• Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

  • Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

   
   
НОВИНИ
На 11 април 2014 г. в гр. Сливен приключи държавното военно лично-отборно първенство по лека атлетика, което бе организирано от Националната военна спортна федерация и се проведе от 9 до 11 април. В комплексното класиране на първо място се класира отбор „Васил Левски” от Велико Търново, на второ място е отбор „Стрямци – 61” – Карлово, на трето е отбор „Шумен” – Шумен. Своите индивидуални постижения имат участниците от 15-те клуба, включили се в първенството, а над всичко бе комбинацията от воински и спортен дух.
Завоюваните купи за комплексното класиране и медали в различните дисциплини бяха връчени тържествено на победителите от заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, който е председател на ... още
По повод „Седмицата на гората ’2014”, на 11.04.2014 г. от 10:30 ч. в района на МБАЛ ”Христо Стамболски” гр. Казанлък бяха засадени дръвчета – ела и смърч, по съвместна инициатива на ръководството на болницата, Държавно горско стопанство – Казанлък и 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Участие в инициативата по залесяването взеха Директорът на МБАЛ „Христо Стамболски” гр. Казанлък, подполковник Милен Гегов – командир на военно формирование 22180 от 61 мбр, подполковник Станислав Славов – командир на военно формирование 54880 от 61 мбр, Държавно горско стопанство – Казанлък, горско стопанство – Мъглиж, военнослужещи и жители на общината.
„Седмицата на гората” е чествана ... още
От 9 до 11 април 2014 г. в Сливен се провежда държавното военно лично-отборно първенство по лека атлетика. На 10.04.2014 г. от 9 ч. на стадиона в Сливен с пожеланието да победят най-добрите, първенството откри заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев, който е председател на организационния комитет на настоящото първенство. Към това пожелание, отправено към участниците, се присъедини и кметът на града инж. Кольо Милев.
В церемонията по откриването участваха представители на Център за подготовка на специалисти – Сливен, с командир полковник Христо Стаматов. Военният духов оркестър на формированието съпътства спортните изяви, внасяйки и мобилизиращи, и тържествени нотки в състезанията.
През първия ден на първенството се състоя ... още
На 07.04.2014 г. на тържествената церемония в района формированието майор Анатолий Димитров бе повишен в звание и длъжност.
На церемонията присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев, полковник Благой Борсучки – Началник на сектор в отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски и полковник Васко Михайлов началник на сектор „ППЯХБЗ и Е” в Командването на СВ.
В тържествена обстановка заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев благодари за досегашната служба на майор Анатолий Димитров, като заместник-командир на батальона и му връчи пагоните на „подполковник”.
Той поздрави командира на батальона с новото военно звание и му пожела здраве, нови ... още
На 04.04.2014 г. във военно формирование 26 400 – Благоевград, се проведе станалия вече традиция Преглед на любителското художествено творчество. С прегледа на любителското художествено творчество и празничната програма от съставите към Военен клуб Благоевград, военнослужещите от формированието отбелязаха и 10 годишнината от присъединяването на Република България в НАТО.
Началото на празничната програма бе поставено от актьорска школа „Благоевградски младежки театър” и клуб по танци „Блясък” към Военен клуб Благоевград.
След поздрава от съставите, започна същинското съревнование между индивидуалните изпълнители и творческите колективи.
Прегледа на любителското художествено творчество бе уважено от Началника на Военен клуб Благоевград ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени