• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в празнични прояви в цялата страна по повод 106-ата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България.
 
На 19 септември военнослужещи и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада участваха в тържествен ритуал в с. Климент, община Карлово, а вечерта  военният духов оркестър  изнесе концерт пред обществеността на гр. Карлово на пл. „20-ти юли”.
.
На 22 септември военнослужещи и военният духов оркестър на военно формирование 22 220 – Сливен участваха в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на 7-ми конен полк в гр. Сливен. Военнослужещи от военно формирование 32 420 – Русе участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя ... още
Днес, 19 септември, военно формирование 42600 – Мусачево отбеляза тържествено 36 години от своето създаване.
Честването започна с кратък брифинг и тържествено слово на командира на формированието подполковник Анатолий Димитров и  награждаване на военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати при изпълнение на функционалните си задължения.
С плакет бяха отличени майор Валентин Спасов Първанов-заместник командир по логистичното осигуряване и капитан Атанас Боянов Колев – заместник командир на 1-ва рота за ЯХБЗ. С грамота и обявяване на  благодарност бяха наградени офицери, сержанти, войници и цивилни служители.
Тържеството продължи с празнична програма, в която взеха участие танцова група ,,Капаклия’’ от гр. Елин Пелин и ... още
По покана на командващия на Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал – лейтенант Доналд Кембъл, командирът на Сухопътните войски на Българската армия генерал-майор Андрей Боцев  взе участие в 22-та годишна конференция на Сухопътните войски на европейските държави, която се проведе в от 15 – 17 септември 2014 г. в гр. Висбаден,  Германия.
Конференцията на Сухопътните войски бе под домакинството на Сухопътните войски на САЩ в Европа и бе на тема „Сухопътните войски 2020: Глобално ангажирани и отговорни”.  Във форума взеха участие представители на Сухопътните войски на 39 държави от Евроатлантическата зона.
Конференцията на командващите на Сухопътните войски на европейските страни е уникален форум, даващ възможност за провеждане на ... още
От 24.08. до 16.09.2014 г. над 120 военнослужещи от състава на 61 механизирана бригада-Карлово под ръководството на майор Митко Балтов взеха участие в ротационна подготовка 1408 по време на многонационалното учение „Saber Junction 14”, който се проведе в тренировъчния център на САЩ за подготовка на силите в Хоенфелс, Германия.
По време на подготовката бяха проведени ситуационни учения на тема „Отбрана и настъпление в град”. В  периода от 31.08 до 03.09.2014 г. българската рота, от състава на чешкия батальон, взе участие в отбранителна операция на главното направление на удара. Ротата изпълни задача по осигуряване вътрешния кордон на столицата за безпрепятствено влизане и свобода на придвижване на основните сили от чешкия батальон.
За първи път ... още
Днес, 12 септември, личният състав на 55-ти инженерен полк чества празника на Инженерни войски и 40 години от създаването на полка.
Празничният ден започна с тържествено събрание и приемане на строя от За командира на полка подполковник Росен Арабаджиев. В тържественото си слово той поздрави личния състав и изказа своята благодарност за проявените всеотдайност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия.
Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи от полка с предметни награди и грамоти от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски, след което подполковник Арабаджиев също награди отличили се военнослужещи и цивилни служители.
Духовият оркестър на формированието изнесе ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени