• Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

  • Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

   
   
НОВИНИ
През седмицата на ГУЦ „Люляк” се проведе бригаден шампионат по дуелна и щафетна стрелба за определяне на представителен отбор на 2-ра механизирана бригада за участие в общоармейския шампионат. Участваха отбори от всички военни формирования на бригадата.
Класирането е следното:
ДУЕЛНА СТРЕЛБА
1 място – в.ф. 54230 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
3 място – в.ф. 54140 – Стара Загора.
ЩАФЕТНА СТРЕЛБА
1 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 54100 – Ямбол;
3 място – в.ф. 54230 – Стара Загора.
ОБЩО КЛАСИРАНЕ
1 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 54230 ... още
Днес, 16 април 2014 г. на двудневно работно посещение в България пристигна командващият на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир, Турция, генерал-лейтенант Фредерик Ходжис.
Целта на посещението е повишаване на ефективността и оперативната съвместимост на Сухопътните войски на всички страни- членки на НАТО и обсъждане на оптимизирането на ресурсите за подготовка.
На 16 април Командирът на Сухопътните войски на Българската армия генерал-майор Нейко Ненов ще приеме генерал-лейтенант Ходжис в Командването на Сухопътните войски.
По-късно през деня генерал-лейтенант Ходжис ще се срещне и с ръководството на Съвместното командване на силите.
Визитата на командващия на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир, Турция ще продължи с посещение в гарнизон ... още
Остават броени дни до светлия християнски празник – Възкресение Христово. По този повод на 15 април, през втория ден от Страстната седмица, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово и бригаден генерал Димитър Шивиков – Командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада организираха благотворителен обяд за 110 социално слаби жители на общината, които бяха посрещнати в Гарнизонен военен стол – Карлово с традиционно празнично меню – агнешко, яйца и козунаци.
Благородният жест бе оценен от присъстващите социално слаби и немощни хора, които получиха топла храна, вяра и надежда, и се докоснаха до празничния дух на Великденските празници.
На 15.04.2014 г. в хотел „Хармония“ – к.к. Пампорово беше открито двудневно заседание на Щаба за защита при бедствия на Министерството на отбраната. Ръководител на Щаба за защита при бедствия е заместник-министърът на отбраната г-н Неджми Али. Заседанието се проведе под ръководството на заместник-ръководителя на Щаба генерал-лейтенант Стефан Василев – заместник-началник на отбраната.
Участие взеха членовете на Щаба, началниците на областните управления на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от градовете Пловдив, Благоевград, Хасково и Смолян, представители на местната власт и Единната спасителна система. Целта е постигане в бъдеще на по-добро взаимодействие и координация при планирането на защитата при бедствия и при съвместното ... още
На 15 и 16 април 2014 г. в гр. Сливен се провежда практико-приложна конференция с полигонните специалисти от Сухопътните войски. Целите са да се повиши теоретичната подготовка при провеждане на стрелби, тактически занятия и тактически занятия с бойни стрелби, да се повиши и практическа подготовка на полигонните специалисти по подготовката и поддържането на учебните полигони.
Обобщава се и се популяризира положителният опит, който може да бъде полезен. Многобройните практическите занятия, придружаващи конференцията, се провеждат на огневи комплекс „Батмиш”.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени