• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Днес, 25 септември, на тържествен ритуал заместник-командирът на             55-ти инженерен полк подполковник Росен Арабаджиев официално пое командването на полка и беше повишен в звание „Полковник”.
Пагоните на новия командир връчи заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров пред личния състав на формированието.
Тържественият ритуал започна със слово на бригаден генерал Тодоров, в което той поздрави личния състав и отправи пожелания за здраве, упоритост, всеотдайност и много успехи в  изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на Международния мир и сигурност” и „Принос към ... още
В Командването на Сухопътните войски  беше отбелязан професионалния празник на свързочни войски и органите за информационно осигуряване – 25 септември.
В тържеството взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров, началници на отдели и самостоятелни сектори от  Щаба на Сухопътните войски.
От името на Ръководството генерал-майор Андрей Боцев благодари на военнослужещите и цивилните служители-специалисти по КИС за неуморния труд и високия професионализъм, които проявяват при изпълнение на задачите по комуникационно-информационно осигуряване на военните формирования и им пожела здраве, спорна работа и нови професионални успехи.
За постигнати високи ... още
Вчера, 24 септември, бе проведена протоколна среща на заместник-командира на Сухопътните войски на БА бригаден генерал Любчо Тодоров с новоназначения аташе по отбраната на Кралство Испания, акредитиран за Република България, полковник Фелипе Санчес Тапия.
        
По време на срещата полковник Тапия беше запознат с организационната и функционална структура на СВ, основните мисии и задачи, стоящи за изпълнение пред СВ, участието в ОПМ и в операции на НАТО и ЕС.
     
Обсъдени бяха още и въпроси в областта на двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни, както и възможностите за неговото развитие.
Вчера, 24 септември, бе проведен методически семинар на главния сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов, в който взеха участие полковник Росен Кльонтов, подполковник Невяна Митева,  майор Весела Игнатова, главните сержанти от Сухопътните войски, психологът  на Сухопътните войски Александър Петков, както и главният сержант на Военновъздушните сили Румен Петров.
 
 Семинарът започна с презентации и последващи дискусии по темите  „Бъдещи предизвикателства пред сигурността и ролята на  сержанта в процеса на индивидуалното обучение на войници и сержанти” и „Сержантът – лидер на малка бойна група”.
 
Участниците във форума обсъдиха актуални въпроси,  свързани с ролята, обучението и ... още
Днес, 23 септември 2014 година, приключи VІІІ международен фестивал на военните духови оркестри, който се проведе под патронажа на кмета на община Велико Търново.
Тази година във фестивала взе участие гръцкият военен оркестър от гр. Солун. От България се включиха Гвардейския духов представителен оркестър и Военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада под диригентството на капитан Юлиян Атанасов.  
Редом със своите колеги от фестивалния военен оркестър с диригент майор Николай Косев, всички участници в Международния фестивал се включиха в празнично шествие и в грандиозен финален шоу-спектакъл, който се проведе на площад „Майка България” в центъра на старата столица.
Всички участници във фестивала се представиха на ниво както в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени