвали в Първата и Втората световни войни и Балканските войни. В тържественото откриване взе участие представително подразделение на военно формирование 52740 - Хасково, командвано от капитан Захари Генев.
 Плочата е дело на скулптура Гроздан Грозев, а инициативата е на жителите на някогашното село Раковски в памет на 47-те войници, чиито имена са изписани на плочата.
Панихида за загиналите отслужи Архиерейски наместник Георги Тодев, а гостите и жителите на града отдадоха своята почит към героите с едноминутно мълчание.  Приветствие отправи г-н Иво Димов – Кмет на Димитровград.
Днес, от 20:00 часа, на площад ... още
На 01.09.2014 година в Центъра за подготовка на специалисти стартира поредния „Курс за обучение на механик – водачи на Танк – 72 и верижни машини на база на МТЛБ”.
Военнослужещи от формированията на Сухопътните войски се обучават под ръководството на капитан Йордан Йорданов и капитан Антон Димитров.
Контролът по обучението се осъществява от ЗКЛО на ЦПМВББМ майор Иван Байрактаров.
Курсът ще приключи на  01.10.2014 година.
 
Днес, 01.09.2014 г., се извърши поредната ротация на военнослужещите от военно формирование 28880-Белене с 20 военнослужещи от военно формирование 42800-Плевен от състава на 61 мбр-Карлово. До 15.09.2014 г. те ще обслужват развърнатия полеви продоволствен пункт и ще приготвят храна за бедстващото население в гр. Мизия. 
 Старши на групата е капитан Галин Ванев от състава на в.ф.42800- Плевен.
Медицинското осигуряване ще се осъществи от сержант Мая Дечкова Трифонова – медицинска сестра в медицинския пункт на формированието.
Сдаването и приемането се извърши под ръководството на майор Атанас Иванов Демирков – началник на отделение „Логистика” на 55 инженерен полк – Белене и капитан Момчил Здравков Георгиев – ... още
 
Днес, 1 септември 2014 г., във военно формирование 24150 – Стара Загора, се проведе тържество по случай празника на Втора Тунджанска механизирана бригада.
Приветствени слова произнесоха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Нейко Ненов и командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Илиев.
Бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от бригадата от Министъра на отбраната на Република България, началника на отбраната на Република България, командира на Сухопътните войски, командира на Втора механизирана бригада, управителя на област Стара Загора и кмета на община Стара Загора.
По-късно се състоя ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите от 12-ти пехотен Балкански полк в сражението при Пирот на 14 и 15 ноември ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени